De Volkskrant, 05-10-2010, AP .2010

Politie in Duitsland ontmantelt nazizender

 De Duitse politie heeft met 270 man sterk een einde gemaakt aan een neonazi internetradiostation. Bij invallen in tien deelstaten werden 23 presentatoren en redacteuren opgepakt.

Widerstands Radio (weerstandradio) zond 24 uur per dag neonazistische muziek en fascistisch ideologische talkshows uit; iets dat verboden is in Duitsland. De zender werd al ruim een jaar door de Duitse federale recherche onderzocht.

De gearresteerden worden aangeklaagd wegens lidmaatschap van een criminele organisatie en het verspreiden van haatboodschappen. De verdachten, het merendeel uit de deelstaten Rijnland-Palts en Noord-Rijnland Westfalen, zijn tussen de 20 en 37 jaar.

Volgens de federale recherche probeerde het station zijn afkomst te verhullen door uit te zenden via een server uit de Verenigde Staten. Luisteraars registreerden zich op de website onder valse namen en adressen.

De Federale Recherche publiceerde vorige maand een rapport waarin staat dat het aantal extreemrechtse Duitsers dat gevaarlijk wordt geacht, de afgelopen tien jaar is verdubbeld tot 9.000.


Naar Multiculturalisme, cultuurverraad , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]