De Volkskrant, 21-10-2016. .2014

'Trumps minachting voor democratie'

In een commentaar naar aanleiding van het laatste debat tussen Trump en Clinton stelt The New York Times dat Trump nu heel Amerika heeft beledigd.

'Donald Trump is overgegaan van het beledigen van de intelligentie van de Amerikaanse stemmers naar het beledigen van de Amerikaanse democratie zelf in het derde en laatste presidentiŽle debat. Hij hamerde geheel onjuist op het feit dat miljoenen mensen zich voor de verkiezing zouden hebben ingeschreven die helemaal geen recht hebben om te stemmen, en hij zei dat hij niet van tevoren wilde toezeggen dat hij de uitkomst zou accepteren.

Hillary Clinton was duidelijk geschokt dat hij datgene aanviel waarop de republiek ie gegrondvest, de Amerikaanse traditie van vreedzame overdracht van macht. Het debat was opnieuw een oefening in narcisme, bombastische taal en leugenachtigheid voor Trump. We mogen hopen dat dit zijn laatste grote vertoon is van zijn enrome ongeschiktheid om president te zijn.

Het debat werd streng geleid door moderator Chris Wallace, maar Trump toonde geen enkele neiging om te stoppen met zijn gepest en doortraptheid om alle aandacht op zichzelf te richten in plaats van op de problemen van de natie.

Opnieuw moest hij onder ogen zien wat zijn reputatie in recente opiniepeilingen in een noodtempo had geschaad, zijn trotste pochen in 2005, terwijl een microfoon openstond, dat hij vrouwen seksueel lastig viel. Er hebben zich vrouwen bekendgemaakt die voorbeelden gaven van dat misbruik, en Trump zei, hij loog, dat de beschuldigingen vals waren. 'Ze willen of beroemd worden of haar campagne zorgde ervoor', zei hij. 'Ze heeft deze mensen ertoe bewogen zich te melden', zei hij over Clinton, en hij gaf zoals gewoonlijk geen bewijs voor zijn uitspraken.

'Niemand heeft meer respect dan ik voor vrouwen', verklaarde Trump, in een van zijn meer doorzichtige leugens van die avond.'Web:
TT:
Trump toonde geen enkele neiging om te stoppen met alle aandacht op zichzelf richten in plaats van op de problemen van de natie


Red.: 
Geinig: schrijft de iegen propagandaleugens toe aan Trump


Naar Westerse organisatie, noord-zuid , Westerse organisatie , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of site home .