WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Huib Modderkolk

28 aug.2016

Het is niet zo dat iedereen die ook maar het minste en geringste landverraderlijke doet, meteen in deze lijst komt. Je moet wel een beetje carrière maken, zeker als het niet al de ernstige gevallen betreft. Dus voordat het onderhavige  geval aanleiding werd voor vermelding (het gaat om de tweede auteur), heeft de redactie eerst even teruggekeken op die carrière. Dus bij deze:


Uit: De Volkskrant, 27-08-2016, door Willem Feenstra, Huib Modderkolk

Hoe gevaarlijk was deze veroordeelde terrorist?

Adil C. is veroordeeld voor het financieren van terrorisme, hij zat zijn straf uit op de speciale terroristenafdeling in Vught en is nu voorwaardelijk vrij. Voor het eerst doet hij zijn verhaal. Hoe kijkt hij terug op zijn daden?

...    Adil is geboren en opgegroeid in het Gelderse Doesburg. Hij was 6 toen zijn vader, naar Nederland gekomen als gastarbeider, overleed. Hij speelde veel met zijn jeugdvriend Aykut, ze woonden dicht bij elkaar. Adil waardeerde het Nederland van de jaren negentig, toen moslims volgens hem nog werden bekeken als gewone mensen en niet als potentiële terroristen.
    De aanslagen van 9/11 in New York veranderden veel. In een klimaat dat volgens Adil steeds vijandiger werd, maakte hij zijn middelbare school af. ...


Red.:   Een van de standaardverhaaltjes van de landverraders: "Het is onze schuld dat ze geradicaliseerd zijn".
    En hier het bewijs van consistentie in landverraderlijkheid:


Uit: De Volkskrant, 09-08-2016, column door Arnon Grunberg

Aanslagen

'Hoe gaat Nederland zich voorbereiden op de aanstaande jihadistische aanslag in eigen land?', vroeg René Cuperus zich maandag af in de Volkskrant.    ...
    Huib Modderkolk schreef maandag in de Volkskrant onder de kop 'Was bloedbad Nice toch geen jihadisme?': 'Opmerkelijk is dat de tientallen Franse rechercheurs die zijn [Bouhlels] huis doorzochten niet één aanwijzing vonden voor banden met IS.'


Red.:   Twee keer ontkenning van de ernst van jihadisme, en ook nog eens een aanbeveling door Arnon Grunberg ...
    Dodelijk.
    Een briefschrijver wrijft nog wat zout in de wonde:


De Volkskrant, 29-08-2016, ingezonden brief van Willem van Gogh, Bangkok

Vertrouwen

Mooi interview met Adil C. (Ten Eerste, 27 augustus). Mischien had hij meer zijn best moeten doen om te integreren in de Nederlandse samenleving. Dan had hij kunnen weten dat geld sturen naar zijn vriend Aykut in Syrië niet zo slim was. En terecht als heulen met de vijand wordt gezien.
    Zijn opmerking aan het einde van het interview blijft me het meest bij, dat hij door zijn werk in het dierenasiel weer een beetje vertrouwen krijgt in de maatschappij. Hij zou zich echter ook af moeten vragen of de maatschappij weer vertrouwen in hem krijgt.


Red.:   Zowel de moslims als de Volkskrant leven in een spiegelbeeld-universum. Volkomen gestoord geraakt door ideologie.


Naar Landverraad , of site home