WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Joost Lagendijk

9 sep.2016

De naam van Joost Lagendijk zal op het moment van schrijven, september 2016, bij de meeste mensen geïnteresseerd in politek en maatschappij de reactie oproepen: "Ken de naam, maar wie was dat ook al weer ..."

Joost Lagendijk was een verder onopvallende GroenLinks-politicus, tot hij een relatie kreeeg met een Turkse, of zoiets, in Turkije ging wonen, en een aantal jaren lang de vraagbaak van de politiek-correcte media werd als het om zaken Turkije ging. Dit alles onder het motto: "Kijk eene hoe goed het gaat in Turkije dus die islamitische wereld kan best wel helemaal goed komen. Als ze nu nog dat verbod op hoofddoeken op de universiteiten opheffen, dan zijn vrijheid en democratie gearriveerd in Turkije".

Waar we aan werden herinnerd door dit artikel (de Volkskrant, 08-09-2016, column door Stephan Sanders):
 

Tekirs acrobatiek

Je kunt ook de vermoorde onschuld uithangen, was mijn eerste, taalkundig zeer Nederlandse reactie, toen ik dinsdag de hartekreet las van Ilhan Tekir, gemeenteraadslid te Gorinchem voor GroenLinks.
    Of beter gezegd, ex-gemeenteraadslid voor GroenLinks, want Tekir is uit de partij gezet nadat hij publiekelijk zijn warme steun had uitgesproken voor de Turkse president Erdogan. Als man met twee nationaliteiten stemt hij ook op de Turks-presidentiële AK-Partij. Dat verraadt een opmerkelijke flexibiliteit van denken, want GroenLinks staat bekend als een seculier-progressieve partij, terwijl de AKP van Erdogan (Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling) een overduidelijk islamitisch-conservatief profiel heeft. Lang is nog gedacht, door goedwillende buitenstaanders als oud-europarlementariër Joost Lagendijk: 'Het is een soort CDA, maar dan op z'n Turks', maar dat bleek wensdenken. De AKP is zeer autoritair in haar werkwijze en extreem conservatief in haar denkbeelden.


Nou, is dat geen perfect passende beschrijving aangaande de hele meute die nu betoogt dat de islam een soort christendom is of het snel zal worden, en er dus helemaal niets aan de hand is met de aanwezigheid en de instroom van die lieve kabouterjes met hoofddoekjes of baardjes en wandelend op teensandaaltjes ...

Alleen is één ding in ieder geval niet van toepassing.

Op de hele huidige politiek-correcte meute is het tegenovergestelde van toepassing van  'goedwillend'.

De revolutie gaat ze dan ook in een flink aantal aan de lantarenpalen hangen.

Naar Landverraad , of site home