.2011

Uit: De Volkskrant, 15-06-2013, boekrecensie door Arnon Grunberg

De ontmaskering van alles

Op de vlucht voor de nazi's vond de Duitse filosoof Adorno onderdak in Amerika. Daar schreef hij de briljante, ongenadige aforismen van Minima Moralia.


De beroemdste uitspraak van de Duitse filosoof Theodor Wiesengrund Adorno (1903-1969) luidt: 'Nach Auschwitz ein Gedicht zu schreiben, ist barbarisch.' Een uitspraak die hij later herroepen heeft en die zoals dat gaat met iconisch geworden citaten al te makkelijk verkeerd kan worden begrepen.
    Adorno was beďnvloed door Marx en de marxistische literatuurkritiek van de Hongaar Georg Lukács.
    De Hongaarse schrijver en Auschwitz-overlevende Imre Kertész - hij zou de ironicus van de Holocaustliteratuur kunnen worden genoemd - is het ten minste gedeeltelijk met Adorno eens. In zijn roman Kaddisj voor een niet geboren kind schrijft Kertész: 'Het zou juist onverklaarbaar zijn geweest als Auschwitz niet had bestaan, als Auschwitz niet was ontstaan, als de wereldtoestand geen feit had voortgebracht dat we Auschwitz noemen (...) Auschwitz hing immers al heel lang - wie weet hoe lang al? - in de lucht, misschien al eeuwen.'
    En hoewel Primo Levi waarschuwt voor de gemakkelijke en onjuiste gelijkstelling van fabriek = kamp, erkent ook hij dat de kiemen van het concentratiekamp te vinden zijn in onze scholen, fabrieken en kazernes.    ...Uit nederlandhaat


En daar is uit eigen kring de erkenning van het besef van de fundamentele tegenstelling tussen het nomadische en het residente bestaan (de Volkskrant, 15-06-2013, boekrecensie door Arnon Grunberg):
  De ontmaskering van alles

Smeerlapperij vanaf acquit. Ten eerste al de term "alles", die net als "niets" en "alle mensen" zinloze uitspraken definiëren an het niveau: "Als de de hele Aarde ophoogt met één meter hoeft niemand meer te bukken" => .
    En als tweede dat 'ontmaskering'. In handen van mensen met enig gezond verstand een normaal woord - in handen van ideologen en soortgelijke idioten een pistool waarvan de loop verstopt is.
    In de combinatie: het soort idioterie en meer getormenteerde vormen van geestelijke gestoordheid dat aanleiding heeft gegeen tot het Oude Testament en soortgelijke geschriften.
  De ontmaskering van alles

Op de vlucht voor de nazi's vond de Duitse filosoof Adorno
...

Een Jood. Leider van een clubje soortgelijke idote Joden genaamd "Frankfurter Schule".
  De beroemdste uitspraak van de Duitse filosoof Theodor Wiesengrund Adorno (1903-1969) luidt: 'Nach Auschwitz ein Gedicht zu schreiben, ist barbarisch.'

Oftewel: "Mijn Wereld is De Wereld". Alweer: de geestelijke gestoordheid ten grondslag liggende aan het Oude Testament. Enzovoort. Tot en met haar voorlaatste gevolg: de holocaust. Een regelrecht uitvloeisel van de Oude Testment, natuurlijk (toegevoegd in 2017).
   Adorno was beďnvloed door Marx ...


Een Jood (geldt voor alles boven de 12,5 procent - Marx: 25).
   ... en de marxistische literatuurkritiek van de Hongaar Georg Lukács.     ...

Een Jood.
   De Hongaarse schrijver en Auschwitz-overlevende Imre Kertész ...

Een Jood.
    Merk op: alleen al het gedurig voorkomen van dit soort rijtjes bij Joden van iedere percentage boven de 12,5 procent rechtvaardigt het gelijkstellen van allen boven dat percentage als "Joods". Ze doen het dus namelijk zelf.
   En hoewel Primo Levi  ...

Een Jood.
    Dat waren de personen. Nu de boodschap:
   ... Imre Kertész ... is het ten minste gedeeltelijk met Adorno eens. ... 'Het zou juist onverklaarbaar zijn geweest als Auschwitz niet had bestaan, als Auschwitz niet was ontstaan, als de wereldtoestand geen feit had voortgebracht dat we Auschwitz noemen (...) Auschwitz hing immers al heel lang - wie weet hoe lang al? - in de lucht, misschien al eeuwen.'

Klopt. Dat begon met de Verlichting, Het begin van de opstand tegen het eerste kindje van het Jodendom: het christendom (gesticht door een Jood). En haar belangrijkste product; de natuurwetenschap inclusief handwerk genaamd "techniek" (dat is het cruciale elemant dat de idiote ideologen over het hoofd zien). Waardoor Europa rijk werd. Waardoor Joden meer konden parasiteren. Waardoor de Joden meer gingen parasiteren. Waardoor Hitler zijn ideeën kon krijgen. Enzovoort.
    En voor wie denkt dat dit een te vrije interprattoie is:
   En hoewel Primo Levi waarschuwt voor de gemakkelijke en onjuiste gelijkstelling van fabriek = kamp ...

"Wie de schoen past, trekt hem aan" ...
   "... erkent ook hij dat de kiemen van het concentratiekamp te vinden zijn in onze scholen, fabrieken en kazernes.    ...

En zowel Primo Levi als Arnon Grunberg erkennen dus: de holocaust is het gevolg van Joods nomadisme en dus parasitisme versus Europese residentie, wetenschap, techniek en productivisme.
    Waarna het parasitisme een paar decennia grotendeels verdween. Waardoor Europa weer snel kon opbloeien. Waardoor parasitisme weer steeds profijtelijker werd. Waarna uit Amerika de Rosenbaum-Strauss-Friedman ideologie overwoei bekend geworden als neoliberelisme =>  en het parasitisme tot nieuwe hoogtepunten groeide. Ad infinitum (toegevoegd 2017).Naar Psychologie lijst , Psychologie overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]