De Volkskrant, 29-04-2014, AP. uitleg of detail .2010

Neergeschoten burgemeester Charkov naar IsraŽl

De burgemeester van Charkov, Gennadi Kernes, die gisteren werd neergeschoten is vandaag geopereerd in IsraŽl. Dat heeft een ziekenhuis in de Noord-IsraŽlische stad Haifa bevestigd. Volgens artsen is Kernes' operatie succesvol verlopen.


IsraŽlische artsen behandelden de joodse Kernes na de aanval en raadden hem aan het land te verlaten om een medische behandeling in IsraŽl te ondergaan. Hij kreeg van het OekraÔense OM toestemming naar het buitenland te reizen.

Kernes heeft een strafblad voor diefstal en fraude en wordt beschuldigd van banden met de georganiseerde misdaad en het steunen van separatisten. Hij is een voormalig bondgenoot van de verdreven president Viktor Janoekovitsj.

Kernes werd neergeschoten terwijl hij aan het sporten was. Hij raakte gewond aan zijn borst en buik en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Kernes zou er nog altijd ernstig aan toe zijn, maar zijn toestand is voorlopig stabiel.

Wie het op Kernes heeft voorzien is nog onduidelijk. Presidentskandidaat Michailo Dobkin, een goede vriend van Kernes, denkt dat aanhangers van de regering in Kiev achter de aanval zitten. De OekraÔense autoriteiten onderzoeken het incident nog. .Red.:IRP:   


Naar Cultuur, gelijkheid , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]