De Volkskrant, 20-01-2015, ingezonden brief van 2010


Islamofoob  (web: Een wezenskenmerk van goede humor)

Wonderlijk om in een stuk over satire woorden als 'humor' en 'lach' niet terug te vinden, zoals in het opiniestuk van Martijn de Koning (Vonk, 17 januari). Nog wonderlijker als blijkt dat de spotprenten in de Charlie Hebdo aanleiding voor zijn stuk vormen, en dan vooral die waarin de islam op de hak wordt genomen. Het duurde even voordat ik 'm doorhad - een wezenskenmerk van goede humor - en dus: hulde en respect voor de geniale zet om de gewraakte spotprenten hardnekkig 'islamofoob' te noemen.

Sjaak de Jong, Warffum


Islamofoob (2)   (web: Islam-kritisch accurater dan islamofoob)

Het valt me op dat de media het woord 'islamofoob' lukraak publiceren. De Volkskrant doet hier aan mee. De 'islamofobe' cartoons waar Martijn de Koning aan refereert in zijn stuk van zaterdag 17 januari, zijn niet gemaakt uit angst voor de islam. 'Islam-kritisch' zou beter zijn.

Jaron Reddy, Haarlem


Cartoons (2)    (web: Twee beschamende pagina's)

Zojuist de beide hele pagina's doorgenomen waarop Martijn de Koning zijn antropologische uithaal mag plaatsen over 'de cartoons die zijn heilig verklaard' (Vonk, 17 januari). Twee beschamende pagina's.

Nu kan ik weer wat bijtrekken door de column van Jonathan van het Reve die er gelukkig meteen op volgt. Die is raak, over 'ontheiligen'.

Jan van Hoek, IJsselstein
Red:  

 

[an error occurred while processing this directive]