De Volkskrant, 14-10-2016, column door Arnon Grunberg .2009

Primitief-patriarchale cultuur

'De massale aanwezigheid van mannen uit primitief-patriarchale culturen' zou de vrijheid van vrouwen bedreigen, aldus Jolande Withuis maandag in de Volkskrant. Ik ben weleens bij een voetbalwedstrijd geweest waar ik overwegend witte mannen heb horen schreeuwen en het leek mij dat ze uit een primitief-patriarchale cultuur stamden.
    Als ik de heren Wilders, Rutte en Zijlstra hoor praten over 'oprotten' en hun barbecue, zie ik bevestigd dat de Nederlandse cultuur een primitief-patriarchale cultuur is. Dat men trots is op de eigen primitiviteit illustreert hoe diep het primitieve in die cultuur zit.
    Withuis ageert eveneens tegen 'sophisticated kosmopolieten' die zich boven het gewone volk zouden verheffen. Ze lijkt niet te beseffen dat 'kosmopoliet' niet lang geleden een codewoord was voor Jood.
    Als ik Withuis lees, kan ik alleen maar denken dat zij typisch een exponent is van de primitief-patriarchale cultuur, die in Nederland voor het hoogst haalbare doorgaat.

Web:
Een typische exponent van de primitief-patriarchale cultuur

Web:
Wat onderscheidt een jihadist?
TT:
Aan de sluipende islamisering van onze samenleving maken feministen zich eveneens medeplichtig
Met Machteld Zee lijkt een nieuwe generatie feministen op te staan
Red.:Naar Cultuur, integratie, toekomst, tegen niets-doen , Cultuur, integratie, toekomst , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]