De Volkskrant, 19-11-2012, ingezonden brief van Piet Driest, Den Haag .2010

Topbestuurders

'Binnen de zorgsector is onrust ontstaan nadat de Eerste Kamer besloot om de salarissen van topbestuurders binnen de publieke en semi-publieke sector te begrenzen'(Economie, 16 november). Volstrekt waanzinnig hoe de zorgsector hier vereenzelvigd wordt met de paar honderd bestuurders die meer dan 190 duizend euro per jaar verdienen (met onkostenvergoeding en pensioenafdracht wordt dit al snel 240 duizend).

Met bestuurders die zonder overleg besluiten dat het salaris van de huishoudelijke hulpen wel onder de 10 euro per uur kan. Met bestuurders die zich niet schijnen te beseffen dat op deze manier hun krediet op de werkvloer tot een absoluut minimum daalt.

Al tien jaar wordt geprobeerd iets te doen aan de exorbitante zelfverrijking en nu eindelijk wordt de knoop doorgehakt. Van de ruim een miljoen arbeidskrachten in de zorg zullen slechts enkele honderden door deze maatregel getroffen worden. Er zijn juist opvallend veel instemmende reacties vanuit de zorg op het besluit. Als de overheid echt naar de werkers in de zorg had geluisterd, was de maatregel vandaag ingegaan. Met terugwerkende kracht.Red.:  Naar Onderwijsbeleid, lijst , Rijnlands beleid , Rijnlands beleid, overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]