Telegraaf.nl, 05-11-2013. .2009

Haatimam weer naar Nederland

De omstreden Britse imam Haitham al-Haddad komt weer naar Nederland. De haatprediker spreekt op vrijdag 15 november in Almere.


Dat kondigt jongerenorganisatie Moslimjongeren Almere aan op zijn website. De PVV heeft de ministers Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Asscher (Sociale Zaken) om opheldering gevraagd over zijn komst.

De Londense imam, die openlijk antisemitisch is, is in eigen land zeer omstreden en lang niet overal welkom. Hij preekte eerder in Rotterdam en Amsterdam. Toen wilde een Kamermeerderheid hem de toegang tot Nederland ontzeggen.

Volgens Moslimjongeren Almere maakte al-Haddad zich in Amsterdam "populair" met zijn "krachtige optreden." De haatsjeik toonde zich daar voorstander van de doodstraf voor overspeligheid en afvalligheid. De haatprediker veroorzaakte in het verleden opschudding met uitlatingen dat Joden de "eeuwige vijanden zijn van God". Ook praatte de imam zelfmoordaanslagen goed en suggereerde hij dat Osama bin Laden een martelaar was die naar de hemel zou gaan.

Bij de avond worden alleen mannen toegelaten, zo staat op de site van de organisatie. "De avond is slechts toegankelijk voor broeders (jammergenoeg zijn we nog niet in staat om ook zusters toe te laten)."
Naar Cultuur, integratie, toekomst, tegen niets-doen , Cultuur, integratie, toekomst , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 
[an error occurred while processing this directive]