Joop.nl, 15-01-2015. uitleg of detail 2010

Hollande: moslims zijn slachtoffer van extremisme en onverdraagzaamheid

Franse president steekt islamitische gelovigen opnieuw hart onder de riem, dankt moslimgemeenschap voor de getoonde solidariteit


Moslims zijn wereldwijd in de eerste plaats het slachtoffer van extremisme, fundamentalisme en onverdraagzaamheid. Dat heeft de Franse president François Hollande vandaag gezged in een toespraak op het Instituut van de Arabische Wereld in Parijs.

Hollande zei in zijn speech:

"Het islamitisch extremisme maakt eerst slachtoffers onder moslims en het wordt gevoed door alle tegenstellingen, alle ellende, ongelijkheid en de sinds lang onopgeloste conflicten van onze tijd."

De president herhaalde dat Frankrijk gelovigen van alle religies beschermt. Hij dankte de moslimgemeenschap voor de getoonde solidariteit na de aanslag op Charlie Hebdo, de gijzeling in een kosjere supermarkt en de moord op een politie-agente. De daders claimden onder meer beledigingen van de profeet Mohammed te wreken. Van de circa 66 miljoen Fransen is volgens sommige schattingen bijna 10 procent islamitisch.


Reacties:Brim Hasselopk, do 15 januari 2015 17:29 Reageer op Brim
Brim
De enige juiste handelswijze van 'gematigde' moslims zou zijn: het geloof afzweren, wegens te gewelddadig. Maar dat zal enkel gebeuren in de pruimentijd.
.

Omer Taze, do 15 januari 2015 21:32 in reactie op Brim Hasselopk Reageer op Omer
Omer
Sinds wanneer moeten moslims aan jou maatstaven schikken!
.

Brim Hasselopk, do 15 januari 2015 22:23 in reactie op Omer Taze Reageer op Brim
Brim
Sinds me duidelijk is geworden dat islam geen vrede betekent, maar geweld, haat, verderf en oorlog.
.

Brim Hasselopk, do 15 januari 2015 22:49 in reactie op Omer Taze Reageer op Brim
Brim
Sinds:
- Allah niet bestaat
- Mohammed niet bestaat
- de islam alleen staat voor dood, verderf en onthoofdingen
- Fuck you!!!
.

Raven 63, vr 16 januari 2015 14:47 in reactie op Brim Hasselopk Reageer op Raven
Raven
Woowww, kan dat een onsje minder, Brim? Laat moslims gewoon moslim blijven? Er zijn 1,5 miljard moslims. Stel dat in totaal 5000 extremistisch zijn. Dat is 0,00000033333 %

Stel dat het er 15.000 zijn : 0,000001 %

En dan vind jij dat alle anderhalf miljard moslims hun geloof moeten afzweren? Beetje mal toch?
.

Brim Hasselopk, vr 16 januari 2015 15:51 in reactie op Raven 63 Reageer op Brim
Brim
Voor een onderbouwing van mijn mening zou ik willen wijzen op de twitterfeed van Ehsan Jami. Naast dat hij door moslim-twitteraars wordt uitgemaakt voor rotte vis (omdat ie niet meer in hun god wil geloven, kun je je er iets bij voorstellen?) is het interessant om van een ex-moslim te lezen hoe hij tegen de huidige tijden aankijkt. Zelf wil hij niet meer in de publieke belangstelling staan, je kunt waarschijnlijk wel raden waarom...
.

Gerrit Zandbergen, vr 16 januari 2015 13:52 in reactie op Brim Hasselopk Reageer op Gerrit
Gerrit
Lijkt me voor de hand liggend: Iemand die RK is keert zich wellicht af van het RK-geloof omdat die kerk er volgens hem een potje van maakt. Maar zou hij ook niet langer christen willen zijn? En afstand nemen van het christendom?
.

Brim Hasselopk, vr 16 januari 2015 14:30 in reactie op Gerrit Zandbergen Reageer op Brim
Brim
Het gaat hier om de islam en niet het christendom. Maar goed, wie gelooft dat de aarde 6000 jaar geleden is geschapen door een Opperwezen zou ook afstand moeten doen van zijn geloof, ja. Hebben we het maar even niet over de dood en verderf die in naam van het christendom is gezaaid door de eeuwen heen. Gek hè, dat Nederlanders niet zo gek meer zijn op geloof tegenwoordig?
.

Gerrit Zandbergen, vr 16 januari 2015 17:23 in reactie op Brim Hasselopk Reageer op Gerrit
Gerrit
Ik verdedig niets. Ik maak duidelijk dat die pruimentijd voor elk geloof nooit zal aanbreken. Als dat voor u een reden is om alle geloven te verbieden, bent u in ieder geval consequent.
.

Mostafa Mouktafi, do 15
Red:  

 

[an error occurred while processing this directive]