De Volkskrant, 07-02-2013, ingezonden brief van Hans Crombag, oud-hoogleraar rechtspsychologie, Maastricht .2010

SNS Reaal

Nu ook 'gediplomeerd kok' Ronald van Latenstein als bestuursvoorzitter het veld heeft moeten ruimen bij SNS Reaal, moest er door de onwillige nieuwe eigenaar - de Nederlandse staat - een nieuwe bestuursvoorzitter worden benoemd die namens de al even onwillige nieuwe aandeelhouders, de Nederlandse belastingbetalers, op de boel bij SNS zal gaan passen. Die nieuwe bestuursvoorzitter stond blijkbaar al klaar tussen de coulissen: Gerard van Olphen. Wie?

Gerard van Olphen, die de afgelopen tien jaren financieel bestuurder van verzekeraar Achmea is geweest voor het, naar men zegt, marktconforme jaarinkomen van anderhalf miljoen euro. Da's veel, maar Gerard blijkt bereid het in zijn nieuwe functie voor bijna een miljoen minder te doen; voor precies 550 duizend euro. Dat is ook nog veel, maar geldt in de kring waaruit hij afkomstig is als bescheiden.

En dat maakt voor de gemiddelde krantenlezer duidelijk dat die nieuwe SNS-baas afkomstig is uit hetzelfde circuit als dat waaruit al die andere blunderende veelverdieners afkomstig zijn. En dus is de vraag: leren wij het dan nooit?Terug naar   , Hirarchie   , of naar site home . uitleg of detail
 

[an error occurred while processing this directive]