WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Multiculturalisme: cultuurverraad in Duitsland

2010

Een paar voorbelden van cultuurverraad in het buitenland, specifieke Duitsland, ter illustratie van het feit dat het geen specifiek Nederlandse kwestie is, maar een gevolg van algemene sociologische processen. Dat van klassenverraad en cultuurverraad:


Uit: De Volkskrant, 03-09-2010, van correspondent Merlijn Schoonenboom

Sarrazin ontslagen bij Bundesbank

Na zijn uitlatingen over genetische eigenschappen van bevolkingsgroepen is voor de bank de maat vol.

Tussentitel: Bondskanselier Angela Merkel juicht de beslissing toe

Na dagen van ongekend fel openbaar debat heeft de Duitse Bundesbank unaniem besloten haar bestuurslid Thilo Sarrazin af te zetten. De bank heeft daartoe donderdag bij de bondspresident Christian Wulff een verzoek ingediend. Kanselier Angela Merkel juicht de beslissing toe.
    Sarrazin (65) lokte afgelopen week protest uit met zijn opmerkingen over moslims en Joodse genen. Een snel groeiende groep laagopgeleide moslims zou volgens hem bijdragen aan het dommer worden van Duitsland. ...


Red.:    Geen cent erger dan het "Joden zijn apen, andersgelovigen zijn honden, en ongelovigen zijn varkens" van de islam, die de hele wereld indeelt in halal en haram. Maar de moslims mogen dat onbeperkt uitdragen, terwijl het de andere kant op onmiddellijk wordt verboden. Cultuurverraad van het zuiverste water. Van de maatschappelijke top, want de rest denkt er natuurlijk anders over:

  Ondertussen is Sarrazins boek een verkoopsucces. Via peilingen blijken veel Duitsers de opvattingen over de slechte integratie van moslims te delen. Volgens de Berliner Zeitung heeft het SPD-partijbestuur ongeveer 2.000 e-mails gekregen, waarvan 90 procent Sarrazin steunt en uitsluiting afwijst.

Op dit moment wordt de aanval geconcentreerd op een andere uitspraak van Sarrazin:
  De grootste verontwaardiging wekte Sarrazin echter met een kranteninterview in Welt am Sonntag. Hierin zegt hij uit te gaan van overerfbare eigenschappen binnen bevolkingsgroepen zoals Joden en Basken. Hij benadrukt dat hij dat hij dat allerminst negatief bedoelt, maar volgens politici en medebestuurdersleden heeft hij een grens overschreden.

Niets bijzonders, want er is al overal onderzoek gepubliceerd over de genetisch verdeling van de diverse bevolkingsgroepen op aarde uitleg of detail - maar dan in archeologische of medische context, dus ziet men er niets kwaads in.
     En het is ook een bewezen smoes:
  Een jaar geleden had directeur Axel Weber het al een keer geprobeerd, toen de net benoemde Sarrazin zich in een interview naar diens mening laatdunkend over moslims had uitgelaten.

    De schok van Sarrazin is enorm - en de Duitse oligarchie is nog niet gewend aan dit soort discussie, want ze gebruikt verbale wapens van de soort die in eigen hand ontploft: 


Van: DePers.nl, 18-09-2010.

'Duitser zal moeten wennen aan moskee'

Ons land blijft veranderen en bij de zaken die het aangezicht van het landschap veranderen zijn nu eenmaal moskee├źn. Dit betoogde de Duitse bondskanselier Angela Merkel in de zaterdageditie van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.   ...


Red.:    Een enorme blunder. Wat zodra je de term "wennen" introduceert, geldt dat meteen aan twee kanten - en wie moet er dan wennen: de Duitser aan een moskee, of de moslim aan geen moskee? En dan is het vervolg simpel:de  moslim is de immigrant, dus die moet maar wennen.
    Een blunder die natuurlijk gebaseerd is op de fatale denkfout die in Nederland ook drie of vier decennia gemaakt is:

  Merkel draagt zo haar steentje bij aan de levendige discussies over migratie en de eventuele beperking daarvan. Ze zei dat immigranten beter moeten integreren, ,,maar integratie houdt ook een opdracht voor de inheemse bevolking in''

Absoluut niet: zij zijn vrijwillig hierheen gekomen, en ook nog uit een achterlijke cultuur - er is geen enkele opdracht voor de residenten.


Naar Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , Cultuur, multiculturalisme ,  Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .