De Volkskrant, 21-01-2014, van correspondent Patrick van IJzendoorn 2009

Quenelle van Anelka kost club sponsor

De 'quenelle' van Nicolas Anelka is West Bromwich Albion duur komen te staan. Na de weigering van de Engelse premier leagueclub om de Franse aanvaller te schorsen, gaat hoofdsponsor Zoopla het contract aan het einde van het seizoen beŽindigen.

Tijdens een competitiewedstrijd tegen West Ham United had de Franse aanvaller zijn eerste doelpunt voor de 'Baggies' gevierd met de 'omgekeerde Hitlergroet'. Met het omstreden handgebaar droeg de 34-jarige Anelka, die zich tien jaar geleden tot de islam heeft bekeerd, het doelpunt op aan zijn vriend Dieudonnť M'Bala M'Bala. De Franse cabaretier, die berucht is om zijn antisemitische opmerkingen, kondigde daarop 'het jaar van de quenelle' aan. Na alle ophef beloofde Anelka de clubleiding dat hij zijn vreugde voortaan op een wat beschaafdere wijze zou uiten.

Daarmee was de zaak niet afgedaan voor Alex Chesterman, oprichter en eigenaar van shirtsponsor Zoopla, de evenknie van Fun-da. De joodse zakenman eiste dat Anelka hangende het onderzoek van de Engelse voetbalbond niet zou worden opgesteld, maar de club steltdat de sponsor geen zeggenschap heeft over wie er speelt of niet. Hierop kondigde Chesterman, die sinds 2012 3,6 miljoen euro in de club heeft gestopt, het einde van de samenwerking aan.IRP:  


Naar Racisme , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home
 
[an error occurred while processing this directive]