telegraaf.nl, 20-05-2017. uitleg of detail

2008


Politie Rotterdam trok allochtonen en vrouwen voor

De Rotterdamse politie heeft in een sollicitatieprocedure allochtonen en vrouwen extra punten gegeven, waardoor zij meer kans maakten op een baan. De korpsleiding erkent in het AD zaterdag dat er fouten zijn gemaakt.

De Rotterdamse politie beoordeelde brieven van kandidaten op zeven criteria, zoals kennis, ervaring en motivatie. De zevende categorie was afkomst. Autochtone mannen kregen een punt toegekend, terwijl allochtone vrouwen vier punten verdienden.

Agenten zijn woedend over die voorkeursbehandeling. ,,Op deze manier wordt er gediscrimineerd en worden allochtone medewerkers niet enkel op hun kwaliteiten geselecteerd'', zegt een politiemedewerker op anonieme basis.

De politie laat weten dat ,,uitsluitend geschikte kandidaten zijn uitgenodigd voor een gesprek en dat een technisch correcte uitvoering van de briefselectie niet zou hebben geleid tot een andere uitkomst.''

 


Naar Cultuur, multiculturalisme , Cultuur, eenheid , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]