Elsevier.nl, 18-10-2013, door Shari Deira .2007

Ontvoerde baby als vierjarige kleuter teruggevonden bij Roma

Een meisje dat als baby is ontvoerd, is vier jaar later teruggevonden op een zigeunerkamp in het Griekse plaatsje Farsala. De kleuter viel op door haar blanke huid, groene ogen en blonde haar tussen de zigeuners.


Fototbijschrift: Het meisje viel op door haar 'afwijkende' uiterlijk - Foto: EPA

De politie heeft de man (39) en vrouw (40) die zich voordeden als de ouders van het meisje gearresteerd, meldt de Griekse politie vrijdag.

Tijdens een routinecontrole van het kamp viel het meisje op bij de politie. Agenten spraken de zogenaamde ouders van het meisje aan op de uiterlijke verschillen. Zij probeerden het verschil uit te leggen, maar raakten verstrikt in hun verhaal.

Ouders

Uit DNA-onderzoek is gebleken dat het meisje onmogelijk de dochter van het stel kan zijn. Hoogstwaarschijnlijk is het meisje in 2009 weggehaald bij haar biologische ouders, maar die zijn nog niet gevonden.

De politie heeft daarom foto's vrijgegeven van het meisje, dat voorlopig is opgevangen door hulpverleners.

Over de identiteit van de veertigjarige vrouw bestaat onduidelijkheid. Ze heeft twee verschillende identiteitskaarten. Volgens de ene identiteit heeft ze vijf dochters en een zoon en volgens de tweede is ze moeder van vier meisjes.


IRP:  

 
Naar Cultuur, gelijkheid , Albanese cultuur , Sociologie lijst , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]