Telegraaf.nl, 10-06-2013. uitleg of detail 2010

Arrestaties na brand islamschool Londen

De Engelse politie heeft maandag vier tieners gearresteerd die ervan worden verdacht brand te hebben gesticht in een islamitische kostschool in Chislehurst aan de zuidrand van Londen.


De brand werd zaterdagavond gesticht en circa 130 leerlingen en medewerkers moesten de Darul Uloom-school verlaten. De brandweer was het vuur snel meester en niemand is gewond geraakt.

Afgelopen week brandde het islamitisch centrum al-Rahmain het noorden van Londen af. Op het gebouw was EDL gespoten, wat staat voor English Defence League (EDL), een extreem rechtse en anti-islamitische groepering.

Gevreesd wordt dat de branden zijn aangestoken uit wraak voor de moord op de Britse militair Lee Rigby in mei. Hij werd op straat afgeslacht in de Londense wijk Woolwich door vermoedelijke jihadisten. Sinds de schokkende moord is het aantal geweldsincidenten tegen moslims sterk toegenomen. Volgens Faith Matters, een organisatie die uitingen van haat tegen moslims registreert, zijn er de voorbije weken alleen al 11 aanvallen op moskeeën geweest.

Een politiecommissaris riep de Londense bevolking zondag op verenigd te blijven. „Dit zijn moeilijke tijden voor Londense gemeenschappen,” zei Bernard Hogan-Howe. „We zouden niet moeten toestaan dat de moord op Lee Rigby tussen Londenaren komt. De eenheid die we sindsdien dwars door alle gemeenschappen zien, zal diegenen die ons proberen te verdelen, overwinnen.”


Red.:   Moordenaars van Rigby plegen ook tit-for-tat, en dan ook nog naar aanleiding van iest dat niet henzelf is overkomen, maar groepsgenoten: moslims


Naar Westerse organisatie, Afrikaanse leiders , Westerse organisatie , Sociologie
lijst
, Sociologie overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]