De Volkskrant, 08-02-2013, ingezonden brief van

2012

PvdA

Het optreden van Diederik Samsom en Hans Spekman tijdens de aanloop naar de verkiezingen gaf mij het idee dat de PvdA weer een beetje begon te lijken op de partij zoals die in de jaren vijftig was. Een partij die opkwam voor de onderkant van de samenleving.
    Mijn euforie is weggeŽbd. Het dieptepunt vormde het optreden van Diederik Samsom maandag in het programma Nieuwsuur. Hier toonde hij zich net zo'n gladde politicus als de vroegere premier Kok.
    Ja, mensen met een klein pensioen waren er veertig tot vijftig euro op achteruitgegaan, maar hun AOW was toch steeds omhooggegaan. Dus zo erg was het niet. De realiteit is toch niet zo rooskleurig. Ik neem mezelf maar even als voorbeeld, maar er zullen heel veel mensen in dezelfde positie zitten: mijn ABP-pensioen is tussen januari 2009 en januari van dit jaar precies met 1 procent gestegen. Mijn AOW is in die tijd gestegen met een ietsje meer dan 5 procent! De inflatie zal aanmerkelijk hoger zijn.
    Tel daar het hogere eigen risico, de gestegen gemeentelijke lasten en de belastingmaatregelen die de afgelopen maand in werking zijn getreden (en waartegen de PvdA niets heeft ingebracht) bij op en het zal duidelijk zijn dat het mooie verhaaltje van Diederik voor geen cent klopt.
    Het is niet zo verwonderlijk dat de PvdA zwaar zakt in de peilingen.

A. v.d. Weijer, Brummen


Ouderen
Meneer Pam, het is digitaal helaas onmogelijk maar ik kan u wel zoenen. Eindelijk iemand met normale opvattingen over ouderen en hun zogenaamde rijkdom (O&D, 6 februari). Het deed me goed dat u stelling neemt tegen de ideeŽn van de heren Bregman en Samsom.
    Ze weten niet waar ze over praten. En de heer Samsom presenteert wellicht opzettelijk een zeer eenzijdig, onjuist beeld. Dat vind ik voor een politicus onbegrijpelijk.

Helen M. Sagel-Quick, ZoetermeerNaar Politieke analyse , Politiek lijst , Politiek & Media overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]