WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Cultuur, integratie, toekomst: opvoeding

12 mei 2008

De invloed van de grootte van het gezin op de aandacht voor de kinderen, op de opvoeding dus, is bekend genoeg... :


Uit: VARA TV Magazine, nr. 9-2008, column door Paul Witteman

Rouvoets kinderen

Tussentitel: Wat ouders te weinig gaven, kan niet worden gecompenseerd

...   Kinderen uit grote gezinnen komen aandacht te kort. Niet allemaal natuurlijk, maar toch wel ongeveer 4.9 op de 9.8. Uit onderzoek blijkt dat de oudste twee nog goed wegkomen, de jongste ook nog wel maar daar tussenin is het een eenzame bedoening. De psycholoog en de psychiater komen handen tekort om de gevolgen van die verwaarlozing op te vangen, in de regel zonder succes want wat ouders te weinig hebben gegeven, kan door praten en pillen niet worden gecompenseerd. Je hoeft voor deze conclusies Freud niet te raadplegen, een blik in het standaardwerk van dr. Spock is genoeg.


Red.:   .... maar men wil het alleen niet toepassen op allochtonen. Want dit zijn keiharde feiten die wijzen op vicieuze cirkel van de allochtone achterstand - net als in Amerika met de negers. En dat wil men beslist niet horen.
    Na verloop van jaren een bevestiging van wat iedereen al kon zien:


Uit: GeenStijl.nl, 17-04-2015, door Johnny Quid uitleg of detail

Goh. Migrantenkind vaker kutkind

Volgens onderzoek op basisscholen zijn kinderen van migranten vaker probleemkinderen dan andere kinderen. Dank u wel voor het intrappen van deze open deur, onderzoekers. Kinderen van migranten zijn namelijk Third Culture Kids: kinderen die van huis uit in de ene cultuur staan, maar buiten de deur midden in een andere cultuur. Het onderzoek is gevoerd onder Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst. Niet de kinderen van welvarende expats waarvan de Third Culture Kids piekfijn begeleid worden op British en American Schools in Leiden en Wassenaar, zeg maar. Nee, het zijn Third Culture Kids van arme migrantenouders die vooral ernstig aan hun lot overgelaten worden en waarvan de cultuur van de ouders behoorlijk botst met de cultuur van de Nederlandse basisschool. Met kutgedrag tot gevolg, omdat dit soort migrantenkids van de constante cultuurclash geen idee meer hebben wat gewenst gedrag is, zich waarschijnlijk lager op de sociale ladder wanen en hun frustraties dus maar gaan externaliseren. Kun je ze moeilijk kwalijk nemen. Jezus, Bouchra Ftitache van de VU, dat had elke halfgare randdebiel je kunnen vertellen. ...


Red.: Wat een in- en in-trieste stand van zaken, dat je de psycho-sociologische analyse moet vinden op GeenStijl.nl ...
    Zich uitende in dit soort details


Uit: GeenStijl.nl, 20-04-2016, door Van Rossem uitleg of detail

Moslimkinderen steken dieren ogen uit in zandbakHet debat over de onderwijskloof begint niet bij de PvdA en ook niet op voorpagina van de Volkskrant. Die begint in de rubriek Post van de Dag in het Algemeen Dagblad. Of liever: in de zandbak van de lokale speeltuin. ... Het echte probleem staat niet in de geschriften van het beleid gegoten. Het echte probleem staat in de geschriften van de Koran en de tweedeling die daardoor ontstaat, wordt bestreden met de verkeerde middelen: door ons aan te passen aan de meest minderwaardige culturele keuze. Een ons bekende Vlaamse twitteraar zou zeggen: "Maar wat is dat dan, die #islamisering?" Wel, dit.


Red.:   Nogmaals: het probleem is een weerzinwekkende ideologie die sociale en culturele achterlijkheid veroorzaakt. De eerste reageerder gaf ook meteen de oplossing:

  Terug naar zandbak van herkomst!
yamahaha | 20-04-16 | 10:12

Amen.


Naar Cultuur, integratie, toekomst  , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .