De Volkskrant, 15-09-2015, ingezonden brief van  .2010


Saoedi-ArabiŽ

Laten we helder houden dat de afzichtelijke burgeroorlog in SyriŽ voor een belangrijk deel wordt gefinancierd door Saoedi-ArabiŽ, waarmee ze medeverantwoordelijk zijn voor de enorme vluchtelingenstromen uit SyriŽ

We weten dat Saoedi-ArabiŽ al decennia de islamistische terreur financiert. Er zijn weinig mensen die daaraan twijfelen, ook al omdat Saoedi-ArabiŽ er geen geheim van maakt. Het strookt namelijk geheel met hun wahabistische versie van de islam om die op alle manieren te willen verbreiden.

Laten we helder houden dat de afzichtelijke burgeroorlog in SyriŽ voor een belangrijk deel wordt gefinancierd door Saoedi-ArabiŽ, waarmee ze medeverantwoordelijk zijn voor de enorme vluchtelingenstromen uit SyriŽ. Vervolgens laat Saoedi-ArabiŽ tot ieders verbazing weten - met allemaal vage smoesjes - geen Syrische vluchtelingen op te nemen. Waarmee de stroom vluchtelingen geen alternatief heeft dan op te trekken naar Europa. De vluchtelingen denken dat ze gered zijn als ze in het Westen aankomen, maar de realiteit zal hard en ontluisterend zijn, zoals het leven van de meeste vluchtelingen.

En dan biedt Saoedi-ArabiŽ aan om - let wel - 200 moskeeŽn te financieren in Europa. Er zijn zeker niet genoeg imams om die moskeeŽn te bemannen dus die zullen worden meegeleverd. En ik vermoed dat daar het genereuze wahabisme zal worden verkondigd. Als ze vanuit die moskeeŽn ook nog 'humanitaire hulp' financieren, is de geweldloze jihad een feit.

Ik kan me niet voorstellen dat het allemaal zo voorzien is in het wahabistische hoofdkwartier, maar ik denk wel dat toen de vluchtelingenstromen eenmaal op gang kwamen een slimmerik deze mogelijkheid heeft geadviseerd aan de beleidsmakers. Een briljante combinatie van geen vluchtelingen naar Riad en veel extreme islam in Europa.

Rosa van der Wieken-De Leeuw, AmsterdamWaar zijn de ouderen?

Bij de grote stromen vluchtelingen naar Europa valt mij op dat er helemaal geen aandacht is voor de ouders of grootouders van deze vluchtelingen. Je ziet vooral jongeren en jonge gezinnen die deze hachelijke tocht ondernemen, maar waar blijven de ouderen? Het ligt natuurlijk voor de hand dat zij vanwege hun leeftijd niet kunnen vluchten, maar hoe overleven zij zonder hun kinderen? Ouderenzorg wordt in Arabische landen meestal door de familie geregeld en daardoor zijn er nauwelijks instellingen.

Carin Vlas, Holten
IRP:  

Naar Klassenstrijd, pensioenen , Klassenstrijd , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of naar site home .
 

[an error occurred while processing this directive]