De Volkskrant, 28-11-2016, ingezonden brief van 18 jun.2014

Wilders

Geert Wilders verwoest de Nederlandse identiteit op een schandelijke manier.

Voor de rechtbank vergelijkt hij zichzelf met 'onze voorouders' die tijdens de Nederlandse Opstand en de Tweede Wereldoorlog 'gestreden hebben voor de vrijheid van meningsuiting en democratie. Zij hebben geleden, velen hebben hun leven gegeven.'(Ten eerste, 24 november 2016).

Wat een tenenkrommende, misselijkmakende verdraaiing van de beweegredenen van deze lovenswaardige vrijheidsstrijders. Een schoffering voor zij die vóór alles in verzet kwamen tegen machthebbers die mensen vervolgden vanwege hun geloof of hun afkomst!

Dirk Hulst, Den HaagWilders (2)

Naar aanleiding van het 'minder Marokkanen'-proces van PVV-leider Geert Wilders pleit commentator Raoul du Pré (26 november) voor verruiming van de politieke onschendbaarheid van politici.

Mensen zoals Wilders zouden volgens Du Pré ook buiten de Tweede Kamer ongestraft allerlei abjecte, smakeloze en gevaarlijke uitspraken mogen doen, want 'onze democratie is sterk genoeg om de politieke strijd te voeren met argumenten, in het parlement en in het openbaar, maar niet in de rechtszaal'.

Helaas staat Geert Wilders nou niet bepaald bekend als iemand die bereid is op basis van argumenten met zijn politieke tegenstanders in discussie te gaan. Maar los van zijn persoon, als je politici voor al hun uitspraken onder alle omstandigheden boven de wet plaatst, kun je erop wachten dat ze ook buiten het parlement naar hartelust zullen discrimineren, haatzaaien en wellicht ook oproepen tot geweld, met alle gevolgen van dien.

Ik kan me niet voorstellen dat je onze democratie daarmee een dienst bewijst.

Hans Hoes, Hengelo
 


IRP: 


Naar Onderwijsbeleid, lijst , Rijnlands beleid , Rijnlands beleid, overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]