WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, elite: Bekende Nederlanders

27 mei 2016

In de kop van dit deze verzameling staat een soort van een pleonasme: "bekende Nederlanders" valt voor een flink deel samen met "elite". Nee, ze zijn niet hetzelfde, maar toch.... Een verschil zijnde dat BN'ers meestal lieden zijn die veelvuddig op televisie komen, en dat geldt maar voor een beperkt deel van de elite. Maar dat ze wel tot de elite  behoren, staat vast. Bij alle mogelijke gelegenheden dat ze gezamenlijk optreden, is dat voor zaken die, op zoiets als een enkele ramp na, samenvallen met de standpunten van het Joodsistische kosmopolitisme.

Inclusief een meer dan grondige afkeer van tot haat vaoor alles wat traditionele Nederlandse cultuur is. Liever een terrorisme-steunende moslim of een dealende neger dan een brave blanke huisman die zijn tuintje onderhoudt uitleg of detail .

En sinds een paar jaar geen beter symbool om dat te uiten als met de verbale terreur tegen Zwarte Piet. Sinds het rabiaat racistische optreden van Sylvana S. uitleg of detail met vernieuwde heftigheid opgepakt (nrc.nl, 27-05-2016, van een redacteur uitleg of detail ):
  Ruim 100 BN’ers: Beste omroepbaas, zwaai Zwarte Piet uit

Het Sinterklaasjournaal moet een moreel kompas zijn en Zwarte Piet naar huis sturen. Dat schrijven ruim honderd schrijvers, acteurs en programmamakers in een open brief aan de NTR.

Waarbij meteen al de hoofdeigenschap van deze groep, naast de al genoemde, is neergezet: hypocrisie. De oproep voor een "Sylvana Simons Uitzwaaidag" was natuurlijk  "racistische bagger" en "racisitische drek", maar een "Blank Symbool Uitzwaaidag" is natuurlijk helemaal, hartstikke en voor de volle 200 proecnt oké. Zoals er natuurlijk ook nooit satirische imitiaties komen van de rat Diederik Samsom, maar wel van Geert Wilders. En nooit neerbuigende liedjes over de grote leugenaar Frans Timmermans en glibberige ploert Alexander Pechtold, maar wel over Thierry Baudet en Jan Roos.

Waarna meteen maar over op waar het hier in feite om gaat: de lijst van hypocriet en Nederlandhatend gajes. Waaronder dus een flink deel van "de gebruikelijke verdachten":
  Sunny Bergman, Arie Boomsma, Nasrdin Dchar, Tofik Dibi, Hanneke Groenteman, Arnon Grunberg, Femke Halsema, Geert Mak, Melle Runderkamp, Simone van Saarloos, Peter R. de Vries, Robert Vuijsje.

En in verband met de aard van de goede zaak natuurlijk een flink smaldeel aan lieden die hun eigen land en cultuur zo achterlijk achtten dat ze hals over kop naar Nederland zijn gevlucht toen dat moeilijk dreigde te worden:
  Akwasi, Samoro Bergtop, Remy Bonjasky, Glennis Grace, Glen Helder, Howard Komproe, Andrew Makkinga, Jetty Mathurin, Diana Matroos, Anousha Nzume, Jörgen Raymann, Edsilia Rombley, Jasmine Sendar, Sylvana Simons, Humberto Tan, Manoushka Zeegelaar Breeveld.

En zoek uw eigen favoriete hypocriet BN-gajes op in de rest van de lijst:
  Maarten Admorikoro, Robert Alberdingk Thijm, Barbara Barend, Anne Barnhoorn, Luuk van Bemmelen, Hanna Bervoets, Marnie Blok, Berend Boorsma, Roel Boorsma, Tamara Bos, Willem Bosch, Mano Bouzamour, Hans Maarten van den Brink, David-Jan Bronsgeest, Erik de Bruyn, Job ter Burg, Daphne Bunskoek, Monique Busman, Maurice Dekkers, Pieter Derks, Anna Drijver, Candy Dulfer, Michiel van Erp, Raja Felgata,Tygo Gernandt, Frans van Gestel, Maria Goos, Malou Gorter, Job Gosschalk, Renske de Greef, Hanneke Groenteman, Norbert ter Hall, Sallie Harmsen, Sanne den Hartogh, Anneloor van Heemstra,  Isa Hoes, Marc de Hond, Tanja Jess, Monic Hendrickx, Mieke de Jong, Lenny Keylard, Rossana en Patrick Kluivert, Victoria Koblenko, Sytske Kok, Irene de Kom-Avogadri, Martin Koolhoven, Esmé Lammers, Paul de Leeuw, Nanouk Leopold, Evgeniy Levchenko, Lieke van Lexmond, Cecilie Levy, Alvin Lewis, Berget Lewis, Marc van der Linden, Teun Luijkx, Charly Luske, Hadewych Minis, Cornald Maas, Rick Paul van Mulligen, Erik van Muiswinkel, Dana Nechushtan, Jorien van Nes, Nada van Nie, Stephan Nugter, Paula van der Oest, Trijntje Oosterhuis, Khalid Ouazis, Roos Ouwehand, Urmy Plein, Maria Peters, Halina Reijn, Rutger Remkes, Melle Runderkamp, Simone van Saarloos, Ruud Satijn, Michael Schaap, Ariane Schluter, Dave Schram, Reint Schölvinck, Tallulah Schwab, Lotte Tabbers, Glynis Terborg, Arne Toonen, Waldemar Torenstra, Maarten Treurniet, Els Vandevorst, Georgina Verbaan, Nicolaas Veul, Albert Verlinde, Susan Visser, Simon de Waal, Mike Weerts, Frans Weisz, Eva van de Wijdeven.

Oh ja, nog even dit:
  Het Sinterklaasjournaal moet een moreel kompas zijn ...

Oftewel: de moraal staat aan onze kant.

Gutmenscherei
.

Zum kotzen
.

De Volkskrant
heeft ook goed gelezen -  hier is haar samenvatting (de Volkskrant, 28-05-2016, van verslaggever Menno van Dongen):
 

BN'ers roepen NTR op tot 'morele stellingname' in zwartepietendebat

Het Sinterklaasjournaal moet een moreel kompas zijn ...


Inderdaad: "... en moet Zwarte Piet behouden". Want dat is nog moreler dan hem wegdoen. (Er stond natuurlijk het tegenovergestelde, maar ook zonder één enkele onderbouwing).

Maar ook over die moraal was er de volgende dag al nieuws. Dit nieuws kwma niet van de Volkskrant, maar van GeenStijl - en dan weet u het natuurlijk al (GeenStijl.nl, 27-05-2016, door Van Rossem):
  Ex-Hoofdpiet van Muiswinkel nu echt afgeschminkt27 mei. Erik van Muiswinkel (VARA, NTR) wil Zwarte Piet afschaffen. En als je het daar niet mee eens bent, dan ben je een domme...

Dit was bijna het hele artikel. GeenStijl heeft namelijk een gewoonte om dingen die te voor zichzelf spreken, niet op te schrijven. Wat hier vanzelfsprekend is: Erik van Muiswinkel heeft iedere geloofwaardigheid in deze discussie verloren. Hetgeen ze uitdrukten in:
  1 down, 99 to go...

Met daar tussenin een lijstje van de 100 ondertekenaars, met de naam van Erik van Muiswinkel in rood doorgestreept.

En hiermee is natuurlijk ook alle beroep op moraliteit volledig gezonken tot een grote diepte in de Bermuda Driehoek.

Dit is gewoon ordinair gajes, dat zich een manteltje van netheid heeft aan kunnen meten, omdat het nooit wordt  tegengesproken.

Zoals die etterbuil van een Van Muiswinkel toevallig net wel overkwam. Iemand, een godsdienstleraar, die hij niet kon hebben ... 

Hier een verslagje van de discussie (mediacourant.nl, 28-05-2016. uitleg of detail ):
  Erik van Muiswinkel vliegt uit bocht: ‘Domme kankerlul’

Cabaretier en ex-hoofdpiet Erik van Muiswinkel slaat volledig door in zijn strijd tegen het Zwarte Piet-beleid van de NTR. In een Twitter-discussie noemt hij een genuanceerde godsdiensdocent een ‘domme kankerlul’. Dat is te lezen op het sociale medium. Zwarte Piet hoeft van docent Ruben van Koningsveld niet per se zwart te blijven, maar hij ergert zich er wel aan dat een groep BN’ers onder leiding van Van Muiswinkel voor Nederland wil bepalen dat Zwarte Piet niet meer kan.
    Volgens Van Koningsveld heeft deze ‘linkse elite’ een aandeel in de heftige reacties in de Zwarte Piet-discussie, omdat ze niet ‘fijnzinnig’ omgaan met omwenteling, maar verandering min of meer afdwingen door NTR middels een open brief aan de schandpaal te nagelen.
    Voor- én tegenstanders van Zwarte Piet moeten verenigd worden en zo’n BN’er-actie helpt daar niet bij, meent de docent. “Laten we hopen dat kinderen, in welke vorm dan ook, een leuk feest houden! En wij het goede voorbeeld geven.”
    Vervolgens vliegt Van Muiswinkel vanuit het niets compleet uit de bocht. De cabaretier vindt dat er nogal een verschil zit tussen de argumenten de voorstanders en de tegenstanders. “Nou Ruben, als jij t verschil niet wil zien tussen ons betoog en dat van ‘hun’, ben je denk ik een domme kankerlul.”
    Van Koningsveld schrikt zich er een hoedje van. “Thanks! Dat verdiende ik! Ik had dan ook de meest grove, respectloze lompe reactie! Stijlvolle verbale corrigerende tik!”, reageert hij cynisch. ...

Waarom vliegt het BN-gajes uit de bocht? Antwoord: Omdat het een weerwoord krijgt waar het niets op terug heeft.

En hier nog een aardige aanvulling vanuit "de gewone rangen" (de Volskrant, 30-05-2016, ingezonden brief van Jan van Maanen, Baarn):
  Onbekende Nederlanders

Ruim honderd zogenaamde BN'ers dichten mij in een brief in NRC als voorstander van het behoud van Zwarte Piet 'vreemdelingenhaat, gekrenkt nationalisme (wat dat ook mag zijn) en onverdraagzaamheid' toe.
    Dit zou ik als kwetsend en beledigend kunnen ervaren, maar eerlijk gezegd lig ik er geen seconde wakker van. Ik weet namelijk dat ze hiermee een karikatuur van mij maken, en van een zeer grote meerderheid van de Nederlanders een enigszins boosaardig stereotiep. Dat is niet erg, daar valt mee te leven.
    Een beetje treurig is het idee dat die honderd handtekeningen iets zouden betekenen of uitmaken. Als ik nu de straat op loop, heb ik zo duizend handtekeningen van mensen die willen dat Zwarte Piet blijft. Gewone mensen, de zogenaamde Onbekende Nederlanders.

En aanvullend: die "bekende Nederlanders" zijn bekend om zaken die totaal niets met het functioneren van de maatschappij te maken hebben. Hun inzichten zijn dus geen cent meer waard dan die van de overige burgers. Dat ze zich op de getoonde manier er op laten voorstaan dat dat wel het geval is, toont overdadige hoeveelheden hovaardij, narcisme en dergelijke. Hoezo "moreel appel" dus. Zoals al geconstateeerd: dit zijn immorele lieden.
    Nog een gewoon iemand (de Volskrant, 31-05-2016, ingezonden brief van R. Kalf, Breukelen):
  Sinterklaas en Zwarte Piet

Jawel, de voorbereidingen zijn begonnen en ziedaar, vorige week hebben maar liefst 100 mensen zich uitgesproken tegen een zwartgekleurde Zwarte Piet. Niet zomaar 100 mensen, maar 'Bekende Nederlanders'. Dat is toch wel iets om onder de indruk van te zijn. Op Facebook hebben een aantal mensen een 'pietitie' geliked met als doel om Zwarte Piet ook daadwerkelijk zwart te laten; om dit oud-Nederlandse feest te behouden in de huidige setting; iets meer dan 250 duizend mensen hebben zich positief uitgesproken over een Zwarte Piet. Wellicht is dit een aardige lakmoesproef in hoeverre Hilversum de wensen van het publiek respecteert en zich niet laat leiden door haar 'incrowd'.

Bekende Nederlanders zijn goed in bekend-zijn, maar niet in denken.


Naar Haatzaaiers, elite , Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , of site home