De Volkskrant, 20-01-2012, VAN ONZE BUITENLANDREDACTIE .2010

Echtgenote DSK gaat Franse versie Huffington Post leiden
 
De Franse journaliste Anne Sinclair, echtgenote van voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn is benoemd tot hoofdredacteur van de Franse editie van de succesvolle Amerikaanse nieuws- en onderzoekssite Huffington Post.
    Collega-journalisten vragen zich af of Sinclair als hoofdredacteur van Le Huffington Post objectief kan berichten over het nieuws rond haar man. Hoewel deze niet is vervolgd na beschuldigingen van verkrachting van een kamermeisje in New York, wordt zijn naam wel genoemd in een Frans onderzoek naar een prostitutienetwerk in Lille.

'DSK' moet nog worden ondervraagd door onderzoeksrechters. Sinclairs echtgenoot werd lange tijd getipt als komende president van Frankrijk, maar moest deze ambities opgeven vanwege de affaire in New York. Recentelijk maakte hij met een toespraak in China zijn terugkeer op het publieke toneel.

De 63-jarige Anne Sinclair was een van Frankrijks bekendste tv-persoonlijkheden in de jaren tachtig, maar gaf haar carrière op toen haar echtgenoot Strauss-Kahn minister van Financiën werd.

Le Huffington Post fuseert met een blog van het Franse dagblad Le Monde.

Pierre Haski, oprichter van een van de grootste nieuwssites in Frankrijk, Rue89.com, zei tegen de Britse krant The Guardian: 'Als Le Monde onderzoek doet naar Dominique Strauss-Kahn, zoals onlangs, zal Le Huffington Post hier dan naar verwijzen? Zal de site commentaar leveren op de pogingen van DSK om een come-back te maken?'

Een journalist van Le Monde zou tegen weekblad L'Express hebben gezegd: 'Sinclair heeft de DSK-affaire publiekelijk een nieuwe Dreyfuss-affaire genoemd. Nu is ze niet langer een journalist.' De Frans-Joodse kapitein Alfred Dreyfuss werd in de 19de eeuw in Frankrijk valselijk beschuldigd van verraad.

Sinclair verweerde zich in een interview in het damesblad Elle tegen alle kritiek op het feit dat ze achter haar man is blijven staan. 'Niemand weet wat er in een privérelatie gebeurt. Ik ben tevreden met mijn keuzen en ik heb ze zelfstandig gemaakt.'

Ze zei ook 'erg blij' te zijn dat ze haar journalistieke 'carrière kan hervatten'.

Le Huffington Post wordt maandag officieel gepresenteerd in Parijs.
 

Naar Cultuur, gelijkheid , Westerse organisatie , Sociologie lijst , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]