De Volkskrant, 15-04-2011, ingezonden brief van Gideon Boekenoogen, Utrecht .2011

Verbod rituele slacht

De discussie over het ritueel slachten deed mij denken aan het boek Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky.

In het Zwitserland van voor de Tweede Wereldoorlog wordt onder het mom van het voorkomen van dierenleed ook een wet aangenomen om het ritueel slachten te verbieden. Een van de hoofdpersonen in het boek, de rabbijn Pinchas Pomerantz wordt uitgenodigd om in zijn geboortedorp te debatteren over deze wet en wordt uiteindelijk door de dorpsgemeenschap, met als spreekbuis slager Gubser, in de hoek gedreven (hoofdstukken 31 t/m 33).

Alle Kamerleden en zeker de Kamerleden van de PvdA en GroenLinks raad ik aan dit boek te lezen en eens stil te staan bij de onzinnigheid van dit wetsvoorstel en de (hopelijk onbedoelde) antisemitische lading ervan.

Zolang we de bio-industrie en het massaal en machinaal slachten van dieren toelaten, zou onze volksvertegenwoordiging zich niet bezig moeten houden met het maken van dit soort wetgeving. Ze moet initiatieven in deze richting vriendelijk doch resoluut in de prullenbak laten verdwijnen.

Ikzelf ben trouwens van katholieke huize, ben niet gelovig en vind dat dierenleed zo veel mogelijk voorkomen moet worden.Naar Cultuur, gelijkheid , Albanese cultuur , Sociologie lijst , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]