DePers.nl, 02-11-2010, door Axel Hagedorn 30 sep.2010

Duitse minister hekelt vijandige moslimjeugd

De Duitse minister Kristina Schröder van Familiezaken heeft kritiek op de vijandigheid van jonge moslims. De moslimjeugd scheldt volgens haar vaak Duitsers en christenen uit, zowel op schoolpleinen als in de metro.

Ze eist strenge straffen, tot uitzetting toe. ,,We moeten net zo hard optreden als tegen vijandigheid ten opzichte van buitenlanders'', zei de minister dinsdag in de grootste Duitse krant Bild. Ze zegt zelf uitscholden te zijn voor Deutsche Schlampe (Duitse teef) door lezers van een Turkse krant.

Volgens Schröder gaat het om een ,,helaas niet gering deel'' van de moslimjeugd. De agressieve houding komt volgens haar door een gebrekkige opleiding, verkeerde vrienden en machonormen in de familie.

,,Het stoort me dat er gedaan wordt alsof het ermee te maken heeft dat de samenleving niet vriendelijk genoeg is voor deze jongeren'', aldus de minister. ,,Als bepaalde stromingen van de islam een superioriteitsgevoel geven ten opzichte van niet-moslims, als vrouwen pas waardevol zijn met kledingvoorschriften en als homoseksuelen als minderwaardig behandeld worden, is dat een deel van het probleem.''

De minister beloofde tegelijk extra personeel op ongeveer vierduizend crèches met veel migrantenkinderen. De extra begeleiders moeten de kinderen helpen met taalvaardigheid en integratie.

Duitsland voert al wekenlang een heftig debat over immigratie, sinds Bundesbank-bestuurslid Thilo Sarrazin zei dat immigranten Duitsland dommer maken. Bondskanselier Angela Merkel zei nadien dat de multiculturele samenleving is mislukt. Maandag pleitte de Duitse minister van Economische Zaken Rainer Brüderle voor een puntensysteem voor immigranten. Alleen mensen die voldoende punten scoren voor talenkennis, beroepservaring en dergelijke, mogen nog in Duitsland komen wonen.

De voorzitter van het Duitse Bondsbureau voor Migratie en Vluchtelingen waarschuwde dinsdag voor stemmingmakerij in het integratiedebat. Volgens hem komen er zo weinig immigranten naar Duitsland dat er überhaupt geen reden is om angst te hebben voor een immigrantengolf. Groot-Brittannië en Frankrijk nemen meer nieuwkomers op, stelde hij dinsdag in dagblad de Frankfurter Rundschau.Naar Multiculturalisme, cultuurverraad , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]