De Volkskrant, 26-06-2013, ingezonden brief van .2010

.
Clowns
Bezuinigen tot je erbij neervalt. Geniaal plan: de pensioenpremies omlaag brengen om de belastingen te kunnen verhogen. Logica? We werken immers langer door en betalen langer pensioenpremie, dus de premie kan omlaag. Maar langer doorwerken was toch nodig om de pensioenen betaalbaar te houden? Ja, en als we allemaal flink zouden gaan besteden, zouden we volgens Rutte het CPB verslaan en waren bezuinigingen overbodig. Denkt Rutte echt dat zijn kabinet 'een van de beste kabinetten ooit' is? Wij hebben een kabinet van volstrekte clowns en ze zijn niet leuk. Het zijn nog amateurclowns ook! Stop alsjeblieft met die act.

C. Lantain, Bergen op Zoom

Bezuinigen
De regering bezuinigt, om te voorkomen dat de rekening van de crisis bij de volgende generatie wordt neergelegd. Onderdeel van deze strategie is de nieuwe pensioenwet, waarvan de rekening bij de volgende generatie wordt neergelegd.

Rob Besselink, Rotterdam

Uitgeven
Diederik Samsom gaat ons verleiden geld uit te geven (Voorpagina, 25 juni) en laat daarbij zijn oog vallen op banken, woningcorporaties, de pensioenfondsen en particulieren. Particulieren, laat het geld maar rollen, net al een nieuwe auto gekocht op verzoek van premier Rutte en nu dit weer!

Verderop in de krant: maand wachttijd bijstand, nieuwe armoede onder kinderen, Saskia Sterkman die samen met haar tienerdochter 980 euro te besteden heeft, deurwaarder die steeds bot vangt en nog minimaal 6 miljard bezuinigen voor de boeg.

Meneer Samsom, in een land waar aan de politiek geen touw vast te knopen valt, de bitterste bezuinigen al worden opgelegd, 1 op de 9 kinderen in armoede leeft, half Nederland 'onder water staat' en waarbij vooralsnog geen enkele zicht is op economisch herstel komt uw verleidinggedachte mij wereldvreemd over.

Mensen hebben dondersgoed door dat we er nog lang niet zijn. Natuurlijk gaat de vinger op de knip als er nog iets in zit. Dat is typisch goed huisvader- en huismoederschap. Had de politiek ook eerder moeten doen!

J.P. Muntinga, Malden

Onduidelijk
Het blijft onduidelijk hoe je tegelijkertijd kunt sparen voor de aan- en afbetaling van je huis, je zorg voor de oude dag, de overbrugging van je gekorte pensioen en van de maand zonder bijstand Ún je geld kunt laten rollen.

Ben Ale, hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding aan de TU Delft

Red.:  Propaganda voor marktwerking, overal
 

Naar Vrije markt  , Economie lijst , Economie overzicht , of site home .
 
[an error occurred while processing this directive]