WERELD & DENKEN
 
 
Bronnen bij Culturele gelijkheid, joods: voorbeelden

.2010


Van: Volkskant weblog, door Jaap van Nieveld Goudriaen  (vertaler en schrijver)

Uw scheepskok Jaap

Colofon:
         Brave burgers
 

Red.:   Jaap van Nieveld Goudriaen, een pseudoniem, is een kosmopoliet van zuiverste water - iemand die van de ene plaats naar de andere verhuist, en aldaar weer iedere keer razendsnel een vriendenkring opbouwt in het wereldje van andere kosmopolieten en lokale "artistiek" en "creatief" geori├źnteerden die te vinden zijn in de juiste caf├ę's, waarover hij dan uitgereid bericht op zijn populaire weblogs. De illustratie komt van het colofon van zijn weblog, en laat zien wat hij vindt van de gewone burgers die braaf lijven zitten waar ze zitten en het gewone werk doen.
    Het filmpje is het standaardbeeld dat de kosmopolitisch denkende alfa-intellectueel van de gewone burger heeft. Natuurlijk zijn er dingen juist aan dat beeld, en andere dingen zijn onjuist. Maar het voornaamste eraan is dat het onheus is. Als je de alfa-intellectueel op soortgelijke zou moeten karakteriseren, dan kom je in contrast met "brave burgers" op zoiets als "zenuwzieke navelstaarders"  .

 

donderdag 29 april 2010 18:58  door Jaap van Nieveld Goudriaen

We gaan verhuizen (naar Brighton)

De gezondheid maakt het noodzakelijk dat we gaan verhuizen naar Engeland, waar medische voorzieningen en ziekenhuisopname gratis zijn voor ingezetenen en aanverwant spul.

We houden het appartement in Nice aan, om er af en toe (wanneer er geen gasten zijn) te kunnen verblijven, maar we zullen voornamelijk in Engeland wonen.
 

Hele blog in bronpaginas


Naar Cultuur, gelijkheid  , Albanese cultuur  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .