De Volkskrant, 02-09-2010, ingezonden brief van Miriam Wesselink(Wassenaar)  4 sep.2010

Vrijheid

Ham Rutten geeft een geweldige en trefzekere analyse in zijn stuk Godsdienstvrijheid (Opinie & Debat, 1 september). Welke godsdienst iemand wil aanhangen moet natuurlijk vrij zijn, of dat nu de verering van Allah, Jahweh of het spaghettimonster is.

Zoals de auteur zegt: elke gek moet zijn eigen gebrek kunnen koesteren. En dat wordt voldoende gegarandeerd door het recht op vrije meningsuiting en het recht op vrije vereniging en vergadering. Uit de grondwet, die archaïsche erfenis. En schaf meteen ook vrijheid van onderwijs af: alleen algemeen onderwijs en geen gesubsidieerde indoctrinatie van jonge, beïnvloedbare kinderen. Godsdienst kan aan bod komen in het vak maatschappijleer. Hoe kun je ons gelijkheidsbeginsel, onze wetten en onze roemruchte normen en waarden rijmen met het subsidiëren van onderwijs waarin wordt geleerd dat bepaalde bevolkingsgroepen minderwaardig zijn, of dat verbiedt kinderen in te enten omdat dat tegen de wil van God is?

In de grondwet moet staan dat het niet is toegestaan te discrimineren wegens iets waar je zelf niets aan kan doen: je huidskleur, je geslacht, je seksuele voorkeur, je ‘ras’, wat je (voor-) ouders hebben uitgespookt. Voor zaken als godsdienst kies je zelf.


Naar Multiculturalisme, cultuurverraad , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]