WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Sociologische begrippen: immigratie, aantallen

26 mei 2015

Met de gegevens omtrent immigratie wordt zo naarstig gemanipuleerd, ook door officiƫle instellingen als CBS (2016: "We schaffen de term 'allochtoon' af") en SCP, dat ieder getal uit die hoek als gelogen moet worden beschouwd tot het tegendeel bewezen is, en op zijn minst met een factor 2 te nadele van de "gekleurde" zaak vermenigvuldigd moet worden. "Er is nooit sprake geweest van massa-immigratie" uitleg of detail , maar wie op straat kijkt in een stad in West-Nederland ziet een complete invasie van gekleurden, en in de grote steden hebben ze bijna of helemaal de meerderheid.
    Een van de meer systematische manieren waarop gelogen wordt door het CBS, naast het oudere en bekendere "Iedereen met een buitenlandse ouder is een allochtoon al is het een Belg", is dat de aantallen binnenkomers onder regelingen voor gezinshereniging niet worden meegeteld onder "asielzoekers" of "immigratie".
    Hier gaat het over een ander aspect van die desinformatiecampagne: de aantallen asielzoekers.
    Ook daarover wordt gelogen dat men scheel ziet: "Het zijn er maar een paar duizend". Hieronder de werkelijkheid.
    Gebruik is gemaakt van gegevens, puur per ongeluk, verstrekt door het COA, het Centraal Opvangsorgaan Asielzoekers uitleg of detail . En van het "continue stroom"-model: het geval van een continue instroom en een continue uitstroom en een opslag,  zoals uitgebeeld in dit model voor vloeistofstromen:
Stromen

Dan is meteen glashelder, tenzij het opslagvat zeer groot is ten opzichte van de stromen, dat datgene dat erin komt gelijk is aan datgene dat eruit gaat. En dat alles wat eruit is gestroomd over een bepaalde periode ongeveer gelijk is aan alles wat in dezelfde tijd in het opvangvat heeft gezeten -weer: tezijn het opvangvat zeer groot is.

Dit gaan we toepassen op de gegevens van het COA. Het COA is het opvangvat. Het opvangvat van het COA is niet zeer groot ten opzichte van de stromen, zoals zal blijken.
.
De stromen zijn de stromen aan immigranten in de vorm van asielzoekers die ons land binnenkomen en "in het COA" belanden. De uitstroom is die naar de maatschappij: huurwoning, uitkering, zorg, enzovoort. Een deel van de immigratie. Vrijwel uitsluitend allochtone immigratie.

Hier zijn de relevante screenshots van de COA-website met de noodzakelijke gegevens - "de
inhoud van het vat" over een aantal jaren:
COA immigratie 1 
 
COA immigratie 2 
 
COA immigratie 3 

Indien gewenst, download de plaatjes voor het lezen op ware grootte.
    Dit zijn de gegevens zoals gebruikt in Immigratie, aantallen . Het totaal is 772611, over 21 jaar, neerkomende op 36791 per jaar. Door over die 21 jaar te middelen is de invloed van pieken en dalen vrijwel minimaal geworden, en dit aantal kan uitstekend gebruikt worden voor projecties naar de toekomst - in ieder geval veel beter dan projecties gebaseerd op kortere termijnen.


Naar Sociologische krachten, immigratie, aantallen , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of site home .