Joop.nl, 18-04-2016, door Han van der Horst - Historicus  uitleg of detail .2010

Een oplossing voor de vluchtelingencrisis

De miljardair George Soros biedt een denkrichting waar het Nederlands voorzitterschap zijn voordeel mee kan doen.


Onder het Nederlandse voorzitterschap van de EU neemt de vluchtelingencrisis steeds groteskere vormen aan. De lidstaten hebben zich – tegen betaling van zes miljard euro – ook dat nog afhankelijk gemaakt van de Turkse president Recep Erdogan, die steeds duidelijker tekenen van grootheidswaanzin begint te vertonen.

In West-Europa kan men zich vermeien met een afnemende stroom asielzoekers maar de prijs zijn onverantwoordelijke toestanden in Griekenland die onvermijdelijk tot grote en uiterst kostbare problemen zullen leiden. Tegelijkertijd wordt Turkije steeds meer een onderdeel van het probleem in plaats van een soort buffer tussen Europa en het instabiele Midden-Oosten. Rutte weet geen richting te geven, man van kleine praktische oplossingen voor deelprobleempjes als hij is.

Dezer dagen publiceerde George Soros enkele suggesties voor een oplossing. U weet wel, dat is de de man die de holocaust in het fascistische Hongarije overleefde, voor de Sovjets vluchtte en in Amerika miljardair werd door slimme speculaties op de valutamarkt. Ondanks een carrière als superkapitalist heeft hij licht sociaaldemocratische neigingen nooit kunnen onderdrukken

In het kort komt het plan van Soros hierop neer: investeer dertig miljard euro per jaar in het reguleren van de vluchtelingenstromen. Dat klinkt als een hoop geld maar wie de vluchtelingencrisis uit de hand laat lopen, betaalt veel meer. Tel daarbij op de maatschappelijke kosten van het opdoeken der Schengenzone en het volstampen van ons continent met grensposten en bewakingstorens.

Soros merkt bovendien op dat die dertig miljard nog geen half procent bedraagt van het jaarlijks Europese inkomen. Je kunt deze som bij elkaar brengen door een minimale verhoging van de BTW in alle lidstaten maar lenen kan ook. Lenen is bijna gratis, zeker voor de EU die triple A status heeft.

Met dat budget wordt behoorlijke opvang betaald waar die geboden moet worden, in de regio en aan de randen van de EU. Soros schat dat de landen bij elkaar gemakkelijk een half miljoen asielzoekers per jaar kunnen integreren. Op een bevolking van meer dan 500 miljoen is dat inderdaad peanuts. Vluchtelingen komen na een snelle en zorgvuldige toets op de wachtlijst. Ze mogen zelf aangeven waar in Europa zij hun toekomst zien.

Het is duidelijk dat je dan voor een plek in populaire landen zoals het onze, Duitsland of Oostenrijk erg veel geduld moet hebben. Wie snel uit de opvang wil, moet eieren voor zijn geld kiezen en een ander land. Zo blijft de vrije keuze gehandhaafd maar moet iedereen wel zelf de verantwoordelijkheid dragen voor de consequenties. Dat is meteen een mooie kennismaking met de mentaliteit op ons continent: het is kiezen of delen.

Dit is geen panacee. George Soros biedt wel een denkrichting waarmee het Nederlands voorzitterschap zijn voordeel kan doen. Het plan komt ook nog eens van een ervaringsdeskundige. Besef ook dat het laten voortetteren van bloedige conflicten in je achtertuin nu eenmaal geld kost maar waarschijnlijk een stuk minder dan militaire interventies, waarvoor we trouwens de afgelopen decennia leergeld hebben betaald. Hoe dan ook, boontje komt altijd om zijn loontje.

Bekijk de site van George Soros

Red.:  


Reacties:


Ulltrafox 18 april 2016 at 15:53
Ik wist het…Soros de veroordeelde wereldcrimineel wegens fraude op,gote schaal is voor meneer van Horst een blijvende inspiratiebron. Hoe kan je dan zo ver zakken…. Soros de financier van het Oekraine ja kamp en de financier van vele vele NGO,s die zich mengen in de binnenlandse aangelegenheden in landen zoals de Oekraine. Soros heeft het kamp overleeft als kind dus..zegt van Horst om maar bij de lezer alle begrip te kweken. Maar het hebben van veel geld maakt een mens hebzuchtiger en machtswellustiger dan daarvoor. Het plan van Soros omvat een eerste stap naar een Europese belastingheffing dus een Europese belastingdienst waar we allen aan moeten afdragen. Dat verteld meneer van Horst niet. Maar het gaat niet om die asielzoekers. Deze zijn alleen het middel naar dat doel, waarin uiteindelijk ook alle nationale belastingdiensten zullen verdwijnen om plaats te maken voor die van Brussel. Zoals ook alle nationale munten zijn verdwenen. Soros geeft geen ene reet om het welzijn van asielzoekers, maar wil een wereld waarin zijn soort de baas is. Dit zal ervoor moeten zorgen dat nationale grenzen nog meer vervagen en uiteindelijk de federale staat Europa een feit is waar gasten als Soros het voor het zeggen hebben. Het soort van miljardairs met megabedrijven die uiteindelijk het meeste profijt zullen hebben van deze volksverhuizingen door hemzelf en kornuiten veroorzaakt. Dit levert namelijk spotgoedkope arbeidskrachten op. De rest die geen werk heeft mag nog het leger in om de smerige door Soros veroorzaakte oorlogen te mogen uitvechten, tenminste degenen die fit zijn…. De rest, de inactieven, de zieken en de ouden mogen van Soros zo snel mogelijk doodgaan. Als men ziet welke bewegingen onze regering hierin maakt dan weet men dat mensen als Soros hun meester zijn achter de Brusselse façaden.Achterberghen 20 april 2016 at 10:51
“Soros schat dat de landen bij elkaar gemakkelijk een half miljoen asielzoekers per jaar kunnen integreren. Op een bevolking van meer dan 500 miljoen is dat inderdaad peanuts.” Hier wordt weer die klassieke denkfout gemaakt. Als asielzoekers mooi verdeeld zouden worden in een ideale wereld dan praat je inderdaad over ‘peanuts’. Maar we weten ook dat dat in werkelijkheid niet gebeurd. Men gaat op elkaar wonen. Op zich niet erg maar van integratie komt niets terecht en zal men in een eigen bubble blijven. Hoe verder culturen van elkaar afstaan hoe erger men op elkaar kruipt.

Dewik 18 april 2016 at 13:51
Het probleem dat Soros niet aansnijdt is het feit dat er geen draagvlak is om een half miljoen mensen per jaar uit het midden oosten op te vangen. Het gaat niet om het geld. Als dit nou chinezen waren, of Canadezen of Ukrainers, dan zou dat waarschijnlijk geen probleem zijn. Het gaat echter om mensen die het westen haten en daar hebben de europeanen wel een probleem mee, het is te bedreigend. Log in om te reageren

Sol Invictus 18 april 2016 at 15:55 “Het gaat niet om het geld.” Maar om xenofobie, vooroordelen, en geld.

Uilenspiegel 18 april 2016 at 13:41 Had men deze daadkracht maar en daar bovenop: een Marshallplan in plaats van een bommentapijt. Log in om te reageren

Uitgekleed 18 april 2016 at 13:37 Vluchtelingen is een ruim begrip. Er zijn heel veel vluchtelingen voor armoede. Die komen ook allemaal naar Europa als de grenzen open blijven. Terug sturen is al die mensen is onbegonnen werk. Wat helpt is tegenhouden en dat is al een ramp. Log in om te reageren

Albert Einstein 18 april 2016 at 13:34
Han, geld is geen oplossing. Het probleem is van culturele aard. Bovendien is het nogal egoistisch van Soros om Europa met de vluchtelingen op te zadelen. Laat hij ze naar zijn eigen cowboyland halen! Dat heeft de problemen ook veroorzaakt!


Rootman 18 april 2016 at 13:31
Soros komt weer met een plan dat Europa zich in de schulden moet steken om zijn agenda uit te voeren. Het is een variatie op het eerdere plan dat de EU landen 50 miljard schuld zou maken om de kosten van de coup in de Oekraine te betalen. Deze keer is het onderdeel van het verder verzwakken van Europa en zijn cultureel marxisme. Soros is absoluut niet sociaal en totaal niet democratisch. Log in om te reageren


Events, dear boy, events 18 april 2016 at 12:50 ”Vluchtelingen komen na een snelle en zorgvuldige toets op de wachtlijst. Ze mogen zelf aangeven waar in Europa zij hun toekomst zien.” Rot nou toch op, zeg! Mogen wij, de oorspronkelijke bewoners, de échte Nederlanders, misschien bepalen hoeveel van die uitkeringstrekkers wij er nog bij willen hebben?


Voor:
TomMeijer 18 april 2016 at 13:04 Uitstekend plan en redelijk uitvoerbaar i.t.t. de huidige regeling die eigenlijk alleen maar nadelen kent. Zelfs als bepaalde landen die om welke reden dan ook impopulair zijn bij de vluchtelingen (of andersom!) afvallen blijft het te spreiden aantal vluchtelingen peanuts voor de overige landen. Europa heeft dringend behoefte aan jonge mensen en deze mensen komen als geroepen.

Piet de Geus 18 april 2016 at 14:07 “Deze keer is het onderdeel van het verder verzwakken van Europa en zijn cultureel marxisme.” Heb je je nu een heel continent toegeëigend? Consequent ben je in ieder geval wel: als je heel Oekraïne fascistisch noemt vanwege wat marginale groeperingen, dan kun je inderdaad net zo goed Europa marxisme in de schoenen schuiven op basis van wat marginaaltjes.Naar Wetenschap en religie , Wetenschap lijst , Wetenschap overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]