De Volkskrant, 16-03-2013, ingezonden brief van 2 mrt.2013

Yunus
Hoewel de biologische moeder van Yunus wanhopig riep: 'Wat zou u doen als uw kind bij een lesbisch stel moest opgroeien?', hebben verschillende mensen uit de Turkse gemeenschap laten weten dat hun verontwaardiging over de plaatsing van Yunus in een westers pleeggezin niet gaat over het feit dat dit gezin uit een lesbisch stel bestaat, maar meer over dat een Turks kind een Turkse opvoeding behoeft.
    EÚn vraag heb ik node gemist: wat als zich een Turks lesbisch stel als pleeggezin aandient?

Miranda Huls, Vleuten


Turk
'Eens een Turk, altijd een Turk', zo luidt het spreekwoord dat de Turkse premier Erdogan overal in het buitenland bezigt. De Franse president De Gaulle had daar ook een handje van. Zo sprak hij in 1967 tienduizenden verzamelde Canadezen toe als 'vrije Fransen' met de woorden: 'Vive le Quebec libre, vive la France!' Een overweldigend applaus viel hem ten deel.
    Het wordt tijd dat er een Europeaan opstaat die zegt: 'Vive l'Europe, vive les peuples Turc, Franšais, Allemand, Anglais, Flamand et Hollandais libres.' Het zou goed zijn als Henk Krol hiervoor gevraagd zou worden. Want eens een goed politicus, altijd een goede volksmenner.

Eric Baars, Haarlem


Biseksuele stagiaire
Het is jammer dat Wilbert van Rijen zo'n somber en beperkt beeld geeft van islamitische migrantenjongeren en vooral over de jongere docenten van wie zij les krijgen (O&D, 20 maart).
    Ik werk al jarenlang op een 'zwarte' vmbo-school. Laatst besloten twee stagiaires biologie de biseksuele geaardheid van een van hen in een les over voortplanting aan de orde te brengen. Puike voorlichting.
    Het is de kunst persoonlijk te zijn en vermeende groepsdruk te doorbreken. Dan blijken jongeren zich heel genuanceerd en divers te uiten en groeit de tolerantie.

Wim van Impelen, docent biologie, Utrecht


Red.:  vermeende groepsdruk te doorbreken : contradictie: de groepruk is vermeend, maar dan hoeft hij niet doorbroken te worden


Marokkaanse jongens

Bij de 'Brief van de Dag' van 20 maart staat een foto van Marokkaanse jongeren op bezoek in Westerbork. Wat ik op de foto zie, wekt de indruk dat deze jongens er niet vrijwillig zitten en vooral dat wat hun verteld wordt, hun volstrekt niet interesseert. Het is bizar dat deze bevolkingsgroep die altijd roept dat ze respect moeten krijgen zich zo respectloos gedraagt. Er moet nog heel wat gebeuren voordat we een multiculturele bevolking weer multiculturele samenleving kunnen noemen.

Albert Willem Knop, Horn


Marokkaanse jongens (2)

Ik heb 5 minuten stil gezeten, verbijsterd over de foto bij de Brief van de Dag van 20 maart. Een zeer sterk beeld bij het artikel waarvan de inhoud mij als oud-onderwijzeres bekend is.
    Ik richt mij tot alle moslim-opvoeders, ouders en imams in Nederland. Kijkt u eens goed naar deze foto, keer de situatie om en probeer u in te leven. Als u bijvoorbeeld bezoek krijgt in uw moskee om de gruwelen van een oorlog tegen moslims aan jongeren uit te leggen en u krijgt te maken met reacties zoals je die op de foto ziet. Hoe zou u reageren?
    Dit gedrag is schandelijk, respectloos, onwetend en zeer intolerant, vindt u ook niet? Ik ben absoluut geen PVV'er.

Annelies Faber, WormerveerNaar Menswetenschappen, regels , Menswetenschappen, huidig , Wetenschap, lijst  , Wetenschap overzicht , of site home

[an error occurred while processing this directive]