WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: VARA, islamofilie

23 aug.2016

Het is nog geen dertig jaar geleden. Je had een katholieke, een protestantse en een socialistische omroep, en de socialistisch omroep was de omroep voor verheffing van het volk. Vrijheid en gelijkheid voor vrouwen, vrije anticonceptie, vrije abortus, vrij- dat wil zeggen niet-religieus onderwijs, enzovoort, kortom: de Noordwest-Europese beschaving. De verlichting.

Dertig jaar later, in het heden van 2016 verdedigt de VARA gescheiden zwemmen voor vrouwen, aparte stoelen in het theater voor vrouwen, de onderdrukkende hoofddoek, de onderdrukkende boerka, en alles wat de islam een achterlijke godsdienst en cultuur maakt.

En niet alleen vindt de VARA in 2016 de achterlijkheid waar ze dertig jaar geleden zo tegen streden, ze vinden ook dat de Nederlanders die achterlijkheid opnieuw moeten omarmen (mediacourant.nl, 19-08-2016.  uitleg of detail ):
  VARA: ‘Nederlanders doen minder moeite voor moslims’

De VARA komt met een documentaire over moslims die de hand reiken aan de Nederlandse samenleving. Andersom is dat volgens de omroep steeds minder het geval. Dat heeft ze laten weten in een persbericht. Kees Schaap volgt in de documentaire De Baardmannetjes een jaar lang een groepje vrijwilligers rond de moskee van Roosendaal. “Aangezien steeds minder Nederlanders moeite doen voor de moslims ....“

De VARA vindt dat Nederlanders moeite moeten doen voor moslims. De VARA zegt er niet bij waarom die Nederlanders moeite zouden doen voor moslims.

Een poging: Stel dat je in het algemeen zou voorstellen "Om meer moeite te doen voor ...", met op de plaats van de "..." één of andere groep. Waarvoor je wat kan invullen. Zeg: "miljonairs".
    Dat staat idioot - dat ziet iedereen.
    Zeg: "marathonlopers".
    Dat staat ook idioot - dat ziet ook iedereen.
    Zeg: "mongooltjes'.
    Ah ha: dat snapt iedereen: mongooltjes zijn zielig. Zo zielig, dat je ze geen "mongooltjes" mag noemen maar "mensen met Down-syndroom".
    Het idee is duidelijk: een oproep tot "moeite doen voor" een bepaalde groep betekent dat die groep zielig is.
    Op één of andere manier.
    Dus de VARA moet uitleggen waarom moslims zielig zijn.
    Nou, waarmee vallen moslims nu op anno augustus 2016?
    Antwoord: Inderdaad: terreuraanslagen.

Dus moslims zijn zielig omdat ze terreuraanslagen plegen, en daarom moeten Nederlanders moeite voor ze doen.

Vindt de VARA.

Hoe zit dat met die VARA, ga je je dan afvragen. En we weten nu waar ze vóór zijn. Laten we ook eens kijken waar ze dan tegen zijn. En een directe vergelijking toepassen, namelijk diezelfde meneer Kees Schaap nemen. En hier gaan we dan verder met onze inlichtingenbron aangaande het voorgaande, zijnde tevens de enige plaats waar absuriditeiten als "Nederlanders moeten moslim steunen" de aandacht krijgen die ze verdienen (GeenStijl, 20-08-2016, door M. Hemelrijk uitleg of detail ):
  Verkiezingstijd! Lekker volksverheffen met de VARA

Nederland bereidt zich voor op de verkiezingen van maart 2017, en dat betekent niet alleen dat politici elkaar de komende maanden dagelijks gaan overtreffen met steeds bespottelijker praatjes en beloftes, maar ook dat de luitjes van PvdA-partijorgaan VARA nu extra hard aan de bak moeten om hun broodheer te behoeden voor een dreigend 8 zetels tellend noodlot. Behalve de gebruikelijke propaganda bij DWDD en Pauw, zult u, de treurbuis koekeloerende burger, dit televisieseizoen daarom door de VARA getrakteerd worden op wat heuse special features. De eerste daarvan werd deze week alvast aangekondigd: een documentaire over moslims die het moeilijk hebben in Nederland. En dat is uw schuld, want "steeds minder Nederlanders doen moeite voor moslims", aldus de VARA. Een docu die de beste kant van Nederlandse moslims gaat laten zien (vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, handreikingen aan de Nederlandse samenleving) en de slechtste kant van Nederland (varkenskoppen, brandstichtingen en onbeantwoorde liefde). ...

Wat weten ze het toch leuk te zeggen, bij GeenStijl. De hekel die ze bij de VARA-, media- en elite-kringen hebben aan GeenStijl is dan ook niet te beschrijven uitleg of detail .

Een leukheid die slechts mogelijk is door de absurditeit van de zaken die ze onderhanden nemen.

Hoe absurder de zaak, hoe makkelijk het is het belachelijk te maken.

Goed, maar het ging om de vergelijking. En ook daarvoor had GeenStijl feiten ter beschikking die deze redactie niet kende:
  Toevallig kennen we de maker van deze docu al langer: Kees Schaap (Joop-alert) maakte een paar jaar terug voor Zembla namelijk al een geheel onpartijdige, objectieve en informatieve documentaire over Geert Wilders. Haha, just kidding. De docu 'Wilders, profeet van de angst', die een paar maanden voor de verkiezingen van 2010 door de VARA werd uitgezonden, was zó subjectief en demoniserend dat zelfs La Halsema het karaktermoord-level over 9000 te ver vond gaan.

Juist ja ... de moslims die de aanslagen plegen zijn lieve teddybeertjes, en de persoon die waarschuwt voor het aanslag-plegen door moslims is levensgevaarlijk ...

En deze houding doordrenkt de hele VARA, zoals GeenStijl al constateert.

Al de betreffende lieden staan dan ook vooraan om hun nek of sterk verlengd of totaal afgekort te krijgen, zodra de toestanden dusdanig geëscaleerd zijn dat het volk er genoeg van heeft, een aan evolutioanire selectie op verregaande walgelijkheid gaat doen ...

Oké, dat was de aanloop. Nu wat er van werd. Eerst het beeld:


Waar kennen we die koppen ook al weer van? Oh ja:

De moskeemanntjes bekend als "rebellen in Aleppo". Verschil met de moskeemannetjes in Roosendaal: in Roosendaal zijn zo'n 20 tot 30 jaar ouder. Maar ze hebben zoons.

En die zoons worden opgevoed op deze manier (GeenStijl.nl, 08-11-2016, door M. Hemelrijk uitleg of detail - de volgorde van de citaten is omgekeerd):
 

VARA's moskeemannetje blijkt haatbaard

... vanavond allemaal kijken naar NPO-takspoetdocu De moskeemannetjes, waarin de vrijwilligers van de Roosendaalse moskee ongetwijfeld kritisch bevraagd zullen worden over hetgeen er in hun moskee gepredikt wordt door hun eigen imam, en door de moslimbroeders die er over de vloer komen. Toch, VARA?


Sarcasme allemaal, natuurlijk van GeenStijl. De eerste link is die naar de aankondiging van de programma-serie, de tweede link naar de inhoud van de preek waarover zo meteen meer, de derde en vierde naar artikelen over de band van dit soort lieden met de radicale islam, dat zeggen: nog radiclaer dan de isloam zelf al is en dat is heel radicaal. Zie hun Heilige Boek. En wat ze er mee doen in het Midden-Oosten.

Goed, dan nu wat deze VARA-imam verkondigd heeft:
 

 "Laat duidelijk zijn dat het niet zo is dat er totaal geen interactie mag zijn tussen een man en een vrouw die niet gehuwd zijn met elkaar of geen mahram zijn van elkaar. Maar men moet deze contacten wel beperken tot het hoog nodige. Dit wil zeggen dat het uit noodzaak moet voortkomen. We moeten bijvoorbeeld niet het contact met het andere geslacht bewust gaan zoeken als er geen dringende reden achter zit die door hetzelfde geslacht ook afgehandeld kan worden. Tevens moeten de regels die aan dit contact verbonden zijn strikt in acht worden genomen. Dit betekent dat we met respect met elkaar moeten praten, met onze ogen neergeslagen en met gebruik van een normale stem. Tevens moeten we het alleen maar over de noodzakelijke onderwerpen hebben waar het gesprek (contact) om draait en het dus niet over koetjes en kalfjes gaan hebben."


Nou, gewoon. Dus.

Sharia.

Het stukje sharia dat over vrouwen gaat maar iedereen weet dat de hele rest daar aan vastgeklonken én -gelast zit.

Tezamen met het kalifaat.

De VARA maakt propaganda voor sharia en kalifaat. Kalifaat en sharia.

Verwonderlijk?

Nee, totaal niet. De VARA maakt al decennia propaganda voor kalifaat en sharia.

Wat te doen?

Wachten tot een revolutie, en dan het lot van de NSB'ers. De islamhoeren kaalscheren, en de islampooiers,  bijvoorbeeld die al geneomde meneer Kees Schaap van zijn Wildershaat-documentaire en islamofilie-serie

Opsluiten in een interneringskamp. Proces en  .. Nou ja, dat zien we wel.

Als hij dan niet al gelyncht is.


Naar Landverraad , of site home .