De Volkskrant, 30-09-2011. .2010

Leers moet ingrijpen

Kamer: onafhankelijk onderzoek naar COA

De Tweede Kamer neemt geen genoegen met het onderzoek dat wordt ingesteld in opdracht van de Raad van Toezicht van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) naar het COA. 'Dat is als de slager die zijn eigen vlees keurt', zo meent GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. Hij krijgt steun van de hele Kamer, die de onafhankelijkheid van dat onderzoek door staatsraad Rein Jan Hoekstra in twijfel trekt.

D66-Kamerlid Gerard Schouw bepleite eerder deze week al een onafhankelijker onderzoek en krijgt steun. Minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel moet nu van de Tweede Kamer zelf een commissie instellen. Het COA ligt onder vuur sinds een uitzending van de NOS waarin anonieme medewerkers meldden dat het COA een verziekte bedrijfscultuur heeft waarin angst domineert.

Directeur Nurten Albayrak is deze week door Leers op non-actief gesteld. Donderdag benoemde Leers consultant Harry Paul als interim-directeur.

 

IRP:   Meldt niet de zaken zoals De Pers. Dekken oligarchie  politiek-bestuurs netwerkNaar Houding top V, diversen , Houding top V, netwerken , Sociologie lijst , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]