WERELD & DENKEN
 
 

Cultuur, Joods, kwaadaardigheid: Michael Schaap

De naam "Michael Schaap" zal relatief ten opzichte van bijvoorbeeld Arnon Grunberg of Jeroen Pauw weinig mensen wat zeggen, maar als "De Hokjesman" wat meer. Dat is de naam van zijn meest populaire tv-programma wnat hij is programm,maker. Voor de televisie . Waar je ook bijvoorbeeld Jeroen Pauw vindt en ook met enige rgelmaat Arnon Grunberg. In dat programma gaat hij op bezoek bij "Eigenaardig Nederland' - een vorm van "culturele antropologie in eigen land". Men vind het over het algemeen prachtig, vooral de linksige elite.

Die andere namen worden genoemd, omdat de boodschap van Michael Schaap volkomen identiek is aan die van de andere twee: de Joodse visie. Die dus op plaats één tot en met tien inhoudt: vrije immigratie. En daarna zaken als de ondergang van de Europse culturen, bijvoorbeeld via het Europese Neooiberale Imperium, maar dat kan ook gezien worden als gevolg van het eerste. Zo meteen gaat Michael Schaap ook uitleggen waarom men dat zo vindt.

Michael Schaap kwam serieus in het blikveld van deze redactie, die via recensies en collega's gehoord had van dat programma, via GeenStijl. Want kennelijk is televisie niet voldoende voor Michael Schaap en probeert hij ook de mensen te beschaven via de sociale media die deze redactie niet volgt. Hiet is een eertse bericht via die route (GeenStijl.nl, 15-02-2017, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Hey Blokhuis. Zet eens een leuk muziekje opDe 'Leo Blokhuis' uit de kop is iemand die populair is geworden als mede-organisator en presentator van de Top 2000 - de "muziekman' van Nederland . GeenStijl gebruikt hem om Michael Schaap aan haar publiek voor te stellen op deze manier:
  ♬ Zeg ken jij de Hokjesman? De Hokjesman... De Hokjesman... Zeg ken jij de Hokjesman? Die komt je mombakkes meppen ♬

Maar waarvan is die Joost Niemöller uitleg of detail bekend? Nou, simpel: van zijn kritiek op en afkeer van de islam.

En voor de islam, heeft Michael Schaap dus een warm plekje in zijn hart. Net als Arnon Grunberg. Net als Jeroen Pauw. Enzovoort.

"Islam is Liefde!" "Islam is Vrede!" Kijk maar in het Midden-Oosten en overal elders waar ze de baas zijn ... Maar ooral: moslims zijn immigranten.  Vandaar.

Maar één van de nevenkwaliteiten van GeenStijl is de inhoud van de reactieruimte, die vaak verrassend goed geïnformeerd is. In dit geval kwam er iemand met een link naar een interview met Schaap in Trouw (trouw.nl, 21-05-2016, door Suzanne Rethan uitleg of detail ):
  Maker De Hokjesman: Ik wil weten of je deugt

Juist ja ... "Deugen" ... Zaak al weer afgedaan. Maar er stond nog veel meer:
  Ik ben geen vijand van de politie, maar ik vertrouw er niet op dat ze me kunnen beschermen als het nodig is.

Vijand van rust en orde.
  Als jij 's nachts als Syrische vluchteling wordt gemolesteerd in West-Kapelle ...

"Alle soennietische terroristen zijn vredesengeltjes".
  Je kunt niet altijd rekenen op die rukkers en dan sterft het bij het Haagse politiekorps ook nog eens van de PVV'ers.

Haat Nederland.
  Ik rijd duizenden kilometers per maand en opeens zijn ze er: de gele mannetjes. Van die wegmannetjes met een geel hesje en een mobilofoon. Ze zijn meestentijds niet hoogopgeleid, en ze beperken ze mijn vrijheid als filmmaker in de openbare ruimte. Ze zeggen dan: 'Hier mag u niet in.' Hoezo, daar mag ik niet in, ik moet een scène draaien. Wat zijn dat voor mannetjes? Woest word ik daarvan.

Is weerbarstig gajes.
  De meeste mensen zijn zo angstig voor hun plaats in de groep dat ze een bepaalde beschetenheid tentoonspreiden op dagelijkse basis die uiteindelijk henzelf tekortdoet

Rabiate individualist.
    Kunt u het nog niet raden ...?
Verder dan:
  Het is een misverstand te denken dat je een zwakker iemand moet pamperen.

Diep antisociaal (denk aan het onregelmatige werkwoord van Russell ).
  De schoonvader van de buurman die op Wilders zegt te stemmen, spreek ik daar op aan. Ik wijs mensen op hun debiliteit.

Dodelijke arrogantie.
  ... gegroeid met Carmiggelt, maar vooral met de Van het Reve's, Karel en Gerard. ... Het gaat om een mate van autonomie, de positie die hij inneemt, een beetje pastiche, hij speelt ermee, maar het is er wel. Het intellectualisme, de schoonheid van de taal, de meanderende zinnen, de bijzinnen die allemaal terugkomen tot een hoofdzin, je begrijpt ook wat er staat, het is volstrekt duidelijk.

Het neurotische intellecualisme. Verwoord in mooie zinnen.

Nou, de rest slaan we maar over. De samenvatting maar (voor wie het nog niet geraden had):
  ... Overigens ben ik helemaal niet zo links, maar dat lijkt wel zo. En dan ben ik ook een Jood, zo zien mensen mij, al ben ik volgens de Joodse wet niet zuiver. Al die identiteiten worden deels bepaald door anderen. Toch is het streven soeverein te zijn. ...

En natuurlijk heeft hij niets geleerd van het verleden:
  "Afgunst is een van de verklaringen voor die moordpartijen in de Tweede Wereldoorlog. De Joden, vooral de Joden in Duitsland, deden het op dat moment maatschappelijk behoorlijk goed. Ze waren aanwezig in kunst, cultuur, onderwijs en wetenschap. Dus er was veel afgunst.

Kijk even naar de verzameling hier uitleg of detail , en neem waar hoe je aan dat 'maatschappelijk behoorlijk goed' doen komt: door medicijnfabrieken op de kopen en dan de prijs van het medicijn te ver-500-voudigen ...

Mooi, het beeld van Michael Schaap is wel helemaal duidelijk: haatdragende Jood. Wat iedereen kan zien. Maar dat heeft totaal geen invloed op zijn verschijningsfrequentie. Nee, hij lijkt er bij de media en elite alleen maar populairder op te worden. Dus gaat hij rustig door met het haatzaaien. Want er zijn nog meer mensen tegen vrije immigratie dan Joos Niemöller:
 

Daar lusten de honden geen brood van ...
    Er was dan ook de nodige ophef. En al snel bleek dat de gewraakte uitspraak helemaal niet van Thierry Baudet kwam. Hier is de reactie van Michael Schaap, de o zo innemende Hokjesman:

Maar dat was de gekuiste versie. Elders zei hij het zo:

En zo:

Juist ja ...

Die Michael Schaap is een hysterische fanaticus. Die als een hysterische fanaticus tekeer gaat tegen Joost Niemöller, één van de tegenstanders van de islam en dus vrije immigratie. Die als een hysterische fanaticus tekeer gaat tegen Thierry Baudet, één van de tegenstanders van het multiculturalisme en vrije immigratie.

Die Michael Schaap is een hysterisch fanaticus voor de Joodse zaak, dus. En een maniak. Zoals blijkt uit zijn associatie van die tweet met Thierry Baudet. Hij wilde zo dolgraag dat die van Thierry Baudet kwam, dat die tweet in zijn hoofd inderdaad van Thierry Baudet kwam.

Een fanaticus. Een hystericus. Een maniak. Met zijn "Karma is een bitch".

Levengevaarlijk, op een manier die nauwelijks of niet vermindert doordat zijn uitingen van de verbale soort zijn. Hitler had ook alleen maar uitingen van de verbale soort.

En hij is net zo fanaat, hysterisch en maniakaal als A. Grunberg. En ook van J. Pauw, gegeven voldoende prikkeling die hij tot nu toe nooit heeft gekregen want niemand durft. Maar soms zie je het flikkeren.

Maar dit dit soort figuren heeft vrij toegang tot de media, want de media worden beheerst door hen en hun multiculturalistische, kosmopolitische, Joodse en Nederlandhatende ideeën. Een voorbeeld van een jaar eerder waarin ons onderwerp ook langskomt (nrc.nl, 27-05-2016, van een redacteur uitleg of detail ): 
  Ruim 100 BN’ers: Beste omroepbaas, zwaai Zwarte Piet uit

Het Sinterklaasjournaal moet een moreel kompas zijn en Zwarte Piet naar huis sturen. Dat schrijven ruim honderd schrijvers, acteurs en programmamakers in een open brief aan de NTR.

Sunny Bergman, Arie Boomsma, Nasrdin Dchar, Tofik Dibi, Hanneke Groenteman, Arnon Grunberg, Femke Halsema, Geert Mak, Melle Runderkamp, Simone van Saarloos, Peter R. de Vries, Robert Vuijsje.
    Akwasi, Samoro Bergtop, Remy Bonjasky, Glennis Grace, Glen Helder, Howard Komproe, Andrew Makkinga, Jetty Mathurin, Diana Matroos, Anousha Nzume, Jörgen Raymann, Edsilia Rombley, Jasmine Sendar, Sylvana Simons, Humberto Tan, Manoushka Zeegelaar Breeveld.
    Maarten Admorikoro, Robert Alberdingk Thijm, Barbara Barend, Anne Barnhoorn, Luuk van Bemmelen, Hanna Bervoets, Marnie Blok, Berend Boorsma, Roel Boorsma, Tamara Bos, Willem Bosch, Mano Bouzamour, Hans Maarten van den Brink, David-Jan Bronsgeest, Erik de Bruyn, Job ter Burg, Daphne Bunskoek, Monique Busman, Maurice Dekkers, Pieter Derks, Anna Drijver, Candy Dulfer, Michiel van Erp, Raja Felgata,Tygo Gernandt, Frans van Gestel, Maria Goos, Malou Gorter, Job Gosschalk, Renske de Greef, Hanneke Groenteman, Norbert ter Hall, Sallie Harmsen, Sanne den Hartogh, Anneloor van Heemstra,  Isa Hoes, Marc de Hond, Tanja Jess, Monic Hendrickx, Mieke de Jong, Lenny Keylard, Rossana en Patrick Kluivert, Victoria Koblenko, Sytske Kok, Irene de Kom-Avogadri, Martin Koolhoven, Esmé Lammers, Paul de Leeuw, Nanouk Leopold, Evgeniy Levchenko, Lieke van Lexmond, Cecilie Levy, Alvin Lewis, Berget Lewis, Marc van der Linden, Teun Luijkx, Charly Luske, Hadewych Minis, Cornald Maas, Rick Paul van Mulligen, Erik van Muiswinkel, Dana Nechushtan, Jorien van Nes, Nada van Nie, Stephan Nugter, Paula van der Oest, Trijntje Oosterhuis, Khalid Ouazis, Roos Ouwehand, Urmy Plein, Maria Peters, Halina Reijn, Rutger Remkes, Melle Runderkamp, Ruud Satijn, Michael Schaap, Ariane Schluter, Dave Schram, Reint Schölvinck, Tallulah Schwab, Lotte Tabbers, Glynis Terborg, Arne Toonen, Waldemar Torenstra, Maarten Treurniet, Els Vandevorst, Georgina Verbaan, Nicolaas Veul, Albert Verlinde, Susan Visser, Simon de Waal, Mike Weerts, Frans Weisz, Eva van de Wijdeven.

De Nederlandse media worden beheerst door Nederlandhaters, voor een flink deel van de soort "gekleurde immigranten" en daaronder vallen ook de Joden die genetisch net als de Arabieren semieten zijn en geen kaukasiërs of blanken

Nederlandse media die dus één grote kosmopolitische, multiculturalistische en Joodsistische incestbende zijn Dus hier is zijn volgende bijdrage aan "de beschaving van Nederland" (de Volkskrant, 14-06-2017, door Sacha Bronwasser):
  Zware bagage

Wie of wat zette je leven op het juiste spoor? In een serie interviews vraagt de Volkskrant mensen naar hun inspiratiebron. Documentairemaker Michael Schaap

... 'Altijd weer die kutoorlog. Maar ik kom uit zo'n familie. Toen ik in 1968 werd geboren schreven mijn ouders in mijn babyboek: 'Een mooie Joodse baby is geboren.' ...

Een Joodse racist, die het over de oorlog gaat hebben:
  'Overkoepelend gaat de serie over heldendom. En over lafheid, en hoe dat zit. ... '

Voorbeeld 1: de Joodse lafheid. Geen enkel verzet, zich lijdzaam laten meevoeren, met zelfs een flinke hoeveelheid collaboratie middels de Joodsche Raad uitleg of detail van Cohen en Asscher.
    Grofstoffelijke vormen van lafhheid. Maar daar gaat Schaap het natuurlijk niet over hebben:
  '... Vergeet niet één: dat in Nederland het hoogste percentage verraad is gepleegd in Europa ...'

Verzonnen door Schaap, andere Joden en collaborerenden: daarover zijn nergens cijfers bijgehouden.
  '...dat Nederland het grootste contingent vrijwillige Waffen-SS'ers leverde ... '

De Roemenen en Hongaren hadden hun hele leger onder Duits commando, legers die overigens voor Stalingrad in de pan werden gehakt bij het Russische tegenoffensief uitleg of detail .
  '... dat er maar vijfenhalfduizend echte verzetsmensen waren op zeven miljoen inwoners - en dan heb ik het niet over het doorgeven van krantjes of een Duitser de verkeerde kant op sturen. Dat noem ik geen verzet maar burgerplicht. ...

Jammer dan dat bij de Joden zelfs aan die burgerplichtachtige zaken nooit en te nimmer gedaan is. In heel Europa trouwens niet. Naar het schijnt met één enkele uitzondering ergens in Rusland en daar is dan ook prompt een flink opgeklopt filmverhaal van gemaakt.
    En dan zouden anderen voor hen die geen verzet plegen hun leven moeten wagen ...
    Zoiets heet een "gotspe". Niet voor niets een Joods woord.
    Hier volgt nog zo'n Joodse gotspe:
  '... Nou, dan mag jij nog eens nadenken over onze volksaard.'

Zichzelf Joods noemen, op grofstoffelijke wijze afgeven op niet-Joden oftewel Nederlanders, en dan de term "wij/ons" gebruiken ...
    En je dan nog afvragen waar die hekel aan Joden en die holocaust toch vandaan komen ...
    Er is dus overigens in heel Europa slechts één keer verzet geweest tegen anti-Joodse maatregelen: de Februaristaking. In Nederland.
    Michael Schaap heeft het er niet over.
    Te zeer verblind door zijn haat voor Nederland. Medegedragen door zijn Joodse soortgenoten die allemaal hetzelfde soort verhalen vertellen als die Schaap hier bij elkaar liegt uitleg of detail .
    En straks weer op de Joden gedomineerde Nederlandse televisie uitleg of detail mag vertonen.
    Oh ja: de interviewer (zie de naam): ongetwijfeld ook Joods. Al was het maar dat ze bijna altijd met Joodse zaken of personen komt ...

Dus waar komen dat al eerder geconstateerde fanatisme, de hysterie en het maniakale vandaan? Antwoord: uit de haat jegens Nederlanders en ongetwijfeld blanke Europeanen in het algemeen. Want waar komt deze haat vandaan? Vanuit de holocaust. En waar komt de holocaust vandaan? Van hun eerdere haat jegens blanke Europeanen en hun parasiteren daarop. Of andersom, dat laatste.

En dan, in de drukte van de rest vergeten, de aanleiding om deze verzameling te starten. Weer kwam de aanzet van GeenStijl, dat een poll organiseerde: "Wat was vandaag de meest weerzinwekkende media-uiting?". Er waren vijf kandidaten, en Schaap was er één van. Hier is zijn onvrijwillige inbreng (GeenStijl.nl, 11-09-2017, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Poll. Wie wordt de Totale Lul du Jour?
...

...

De aanleiding voor deze tweet: linksfascisten hebben de voordeur van Thierry Baudet beklad, en stront door zijn brievenbus gemeten. Op uitnodiging van mensen als Michael Schaap. Die zijn mond hield toen moslims over blanke Europeanen reden met vrachtwagens, maar een kniesoor die daar op let. "Als het ons Joden maar voordeel oplevert." Toch Michael ...?
    Maar de reageerders hadden hem ook redelijk in de smiezen:
  na schaap zijn tegel ben ik gestopt met lezen, wat een mafketel
GetOffMyWify | 12-09-17 | 19:40


michel schaap..
toen de zoveelste burger in de EU in naam van de Islam werd plat-stukgereden, zweeg je.
toen een groepje moslimjongeren in de Bataclan een slachtpartij aanrichtte waarbij velen jongeren stierven, zweeg je.
toen de zoveelste 14 jarige gekopschopt werd door lichtgetinte migrantenjongeren en jongvolwassen, zweeg je
en met jouw zweeg de halve zo niet hele moslimgemeenschap in de EU.

En ja nu een politicus die in dit democratisch land zijn idee en mening namens velen verkondigt, wordt bedreigt en beschimpt mag dit niet worden gezien als terreur? Gericht aan allen die deze politicus steunen en het eens zijn met zijn mening, of een deel ervan.
Vergeet niet dat het ook begon met een smerige taart van links in het gezicht van een politicus en het leven van Pim Fortuijn eindigde door een kogel..van links!
fikkieblijf! | 12-09-17 | 08:40


Dat van Michael Schaap is cabaret toch?
HetPhantom | 12-09-17 | 08:02


Ik kies voor Schaap, bij hem proef je die onvervalste agressie naar de foute mens, in zijn ogen natuurlijk.
lingo star | 11-09-17 | 23:56


De hokjesman, Michael Schaap. Terwijl joodse bejaarden worden bedreigd en mishandeld door Marokkanen zweeg hij in alle talen en hij is Joods.

Nee Michael. Ook al ben je de grootste eikel en verkondig je de grootst mogelijke onzin, je hebt de vrijheid om dat te zeggen. Dat geldt voor Sylvana, Wilders, Anne Fleur Dekker en Thierry Baudet. Niemand mag bedreigd worden en zijn privé geschonden worden. Niemand. Wanneer dringt dat eens door tot je hokjesgeest?
ristretto | 11-09-17 | 23:43


Ach, Quinsy is een gewoon een archetypische zwarte piet. Een beetje een dommige neger, die het misschien heus nog goed bedoelt maar niet beter weet. De meest kwaadaardige van het stel is Livestro, op de voet gevolgd door Michael Schaap.
Stormageddon | 11-09-17 | 22:51

Schaap is de meest valse van de dag.
frisenfruitig | 11-09-17 | 22:48

Ach jee die Michael Schaap zit het wel diep he, z'n Thierry-obsessie... wat laat de hokjesman zich kennen zeg
raskol | 11-09-17 | 22:34

De etnische burgeroorlog komt nader en nader ...


Naar Joods, kwaadaardigheid  , PC club  , of site home  .

 

12 sep.2017