Telegraaf.nl, 14-11-2014, van verslaggevers .2009

Alternatieve intocht met alleen Zwarte Pieten

Het Pietengilde wil volgend jaar een alternatieve landelijke intocht organiseren. Dat heeft de ‘vakbond’ voor Zwarte Piet laten weten in reactie op de introductie van Witte Pieten in het Sinterklaasjournaal.


Voorzitter Marc Giling van stichting Pietengilde is woedend op de multiculturele omroep NTR: “Wat mij betreft verdwijnt de omroep per direct van de buis. Schandalig dat een met belastinggeld betaalde organisatie op deze manier een traditie om zeep helpt.”

Het gilde speelt al langer met het idee om een alternatieve intocht te organiseren, maar vanwege de rol van de publieke omroep gaat de Pietenclub er nu echt werk van maken.

Giling vreest dat veel scholen nu in de problemen komen. “Het verhaal van het Sinterklaasjournaal wordt vaak overgenomen, maar dat gaat nu een conflict opleveren met ouders die geen verandering willen. De arrogante NTR negeert immers ruim negentig procent van de bevolking. Het is pure machtsmisbruik.”

De NTR wil pas na 5 december tekst en uitleg geven over de inkleuring van Piet.


Naar Cultuur, integratie, toekomst, tegen niets-doen , Cultuur, integratie, toekomst , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 
[an error occurred while processing this directive]