De Volkskrant, 13-01-2009. 14 jan.2009

Vergezicht: bloeiend moslimstadsdeel

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (PvdA) wil een fusie van zijn stadsdeel Slotervaart met drie andere stadsdelen aan de westzijde van Amsterdam. Het doel: 'Nieuwwest, voor een bloeiende moslimgemeenschap'.
    Van de 748 duizend inwoners van de hoofdstad wonen er 162 duizend in Slotervaart, Bos en Lommer, Osdorp en Geuzenveld/Slotermeer. Afzonderlijk zijn de vier stadsdelen volgens Marcouch te klein om met name de integratieproblemen het hoofd te bieden.
    In de discussie over verkleining van het aantal stadsdelen (nu 14) schrijft Marcouch - in een brief aan alle stadsdeelvoorzitters - dat een fusie kan leiden tot grotere slagkracht.
    'Nieuwwest kan zich toeleggen op de integratie van immigranten. Het kan zorgen dat die goed verloopt en dat stagnatie in de toekomst wordt vermeden. Er kan een bloeiende moslimgemeenschap ontstaan met voldoende sociaal kapitaal. De moslimminderheid wordt dan een pluspunt.'
    Hij laat in het midden wie het nieuwe vergrote stadsdeel moet leiden.
    Marcouch schildert een ideaal: 'Nieuwwest kan een kindvriendelijk Amsterdam worden. Met ruime, betaalbare woningen, de beste scholen, meer speel- en sportgelegenheden dan elders. We hebben er de ruimte voor. We kunnen in Nieuwwest de hoogte in. De regering pleit voor een verdere verdichting van de grote steden. Hier zouden wolkenkrabbers passen. Het oude Amsterdam aan onze voeten.'
    Fractieleider Geert Wilders van de PVV reageerde maandag onmiddellijk met Kamervragen op de brief. De 'islamiseringswens van Marcouch' zou levensgevaarlijk zijn.Terug naar Integratie Scheffer , Alternatieven home ,of naar site home .
 

[an error occurred while processing this directive]