De Volkskrant, 23-06-2011, door de redactie  12 mrt.2008

Islamitische school bedreigd na lastigvallen rouwstoet

De islamitische Bilalschool in Amersfoort wordt op verzoek van de directie van de school door de politie bewaakt. De afgelopen dagen kreeg de basisschool diverse dreigtelefoontjes. Dinsdag jouwden enkele leerlingen uit groep 7 van de school een rouwstoet uit die langs de school reed.

De dreigtelefoontjes komen van mensen die verontwaardigd zijn over de verstoring van de stoet. Op verzoek van de school surveilleert de politie nu vaker rond het gebouw. Directeur Teade Walma liet vanavond in het televisieprogramma Uitgesproken EO weten dat hij morgen aangifte gaat doen van de bedreigingen.

De Marokkaanse jongens die juichten en hun middelvinger opstaken toen de rouwstoet dinsdag voorbij kwam, zitten in groep 7 van de basisschool. Nabestaanden hebben geschokt gereageerd. Morgen zitten ze oog in oog met de leerlingen. Directeur Taede wil daarmee duidelijk maken dat hij het getoonde gedrag van zijn leerlingen niet tolereert en dat ze zich realiseren wat ze hebben gedaan. Ook wil hij duidelijkheid krijgen over wat er precies is gebeurd.

Kopieergedrag
Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een rouwstoet in Amersfoort wordt uitgejouwd. Ongeveer een maand geleden riepen jongeren onder meer 'joden' toen een stoet voorbijkwam. Volgens Walma zijn de twee incidenten niet met elkaar te vergelijken. 'In dat geval waren het een stel opgeschoten jongeren. Nu gaat het om kinderen van twaalf. Misschien is er sprake van kopieergedrag.'

 

IRP:   Na de reportage op tv. Gevolg voor oorzaak. Alleen standpunt allo's. Niet: het is komt veel meer voor.


Naar Multiculturalisme, anti-autochtoon , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]