WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: NPO, VPRO

6 dec.2016

Hoewel er op deze website meestal gschreven wordt over de politike-correctheid als één groot blok, zijn erbinnen natuurlijk diverse nuances en varaties. Je hebt Nieuwsuur en EenVandaag ... De ene "gewoner" en de ander wat meer gericht op "luisterend publiek". Daarbij zijn ze wel beide voor "vluchtelingen", voor islam, voor Koude Oorlog, voor neoliberalsiering, voor Europeaniserign, tegen Zwarte Piet enzovoort, maar met wat andere acccenten en nadruk.

En zo heb je binnen het omropebestel als geheel, de NPO, de VARA/..., AVRO/... en: de VPRO.

Zelfde verhaal: allemaal hartstikke politike-correct, maar het verschillende nuances.

Die van de VPRO zijn die van het kunstzinnige internationalisme: "Wij kunstenaars trekken graag rond, Joden toen en moslims en negers nu trekken rond naar ons, dus moslims en negers zijn net als ons en we kunnen er niet genoeg van binnenhalen".

En dat is al heel lang zo en misschien vandaar dat het niet zo opviel. Maar hier dan toch een gevalletje dat dat wel deed, en de VPRO haar welverdiende plaats in het panteon van het landverraad bezorgde (de Volkskrant, 23-01-2017, door Haro Kraak):

 

Van Genua valt wat te leren


In zijn eerste documentairereeks laat schrijver Ilja Leonard Pfeijffer zien hoe zijn geliefde havenstad omgaat met de constante stroom vluchtelingen

Juist ja ... "Vluchtelingen" blijken gewoon Afrikaanse gelukszoekers. Dat wil zeggen: lieden die in Afrika niks bleken te kunnen want uiterst armoedige landen waarin men elkaar het licht in de ogen niet gunt en daarom armoedig blijven al sinds de Tweede Wereldoorlog, en dat nu in Europa willen gaan doen onder ontvangst van sociale uitkeringen.

Parasieten.

Waarvoor onze Joodse correspondent nu een goed verhaal gaat doen. In een een-tweetje met een andere parasieten-welkomheter uitleg of detail , in dienst  van de Volkskrant, en gepaard gaande met een stroom leugens:
  Als havenstad wordt Genua al lang overspoeld door vluchtelingen en daarom ziet Pfeijffer, zelf ook migrant ...

Pure gorigheid ... Pfeijffer is inkomensonafhankelijk. De negers teren op de burgers.
  Een groot deel van hen is werkloos en velen wenden zich noodgedwongen tot criminaliteit.

Een gore leugen: ze kunnen gewoon teruggaan. En ze zijn allang niet meer de eersten op dit traject - ze weten precies wat er komen gaat: leegloperij en (kleinere) criminaliteit als in Afrika. Het zijn criminaliteitsmigranten.
  Toch kijken de Italianen veel pragmatischer naar de vluchtelingenproblematiek dan Nederlanders, zegt Pfeijffer.

Wat een schoft: in Italié geen uitkeringen ten koste van de rest van de burgers.
  Iedereen die naar Europa komt wil er iets van maken. Niemand komt om drugsdealer te worden. Velen van hen zijn in de kracht van hun leven en kunnen echt wat, desnoods met bijscholing.'

Gore leugens. Als dat zo zou zijn, hadden ze dat al gedaan in Afrika en was het niet "nodig" om naar Europa te gaan.
  U kwam ook als gelukszoeker naar Genua. ...

Een gore leugen. Het ene "gelukszoeker", dat slaande op Pfeijffer, is "zoeker van geluk want materieel ben ik al voorzien". Het andere gelukszoeker, dat van de Afrikanen, is "parasiteren op andersmans arbeid is ook een vorm van geluk".

En tot slot nog een leuk inkijkje in de Joodse cultuur:
  Het gevaar en verval van deze havenstad met al zijn verschillende volkeren is voor mij juist de charme, de poëzie van Genua, waardoor ik ooit verliefd werd op deze plek.'

Waarna we weer gegeten en gedronken hebben, en verbaasd zijn over het feit dat er maar zo weinig holocausts zijn.


Naar Landverraad , of site home