De Volkskrant, 16-11-2012, ingezonden brief van Anneke Palsma, Poortugaal .2010

Topbeloning

Verheugd heb ik er kennis van genomen dat de topbeloning bij de overheid per 1 januari 2013 aan banden wordt gelegd (Voorpagina, 15 november). Topambtenaren moeten minder dan 130 procent van de balkenendenorm verdienen. Even verder las ik dat salarissen die daar na 1 januari nog boven zitten, nog drie jaar op dit niveau blijven en daarna nog vier jaar de tijd krijgen om het salaris af te bouwen naar het gewenste niveau. De kop van dit artikel is dus misleidend, omdat de wet dus eigenlijk op 1 januari 2020 volledig van kracht wordt en er tot die datum een overgangsregeling is.

Het heeft ruim tien jaar geduurd voordat deze wet tot stand kwam en het duurt nu nog zeven jaar voordat deze definitief wordt doorgevoerd. Vanaf de 'ontdekking van deze misstanden' heeft het ook nog ruim tien jaar geduurd voordat de politiek met dit onderwerp aan de slag ging. We zijn dus ruim twintig jaar verder.

Waarom zoveel compassie in de aanpak van deze grote graaiers? Mensen die buiten hun schuld hun baan verliezen worden van de een op andere dag beroofd van tientallen procenten van hun inkomen.

Red.:  Naar Onderwijsbeleid, lijst , Rijnlands beleid , Rijnlands beleid, overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]