De Volkskrant, 12-04-2005.

Provinciebestuur heeft wel erg dikke auto's

Commissaris van de koningin Nijpels en de gedeputeerden van de provincie Friesland laten zich rijden in auto's die duurder zijn dan die van menig minister of staatssecretaris. De provincie telde 320 duizend euro neer voor drie nieuwe Audi's A8 en een BMW uit de 7-serie. Per stuk zijn de auto's ongeveer twintigduizend euro duurder dan die van de gemiddelde minister.
    De provincie heeft nu vijf dienstauto's, twee meer dan voorheen. In antwoord op vragen van de PvdA-statenfractie gaat de provincie de komende twee jaar uitzoeken of ze niet toch met minder auto's toe kan, of kopen wel echt goedkoper is dan leasen en of reizen efficiŽnter kunnen.
    Volgens gedeputeerde Baas (VVD) waren de nieuwe auto's nodig omdat er steeds meer overleg plaatsvindt buiten de provincie. Baas:'Ik heb mij ongemakkelijk gevoeld onder de publiciteit. De gemiddelde krantenlezer zal nu denken dat het college uit een stel patsers bestaat. al dan niet met goud behangen en vol tatoeages.'
    De PvdA zet ook vraagtekens bij de totstandkoming van de deal. De Audi's komen van dealer Autoland Van den Brug in Drachten, waar de huidige gedeputeerde Ploeg tot 2003 directeur was. Sinds zijn aantreden in het college is hij geen directeur meer, maar nog wel commissaris. Onder de holding valt ook Friesland Lease, beheerder van het wagenpark voor de provincie.


Naar Houding top IV , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]