De Volkskrant, 11-11-2013, ingezonden brief van Els M.M. van Dinteren,
muziekliefhebber
.2013

Radio 4

Als luisteraar naar Radio 4 is mij opgevallen dat er steeds meer gepraat wordt ten koste van de klassieke muziek. Het gebabbel en gezeur van de presentatoren, waaronder Clairy, Diewertje en Edwin (de opa van Hilversum) begint onaanvaardbare vor- men aan te nemen. (Hans Haffmans is een aangename uitzondering).

De uitzending van vrijdag 8 november was het toppunt. De gast van de week is Ed Nijpels, bekende Nederlander met zoveel taken en commissariaten dat hij nog tijd over heeft ons zijn persoonlijke muziekkeuze mee te delen. Spectaculair!

Hij meldde ons dat hij al jarenlang bezig is een kaartje te bemachtigen voor The last Night of the Proms, maar het was hem tot nu toe niet gelukt. Ooit had hij via een Engelse minister bijna een kaartje gescoord, maar helaas. Nu vroeg hij - nota bene - aan de luisteraars of zij hem aan een kaartje konden helpen, of iemand kenden die dat zou kunnen. Hij vertelde er ook nog bij dat het normaal is dat men er dagen voor in de rij moet staan. Ja, daar heeft Ed natuurlijk geen tijd voor.

Een plaatsvervangende schaamte bekroop me. Zijn oproep werd door Clairy nog twee keer herhaald. De schaamte voorbij! Mogen de beken- de Nederlanders voortaan weer gewoon naar hun werk gaan en de Radio 4-programma's weer met minder gepraat en meer muziek gevuld worden?Red.:  veel praten, veel ruzie ("jodenkermis")
 

Naar Allochtonen knuffelen  , Allochtonen lijst  , Allochtonen overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]