De Volkskrant, 10-09-2010, Reuters, DPA, ANP .2010

Sarrazin vertrekt 'in overleg' bij Bundesbank

Thilo Sarrazin, de bankier/auteur die in Duitsland ophef veroorzaakte met opmerkingen over moslims en Joden, stapt vrijwillig op als bestuurslid van de Bundesbank. Dit heeft de Duitse centrale bank donderdagavond laten weten.

Sarrazin raakte omstreden met de publicatie van zijn boek Duitsland schaft zich af, waarin hij kritiek levert op de gebrekkige integratie van buitenlanders. Hij zei te vrezen dat moslims in de toekomst Duitsland zullen overnemen. Ook zouden immigranten erfelijk dommer zijn. Verder had hij het over een speciaal Joden-gen.

De andere bestuursleden van de Bundesbank hadden de 65-jarige Sarrazin vorige week gezamenlijk voor ontslag voorgedragen bij president Christian Wulff. ‘Met het oog op de publieke discussies’ hebben beide partijen ‘in goed overleg’ besloten eind deze maand hun samenwerking te beëindigen, aldus de verklaring van de Bundesbank.

Sarrazin begon gisteravond in Potsdam onder politiebescherming met een serie lezingen over zijn boek, dat reeds een bestseller is. Voor de zaal waar Sarrazin zijn lezing hield, stonden betogers met leuzen als ‘Geen verdraagzaamheid jegens racisten’.
Naar Multiculturalisme, cultuurverraad , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]