De Volkskrant, 20-01-2012, ingezonden brief van Ton Koster, 's-Hertogenbosch .2010

Brief van de dag

'Vol goede moed op weg naar homotherapie'

Word je geboren uit een Joods huwelijk, knippen ze na een week al een stukje van je plasser af. Ok, je verwerkt het en je vergeeft het je ouders, want het blijkt hygiënischer te zijn en ze bedoelen het goed. Maar dan, net voor je een bar mitswa wordt, merk je dat je jongens leuker vindt dan meisjes. Dat is foute boel. De muur is te klein.

Je roept dat jij er toch ook niets aan kunt doen, maar het helpt geen zier, want het staat in de Thora. En die 'verbiedt niet iets dat onmogelijk te vermijden is'. Na een week klagen, vasten en bidden legt de familie zich er bij neer. Je bent 'verdwaald' en 'ziek', maar niet ongeneeslijk en met hulp van opperrabbijn Aryeh Ralbag zal alles goed komen, beloven ze. Hup, de therapie in. 'Doe je best jongen', roept je vader je nog na, 'Ik had het vroeger ook een beetje.'

Vol goede moed ga je op weg naar de homotherapie. Je hebt mazzel dat je in Nederland woont, want daar zit de homotherapie in het basispakket. De firma Different, onderdeel van de stichting Tot Heil Des Volks heeft al vele wonderbaarlijke homogenezingen gerealiseerd. Lourdes valt erbij in het niet, maar dat zegt jou weer niets.

'Je zult hoop ervaren en perspectief zien', zegt de mevrouw van Different. Over de kosten hoeft je familie zich geen zorgen te maken; het wordt allemaal betaald uit het basispakket. Solidariteit hè. Ja, weliswaar is Different een christelijke organisatie, maar in jouw geval is dat absoluut geen probleem, want bij homogenezing maken we hier geen onderscheid. Iedere homogenezing is er tenslotte een, aldus de mevrouw.

Je kunt ook voor een andere oplossing kiezen. Gewoon je vinger opsteken en zeggen dat ze allemaal je rug op kunnen. Lijkt me eerlijk gezegd zeker zo verstandig.
IRP:  Naar Wetenschap en religie , Wetenschap lijst , Wetenschap overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]