De Volkskrant, 26-02-2009, ingezonden brief van H. Brockbernd, Den Dolder .2007

Sinterklaas

De Sinterklaasaffaire speelt niet alleen in Limburg, maar overal in Nederland, en herhaalt zich voortdurend (Binnenland, 21 februari). Burgemeester Hulman van Den Helder mocht van de goede Sint zijn biljarttafel op laten knappen. Hij kreeg een handsfreeset en een TomTom voor zijn vriendin.
    Velen, bekend met de wereld van bestuurders of beleidsmakers mogen zich verheugen in de goedheid van de Sint. Zelf voor Sinterklaas spelen, maar wel van andermans geld, doet men in deze wereld ook graag.
    Geld bedoeld voor zieken of zwakken uit de samenleving of gewoon voor het algemeen nut wordt op allerlei manieren misbruikt. Een kasteeltje opknappen of een oud klooster kopen zoals de bestuurders van Philadelphia hebben gedaan? Sint Hirsch Ballin vond het goed. Zijn de kunstschatten uit het klooster ineens verdwenen? Waarschijnlijk via het pakhuis van de goede Sint, over de schoenen van verschillende brave vrinden verdeeld.
    Is het opknappen van een oud cruiseschip niets voor u? Sinterklaas rijdt u er in zijn eigen Lamborghini naar toe! Maak kennis met de wereld die Sinterklaas heet. Uw bestuurders, managers, volksvertegenwoordigers weten wel raad met uw geld. Twintig of honderd miljoen weg? Tja. Ik vind het weerzinwekkend. Het is de schaamte voorbij.
 


Naar Houding midden I , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .

[an error occurred while processing this directive]