De Volkskrant, 03-08-2011, ingezonden brief van Wim van Hoorn, Aerdenhout .2010

Van de drup in de regen

Met bewondering en emotie heb ik het stuk van Bart Schut gelezen die het boetekleed aantrekt en zegt 'Sorry, onze retoriek is doorgeslagen' en ''Rechts' Nederland, neem uw verantwoordelijkheid'. Hier is een nobel mens aan het woord en wat is het jammer dat dit geluid niet vaker klinkt. Uit het stuk blijkt echter wel dat Schut geen enkele reden heeft om het boetekleed aan te trekken. Eigenlijk zou hij de allerlaatste hoeven te zijn. Hij is een islamcriticus, maar is uiterst genuanceerd en prijst wie dat volgens hem toekomt en laakt wie dat volgens hem verdient. In duidelijke, doch redelijke bewoordingen. Met hem zeg ik: we hebben ons net bevrijd van de laatste onverdraagzame aspecten van het christendom, we hoeven die van de islam niet te tolereren. We zijn helaas van de drup in de regen terechtgekomen en door dit te vinden zijn we nog geen racisten of fascisten zoals veel 'linkse' mensen denken.
    Integendeel, onze denkwijze is het begin van de oplossing ven reŽel bestaande problemen. 'Links' Nederland, en ook 'Rechts' Nederland, neem uw verantwoordelijkheid en neem de oproep van Bart Schut ter harte en onttrek het vraagstuk van immigratie, integratie en islam aan de Haagse loopgraven. Het zal ooit moeten gebeuren. Nu is het juiste moment.

Naar Multiculturalisme, cultuurverraad , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 
[an error occurred while processing this directive]