DePers.nl, 08-11-2009. 2009

Maarten van Rossem lijstduwer PvdA Utrecht

Historicus en VS-deskundige Maarten van Rossem is lijstduwer voor de PvdA in Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Die worden gehouden op 3 maart volgend jaar. Van Rossem liet zaterdag weten hiermee ,,een signaal van protest'' af te willen geven ,,tegen de huidige politieke stemming in Nederland''.

,,Het gaat me er niet om of de gemeente Utrecht mijn straat wel goed schoonmaakt - wat overigens niet het geval is - maar ik wil kiezers aan het denken zetten'', zei Van Rossem.

Vergelijk met de beurs
Volgens de historicus laten Nederlanders hun stemgedrag te veel bepalen door 'dagkoersen'.,,Als je als politicus een beetje blits uit de bocht komt in een talkshow kan je de volgende dag zo maar rekenen op vier, vijf zetels extra in de peilingen'', aldus Van Rossem.

,,Terwijl een partij die politieke verantwoordelijkheid durft nemen, genadeloos wordt afgestraft. Het is absurd dat de PvdA in de peilingen op dertien Tweede Kamerzetels staat. Ik ben al jaren lid van de PvdA en wil die partij een steuntje in de rug geven.''

Van Rossem krijgt op de Utrechtse kandidatenlijst een onverkiesbare plaats.
 

Naar Multiculturalisme, cultuurverraad , Multiculturalisme , Allochtonen overzicht  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]