DePers.nl, 01-08-2011. .2010

Dibi: het loopt een beetje uit de hand

GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi wordt overstelpt met negatieve reacties via e-mail en internet sinds hij vorige week PVV-leider Geert Wilders opriep mee te helpen om de woede in diens achterban over de islam in goede banen te leiden.

,,Het loopt een beetje uit de hand'', aldus Dibi maandag. ,,Het is een aaneenschakeling van scheldpartijen.'' Hij kondigde maandag aan opnieuw aangifte te doen wegens een directe bedreiging aan zijn adres via Twitter. Maandag schreef twitteraar HvDuijn op Twitter: "Ik hoop echt dat ze je afknallen samen met al je linkse vriendjes".

Volgens HvDuijn, die Hans van Duijn zou heten, is er geen sprake van bedreiging, maar spreekt hij slechts een wens uit. "Als je Wilders niet constant beschuldigt van alles en nog wat dan gebeuren dit soort dingen niet", bijt hij het Kamerlid nog toe.

Afgelopen vrijdag deed Dibi ook aangifte na een tweet van StopLinks. Het GroenLinks-Kamerlid zegt met tegenzin aangifte te doen. ,,Het liefst ga ik met die mensen om tafel en vechten we verbaal de strijd uit.''

Stop_Links heeft nog niet gereageerd op een aanbod van de GroenLinkser. Vrijdagavond maakte Dibi bekend dat hij bereid is geen aangifte tegen Stop_Links te doen als deze zijn excuses aanbiedt, belooft nooit weer tot geweld op te roepen en een persoonlijk gesprek wil aangaan. De aangifte gaat door, meldt Dibi.

Terugkijkend vindt Dibi dat hij alleen maar ,,lieve tweets'' heeft verstuurd over Wilders in het debat dat ontstond na de aanslagen in Noorwegen. De Noor die de gruweldaden heeft bekend waarschuwde net als Wilders tegen de veronderstelde islamisering van de samenleving.


Tussenstukken:

Linkse hetze
PVV-leider Geert Wilders verwijt linkse politieke partijen een ,,vals politiek spelletje'' te spelen om zo te proberen munt te slaan uit de aanslagen in Noorwegen. Hij vindt dat er een hetze tegen hem wordt gevoerd.

Ongemakkelijke vragen voor Wilders
Alleen de dader, Anders Breivik, is verantwoordelijk voor die tientallen weggenomen levens. Maar de gebeurtenissen roepen wel (ongemakkelijke) vragen op. Voor Wilders en zijn geestverwanten.

Wilders walgt
“Dat de strijd tegen de islamisering door een psychopaat op gewelddadige wijze wordt misbruikt is walgelijk en een slag in het gezicht voor de wereldwijde anti-islambeweging. Het vervult me met walging dat de dader naar de PVV en mij verwijst in zijn manifest.” Dat schrijft PVV-leider Geert Wilders in een dinsdagmorgen uitgegeven verklaring over de aanslagen in Noorwegen.

Wilders laat de kernvraag liggen
Geert Wilders verklaart zich nader over de aanslagen in Noorwegen: hij wijst geweld af, maar gaat niet in op zijn eigen oorlogsretoriek.

Op woorden letten
PvdA-leider Job Cohen wees er dinsdag op dat Breivik zich op een vergelijkbaar gedachtegoed baseert als de PVV en dat Wilders het daarom niet bij de vaststelling kon laten dat de gruweldaden in Noorwegen zijn uitgevoerd door een idioot. Volgens Cohen dienen politici zich er zeer van bewust te zijn dat hun woorden ertoe doen.

Xenofobiedebat
GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi heeft een debat aangevraagd met premier Mark Rutte en minister Piet Hein Donner over angst voor buitenlanders. Aanleiding is de uitspraak van eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström dat te weinig Europese leiders zich verzetten tegen de 'xenofobe retoriek' van mensen als Anders Behring Breivik, de verdachte van de aanslagen in Noorwegen.Naar Multiculturalisme, cultuurverraad , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]