WERELD & DENKEN
 
 

Bronne bij Sociologische begrippen: kwalititeitskrant

29 dec.2014

Bij de meeste belangrijke aspecten van de democratische maatschappij is wel een of andere vorm van toezicht of een andere vorm van correctie of beroep is geregeld. Zo niet voor de media. Er is iets dat de "Raad voor de Journalistiek" heet, maar dat is na onderzoek een volkomen tandenloze tijger, een lege huls, gebleken. Iets dat iedereen met enig verstand van zaken ook al wist, want je kan bij die Raad alleen zaken indienen waarbij je persoonlijk betrokken bent.
    Niet dat de journalistiek niet weet hoe het hoort. Als het andere maatschappelijk terreinen betreft. Neem bijvoorbeeld de wetenschap. Oneindig veel beter functionerend dan de media. Hier is wat ze daar over schrijven:


Uit: De Volkskrant, 22-12-2014, hoofdredactioneel commentaar, door Martijn van Calmthout

Gezondere wetenschap

Na een paar heikele jaren lijkt de wetenschap opeens weer in staat tot gezonde vormen van zelfreflectie.Red.:   Waarna de redactie een gezicht trok dat een combinatie was van grijnzen en gruwen, en deze reactie opstuurde:
  Prachtig. Maar nu was het natuurlijk altijd al zo dat de wetenschap de enige plaats was, waar er überhaupt enig merkbaar zelfreinigend vermogen viel aan te treffen. Dus laten we het eens wetenschappelijk benaderen, en gaan kijken waar het met het zelfreinigend vermogen het slechtst is gesteld. De open deur is natuurlijk de politiek. Maar, minder bekend, zeer veel slechter is het bij de juristerij. Echter, naar de bescheiden mening van deze waarnemer: het allerslechts zit dat toch wel bij de media. Zelfs een lijst met punten past niet in deze ruimte. Slechts van vandaag en uit het hoofd: een stuk over zelfreinigend vermogen onder uitsluitend noemen van de wetenschap, en stuk over racisme dat alleen blank racisme behandelt, een bericht over een zwarte racistische dubbele moord waar niet bij staat dat het gaat om een zwarte racistische dubbele moord. Genoeg toch, zou je zeggen, voor één dag ...

En voor de zekerheid nog maar een keer, maar het was duidelijk: dit kwam er niet in. Waarna er, als voor van pesterij, ook nog dit werd opgestuurd:
  Leuk, zo'n artikel over het zelfreinigend vermogen van de wetenschap, als je eronder niet mag schrijven over het gebrek aan zelfreinigend vermogen van de media. Dan maar elders publiceren, hè. In die verzameling die gaat over censuur in de media.

Hoe is het mogelijk, hè. Parmantig schijven over zelfreinigend vermogen van de wetenschap, en dan zelf  op eigen disfunctioneren de meest ordinaire vorm van censuur toepassen. Daarom nog even een citaatje over wat ze vinden dat anderen moeten doen:
  De academische wereld heeft geleerd opener om te gaan met zijn eigen tekortkomingen. Met het idee dat ook wetenschap maar mensenwerk is. Er worden fantastische dingen gedaan, maar ook fouten gemaakt. Zaken worden opgeklopt. Er zijn vreemde verleidingen. IJdelheid. Geldingsdrang, mediageilheid. Mensen gebruiken de gestelde regels en mogelijkheden voor eigen voordeel. Er is ruzie over geld en beoordelingen.

Oké, dat is wat de media al censurerend schrijven over wetenschap. Nu wat ze schrijven over zichzelf:


Uit: De Volkskrant, 01-07-2014, door Wilco Dekker

Profiel | De Persgroep

Speler van formaat verdubbelt in omvang

Met zeven regionale kranten erbij plus een flinke Deense tak wordt de Belgisch/Nederlandse uitgever De Persgroep een nog machtiger speler.


Terwijl menigeen in de mediawereld zich de laatste weken afvroeg of twee kwaliteitskranten als NRC Handelsblad en de Volkskrant wel in één bedrijf passen ...


Red.:   Nog enigszins impliciet. Maar het kan ook zo:


Uit: Volkskrant.nl, 29-12-2014, door Natalie Righton

Politieke momenten: MH17 en wat we juist niet opschreven

Politieke momenten 2015 is in zicht, Volkskrant.nl kijkt nog één keer achterom. De politieke verslaggevers van de Volkskrant doen verslag van memorabele momenten uit het politieke jaar 2014. Natalie Righton vertelt over de afweging van de redactie om gruwelijke details rondom vliegramp MH17 wel of niet te melden.


...    Wat sommige lezers zich niet realiseren is dat we deze zomer op de Volkskrant-redactie diverse malen een zorgvuldige afweging hebben gemaakt om bepaalde gruwelijke details rondom vliegramp MH17 bekend te maken of niet. ...
    Soms is het goed om te realiseren dat we als journalisten van een kwaliteitskrant echt niet zomaar alles opschrijven. Maar dat we serieus afwegingen maken wat wel of niet gepast is om te melden.


Red.:   Nou, is dat niet prachtig: net als die wetenschappers van de kwaliteitswetenschap vinden dat ze allemaal kwaliteitswetenschappers zijn, vinden alle journalisten van de kwaliteitsmedia dat ze kwaliteitswerk leveren. Alleen schrijven de wtenschappers niet over zichelf als "kwaliteitsonderzoekers", en hebben ze integriteits procedures. De jourmalisten schrijven wel over zichzelf dat ze kwaliteitsjournalisten zijn, en hebben geen enkele vorm van integriteitsprocedure. Maar beoordelen ze hun eigen integriteit:

  En had u het moreel juist gevonden als ik direct na de ramp het gerucht had gemeld over een chemisch middel waarmee de lichamen van slachtoffers foutief zouden zijn behandeld? Dat was een groot verhaal geweest, ja. Maar de Volkskrant meldde het niet, omdat we als redactie besloten: wat hebben de nabestaanden aan zulke informatie als we het niet zeker weten? Het veroorzaakt louter pijn en misschien zelfs onnodig. Het is achteraf gezien de juiste beslissing geweest: de gebruikte formaline bleek een maand later juist voor een goede preparatie van lichamen te hebben gezorgd. Dat hebben we wel gemeld.

En de conclusie van het eigen integriteitsonderzoek luidt: wij zijn zeer integer.
    Hier een klein alternatief integriteitsonderzoek -  een zeer simpel integriteitsonderzoek. Een integriteitsonderzoek in de vorm van een enkel plaatje:
MH17 aapje

Kijk, de beroemde foto van de plunderende rebel die de slachtoffers van MH17 onteert door spottend een speelgoedaapje omhoog te houden. Was de boodschap van de Nederlandse media. En de Nederlandse kwaliteitsmedia. Waaronder de Volkskrant.
    Waarvan later bleek dat de rebel dat deed om de tragiek van het neerstorten of neerschieten van het vliegtuig aan te tonen. Waarna hij zijn hoofd boog en een kruisje sloeg. Oftewel: het bovenstaande was gore, mensonterende hetze  - van de Volkskrant.
    Maar gelukkig is de Volkskrant dus een kwaliteitskrant, en is er geen enkele vorm integriteitscontrole nodig. Bij een kwaliteitskrant.
    Nu is dit een enkele foto, alhoewel al van het niveau dat in de wetenschap onmiddellijk aanleiding zou geven voor een integriteitsonderzoek naar alle werk van de betreffende geleid door een krachtige commissie. Maar er is nog eindeloos veel meer van soortgelijk materiaal, bijvoorbeeld alleen al in deze ene kwestie: MH17. Er was die rebel met de gestolen trouwring, er was het gesleep met de lijken, er was het manipuleren van de zwarte dozen, er was de aanslag op de Nederlandse delegatie ... Allemaal even integer als de rebel met het aapje ...
   En voor de zekerheid en het nageslacht dat deze tijd niet zelf heeft meegemaakt: bij de rest van de kwaliteitsmedia is het geen enkele haar beter. Dit alles culmineerde is een toespraak van minister van Buitenlandse Zaken Timmermans voor de VN, waarin hij de rebellen beschreef als "thugs", op grond van het door de media verspreidde bewijsmateriaal. Wat dus tot in het kleinste detail gebaseerd was op leugens van bovenstaande soort.
    En zie eens: iemand uit de politieke-correctheid die het in het kader van een ander betoog (over de kwaliteit van de Tweede Kamer) ook constateert (indirect):


Uit: De Volkskrant, 29-12-2014, door Sytze Faber, was vice-voorzitter van het CDA, Tweede Kamerlid en hoofdredacteur van het Friesch Dagblad

Beginselloze Kamer maakt PVV de grootste

Het antidiscriminatiebeginsel van art. 1 van de Grondwet is bij de koning en de Hoge Raad in betere handen dan bij de Kamer.


Dat Frans Timmermans in opiniepeilingen het hoogst scoorde als politicus van het jaar, alla. Dat de parlementaire journalisten - kritische volgers van het Haagse gebeuren, mag men hopen - hem eveneens als de politicus van 2014 kozen roept vragen op. Ze hebben zich blijkens het juryrapport vooral laten leiden door Timmermans' toespraak op 21 juli voor de Verenigde Naties over het neerschieten van de MH17. Daar valt nogal wat op af te dingen.
    De mensen in het rampgebied noemde Timmermans tuig, dat met lijken had gezeuld, trouwringen had geroofd en paspoorten had gejat. Sloeg nergens op. Onafhankelijk onderzoek wees uit dat ze geen rovers en lijkenschenders waren, maar reddingwerkers die professioneel en met respect omgingen met de stoffelijke overschotten en de persoonlijke bezittingen. Een excuus kon de narcistische Timmermans niet over zijn lippen krijgen.
    Hij fabuleerde er ook lustig op los over wat de inzittenden hadden gedaan toen ze wisten dat ze gingen crashen. Elkaars hand vastgehouden? Een kind aan het hart gedrukt? Elkaar liefdevol aangekeken?
    Het toestel zal echter in een flits uiteen zijn gespat. Toen hij daar in een interview op werd gewezen, maakte hij de suggestieve opmerking dat er toch maar mooi een lijk met een mondkapje was aangetroffen. Bleek ook nergens op te slaan. Een foutje, vonden de journalisten vergoelijkend. Een foutje?
    Aan de waarheid en de feiten had Timmermans geen boodschap. Schaamteloos speelde hij in op de sentimenten van de emotiesamenleving.    ...


Red.:   Dit gaat over Frans Timmermans. Maar kan Frans Timmermans had dit niet kunnen en niet willen  doen als hij niet wist dat het beeld dat hij uitdroeg volkomen overeenkwam met het beeld dat het publiek had. Het beeld dat het publiek gekregen had van de media. 'Schaamteloos speelde hij in op de sentimenten van de emotiesamenleving' betekent "Schaamteloos speelde hij in op de sentimenten die de media hadden verspreid in de samenleving". En waar de feiten vermeld door Frans Timmermans leugens zijn, zijn de feiten verspreid door de media leugens. Oftewel: wat Sytze Faber in zijn onschuld constateert, is dat de media, de kwaliteitsmedia, systematisch leugens hebben verspreid en een hetze hebben gevoerd.
    De zogenaamde "kwaliteitsmedia" zijn ordinaire propagandisten voor de meest zwarte maatschappelijke krachten.
    En om te voorkomen dat men denkt dat dit alleen de Volkskrant betreft:


Uit: GeenStijl.nl, 31-12-2014, door Pritt Stift uitleg of detail

NPO: "Pim Fortuyn vermoordde Turkse kindertjes"


Red.:   Schrik niet. Dit is geen overdrijving. Dit is een volkomen correcte afkorting voor wat zich heeft afgespeeld bij een van de meer gewaardeerde programma's van de o zo onkreukbare instelling NPO, de gezamenlijke publieke omroep. Het toneel:

  Andere Tijden (NPO) gisteravond, gepresenteerd door "historicus" Hans Goedkoop. Aflevering over de Jaren 90.

De voorstelling:
  ... een item (juni 1997) over een tragische brandaanslag op de Turks-Koerdische familie Kösedag in de Haagse Schilderswijk (waarbij vijf kinderen + moeder omkwamen) ...

De feiten (De Volkskrant, 10-06-1997, van verslaggever Stieven Ramharie uitleg of detail ):
 

'Een beest is het, die brandstichter'

...    Ruim twee maanden na de fatale brandstichting in het huis van de Turks-Koerdische familie in Den Haag, blijkt de dader uit de inner circle van de Kösedag-familie afkomstig te zijn. De brandstichter van de Frans Halsstraat was geen racist en evenmin een PKK-activist. ...


Met als motief (Trouw, 12-06-1997, van een verslaggever uitleg of detail):
 

Brand uit woede op vader Kösedag

Roddel over zijn levensstijl was de reden dat een 25-jarige man de brand in het woonhuis van de familie Kösedag in de Haagse Schilderswijk aanstak.


Volgens een van zijn advocaten, mr. S. I. Kouwenhoven, was de man boos over de verhalen die over hem de ronde deden.


Afgekort: eerwraak. Maar dat soort termen mocht je in die "andere tijden" al helemaal niet gebruiken.
    Dat zijn de feiten. Hier is wat de NPO, anno 2014, er van maakte - in de beschrijving van GeenStijl:
 

Van een item (juni 1997) over een tragische brandaanslag op de Turks-Koerdische familie Kösedag in de Haagse Schilderswijk (waarbij vijf kinderen + moeder omkwamen) wordt zonder een greintje nuance en duiding overgeschakeld naar een fragment Pim Fortuyn, die zich zorgen maakt over de immigratie van Achterlijke Cultuur uit Islamitische Landen.


Met dit begeleidende beeld:

Andere Tijden


Juist ja ...
    Het commentaar van GeenStijl vooraf:
 

Kijk het fragment en kots. Dit is de meest smerige extreemlinkse agitprop dit jaar op De Publieke Omroep ooit.


En achteraf:
 

Gadverdamme Andere Tijden. Dit is framen. Dit is geschiedvervalsen. Dit is pissen op een graf. Dit is populistische agit prop beyond Noord-Korea. Dit is het grofste journalistieke schandaal van 2014.


Commentaar richting presentator Hans Goedkoop die er zijn gezicht aan leent, in de vorm van de bestandsnaam van de illustratie:
 

wat_ben_jij_een_ranzig_mannetje_hans_goedkoop_bah.jpg


Hieraan is geen woord overdreven. Hieraan is geen lettergreep overdreven. Hieraan kunnen met het grootste gemak nog veel krassere termen worden gewijd. Iets met "gevaar van de democratie". Of "ondermijning van de rechsstaat".
    Terug naar wat kleinere zaken. In Denkmethodes is inmiddels een concrete definitie uitgewerkt van het verschil tussen de begrippen "intellect" en "gezond verstand" . Van "intellect" is duidelijk dat het een weing tot zwaar overgewaardeerd wordt, en wel meer naarmate men denkt meer "intellect" te hebben. En dat "gezond verstand" qua waardeirng hierbij sterk achterligt, hoewel men, "de mensen van het intellect", er wel lippendienst aan bewijst. En de media vallen qua houding voor de volle 100 procent onder de "intellect-overwaardersers", hoewel ze er zelf bijzonder weinig van hebben. Een doodenkele uitzondering daargelaten.
    Welk verhaal bedoeld is als inleiding bij een bijzonder laag-bij-de gronds boerenverstand voorbeeld van gebrek aan gezond verstand. Bij de media. Met name de kwaliteitsmedia. Hier is dat bewijs:


De Volkskrant, 02-02-2015, ingezonden brief van Tjitske Dansen, Tiel

Elke column een juweeltje

Elke column een juweeltje de afgelopen dagen! JP Geelen, Wagendorp, Middendorp, Truijens, V.h. Reve ....
    Met als mooiste citaat uit Voetnoot van Grunberg : 'met mededogen en een glimlach'.

Red.:   De mensen die dit in hun eigen krant publiceren, werken zo ver onder het niveau van "een gemiddeld gezond verstand", dat ze geen benul hebben van het bestaan van en de ouderdom van meerdere oud-Hollandse zegwijzen die op deze situatie slaan. Zoals "Goede wijn behoeft geen krans". En "Eigen roem stinkt".
    En dat laatste laat zien dat die columns stinken. Met als hoogtepunt datgene dat hier als hoogste wordt geprezen: de perverse kwaadaardigheid genaamd "A. Grunberg"  uitleg of detail . Voor de overigen, kijk verder hier .
        Een viertal aanverwnate zaken in korte opeenvolging heeft een uitgelezen kans geboden om de voorinstelling in de berichtgeving te bewijzen - zoals gebruikelijk en iuit noodzaak beperkt tot de Volkskrant maar er is hier al genoeg bewezen dat het bijna altijd universeel geldt - voor de politiek-correcte media. De eerste was rond het prominente  VVD-Kamerlid Mark Verheijen. Verheijen kreeg diverse beschuldigingen van misbruik van overheidsgelden over zich heen, afgerond door een aanklacht door een aannemer van ambtselijke corruptie - hij zou een concurrent bevoordeeld hebben in ruil voor betaling, en daarvoor waren meteen zeer goede aanwijzingen. En erger kan het nauwelijks. Het was van een dusdanig niveau dat weblog GeenStijl er een dagelijks artikel aan wijdde, lopende, zei men, gedurende een maand. Hier is wat de Volkskrant over deze grote affaire berichtte:

12-02-2015
14-02-2015
16-02-2015
19-02-2015
 
 

Maximum omvang per bericht: een kwart pagina. Opgeteld: minder dan een pagina.
    Volgende kwestie: een PvdA-raadslid dat geld stal uit de kas. De kas van de daklozenkrant in Utrecht. Die zaak kwam voor de rechter. Hier is de berichtgeving van de Volkskrant:

04-03-2015

Het gaat om het bericht rechtsboven over Van der R., voornaam Bert, over wie alleen GeenStijl uitvoerig heeft bericht. De Volkskrant heeft de zaak grotendeels of geheel genegeerd.
    Met deze gevallen is het de vraag: is de Volkskrant überhaupt weinig geïnteresserd in dit soort zaken? Hier is het antwoord:

02-03-2015

Kijk er eens ... Het gaat over een andere partij, en dan ruimt de Volkskrant meteen een volle pagina is voor de zaak.
    Een herhaling van een al bekend patroon => , maar nu nog opvallender want in directe vergelijking te bestuderen. Want neem nu ook nog even de ernst van kwestie erbij: wat betreft dit PVV-Statenlid gaat het over 4000 euro, en niet over 4000 euro in eigen zak, maar over de inhuur van een bedrijf(je) voor het onderhouden van een website - de mogelijke overtreding zijnde dat de zoon van het Statenlid een compagnon is in het bedrijf.
    Een miniscule zaak vergeleken met ambtelijke corruptie en diverse andere zaken van de VVD'er en het stelen van tienduizenden euro's van armlastigen van de PvdA'er. Destalniettemin heeft de Volkskrant er in vierkante centimeters evenveel ruimte voor over als de zaak van de ambtelijke corruptie, en vier keer zo veel als de diefstal van armlastigen.
    Bijzonder kras - om het zeer zacht uit te drukken. Maar kijk wat er de volgende dag gebeurde:

03-03-2015

De volgende dag komt er nog eens anderhalve pagina bij. En we zijn er nog niet:

03-03-2015

Ook de schrijver van het hoofdredactionele commentaar, in de vorm van   Raoul de pré, moet er een dikke plas over laten.
    Maar is deze bijzonder wanstaltige behandeling voorbehouden aan de PVV, vanwege de door lieden van de Volkakrant als onfatsenlijk beschouwde standplunten van de PVV aangaande immigratie? Hier is het natwoord op die vraag. Want het is ook minder dan een maand voor verkiezingen, die voor Provinciale Staten en indirect de Eerste Kamer die op dit moment belangrijk is want er is geen meerderheid voor de regering Rutte-2, en de campagnes zijn begonnen. En ook in die campagne valt er iets te melden:


Pront op de voorpagina de suggestie dat PVV en SP onbetamelijkheden plegen met bonnetjes. Volgens de auteur op basis van goede informatie. Die auteur is Jan Hoedeman. Die kan Hoedeman heeft als twee keer eerdere politiek gevoelige informatie prominent op de voorpagina gehad, die later leugens bleken. Of netter: onwaarheden. In één geval moest er zelfs een onderzoekscommissie aan te pas komen, die de stinkende zaak niet kon verhullen maar gevolgen bleven natuurlijk zeer bepekrt. Tot onzichtbaar, om precies te zijn.
    En daar is deze Hoedeman dus weer: de goede bronnen voor de kwestie: vier "collega"- Kamerleden. "Collega"-Kamerleden van andere partijen. Die een glaslhelder belang hebben om de concurrentie, die het goed doet in de peilingen, zwart te maken.
De Volkskrant gooit de partij-politieke kwaadsprekerij onmiddellijk op de voorpagina. Omdat het naast de PVV ook de SP betreft. En die moet ook aangepakt worden. Want zijn tegen de graaiers van de topderde van de maatschappij waarme de media bloedje loyaal zijn.
    Maar de SP bevat genoeg snuggere mensen, en die deden de beste tegenzet:


Die zet zijnde : de boel opengooien:


Uit: De Volkskrant, 26-02-2015, van verlsaggevers Jan Hoedeman en Raoul du Pré

Kamerlid Van Raak ontkent de openbaarmaking van fractiekosten te blokkeren

SP voorlopig uit bestuur Tweede Kamer


De sfeer in het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, het presidium, is vandaag verder verslechterd nadat de binnenskamers al maanden slepende ruzie over de fractiekosten aan het licht kwam. ...


Red.:   Dat was in het eerste artikel in dusdanig zachte bewoordingen gesteld dat je met deze nagekomen informatie gerust van een "leugen" kan spreken. Rechtvaardigende de conclusie die deze redactie al meteen trok, op grond van ordinair gezond verstand. En ook de SP doet, natuurlijk:

 

De SP stelt dat ze slachtoffer is van een politieke afrekening en eist dat vanaf nu alle vergaderingen van het presidium openbaar worden.
    Tot dat zover is trekt de partij zich uit het presidium terug. 'Het presidium is een kleuterklas', aldus het SP-Kamerlid Van Raak vandaag. 'Ik ga er nog één keer heen om mijn voorstel te bespreken al die vergaderingen vanaf nu openbaar te maken. Tot het zover is, hebben wij daar verder niets meer te zoeken.'


Maar natuurlijk: zo stel je stinkende beerputpraktijken, van oligarchische partijen  en angehauchte media, aan de kaak: door de deksel eraf te gooien.
 

Van Raak ontkent ten stelligste dat de SP een van de partijen is - met de PVV - die achter de schermen volledige openbaarmaking van de fractiekosten blokkeert. Tot woensdag weigerde Van Raak diverse keren commentaar op de zaak.


Waaruit alleen kwaadwillenden de conclusie trekken die ze gedaan hebben. Omdat ze ook zelf in de beerput zitten
 

Na publicatie van de beschuldigingen in de Volkskrant openbaarde de partij vandaag wel de eigen globale fractiejaarverslagen.


Waarop natuurlijk nieuwe smeelapperij volgt, in pogingnen de eerdere versies af te dekken:
 

De bijbehorende bonnetjes en de accountantsrapporten, waarin de controle op de uitgaven staat, blijven echter geheim. 'Dat mag niet openbaar worden van het presidium', aldus SP-penningmeester Rosita van Gijlswijk. Ook het SP-Kamerlid Ronald van Raak wil de rapporten niet geven: 'Mag niet van het presidium. En wij doen niets wat niet mag. Zodra de Kamer besluit dat alles naar buiten mag, zullen wij alles openbaren. En wij zijn zeker niet de partij die dat blokkeert.'


Waarop één van de daders het maker laat vallen:
 

Daarop reageerde het VVD-Kamerlid Helma Neppérus, voortrekker van de openbaarheid, op haar beurt weer verrast: 'De manier waarop de SP nu reageert, verbaast mij zeer gezien hun opstelling waarbij ze steeds de boot afhouden.'


Net zo goed als een schuldbekentenis: zij zat mede achter de kwaadsprekerij - over een politieke aartsvijand.
    Daarna gingen er een paar dagen over heen, maar de Volkskrant doet het kennelijk in de broek dat ze schade lijden, en komt met nog meer moddergooierij:


In het hoofdredactionele commentar. Maar wat wil je met een hoofdredacteur die zijn orgaan zelf tot neoliberaal-propagandakrantje bestempelt.
    Op diverse plaatsen op deze website wordt geconstateerd dat de verschijnselen verband houdende met de politieke-correctheid steeds erger worden. de Volkskrant doet volop mee in die trend. Als eerste de hier een klein uittreksel uit de campagne die sinds Charlie Hebdo in een nog hogere versnelling is gegaan: de propaganda voor de islam. Hier van twee opeenvolgende dagen:
Moslims Gaza
28-04-2015.
Moslims Amerika

29-04-2015


De boodschap: moslims zijn de dragers van de vooruitgang in de wereld.
    Hoeveel absurder wilt u het nog hebben? Peniskokersdragers zijn de dragers van de vooruitgang in de wereld? Hersenlozen zijn zijn de dragers van de vooruitgang in de wereld?
    Oh ja: waar staan moslims om bekend, naast geweld? Ten eerste: jodenhaat. Ten tweede: homohaat. En wat staat er naast het hoofdartikel? Een berichtje dat Wilders (een bezoek van hem aan Amerika is de aanleidng) in Amerika gesteund wordt door iemand die een homohater zou zijn ... Hoe stupide kun je zijn ...
    En een heel ander aspect van de politieke-correctheid:

Koude Oorlog 

28-04-2015

De Koude Oorlog. Met een volkomen absurd bericht over de volkomen absurde Zweden die zich bedreigd voelen door het oprukken van het westen in Oekraïene richting Russische grens met hulp van lokale fascisten - net als in 1941. Want de Russen zouden zichzelf wel eens kunnen gaan verdedigen tegen die westers-fascistische opmars ...
    Geen tijd voor ademhalen. De chef Politiek van de Volkskrant gebruikt het hoofdredactioneel commentaar voor de Koude-Oorlogspropaganda:


Uit: De Volkskrant, 30-04-2015, hoofdredactioneel commentaar, door Raoul du Pré

Een serieus leger

Lange tijd waren de bedreigingen abstract, maar de noodzaak van een krijgsmacht dringt zich weer op.


Tussentitel: Dreigingen uit oosten en zuiden maken alles anders

...    Daarvoor vond hij toen nog te weinig gehoor. De bedreigingen waren te abstract. Inmiddels maken Ruslands expansiedrift ...


Red.:   Hoe terecht om dit op te merken. De Russen zijn al opgerukt van de Dnjepr in 1945 naar de Oder-Neisse in 2015, en kunnen ieder moment die rivier oversteken om de rest van Europa onder de voet te lopen ...
    Kijk maar:

Tanks

Russische tanks ...
    Wat een holbewonerige primitievelingen ...
    Een ding zijn ze toch wat minder primitief dan zeg, de Noord-Koreanen: je moet er af en toe wat door laten slippen, zodat je, indien angesproken, daarop kan wijzen en zeggen: "Maar we hebben toch ook het tegengeluid laten horen ...". Zoals bijvoorbeeld over de Europese Unie: je laat tegenover tien stukken die pro zijn er dus eentje door die tegen is. En na een decennium met duizenden pro-gevallen kan je dan als er stront aan de knikker is ...  En zo verscheen er dus ook ineens dit:


De Volkskrant, 15-05-2015, ingezonden brief van Emile Gregoire, Den Haag

Singapore

Correspondent Michel Maas rept in een artikel over de Singaporese blogger Amos Yee (Ten eerste, 9 mei) over een bevolking die collaboreert.
    Eerder, bij het overlijden van oud-president Lee Kuan Yew, sprak hij, doelend op Singapore, al over een goelag.
    Ik ben erg benieuwd in welke bewoordingen Maas het Franse regime-Petain ten tijde van WO II, respectievelijk het huidige Noord-Korea zou omschrijven.
    Wellicht zou een meer objectieve en minder activistische berichtgeving zonder al te grote woorden op zijn plaats zijn en ook getuigen van meer respect voor de lezers van deze kwaliteitskrant. Velen van hen mogen immers uitstekend in staat worden geacht op basis van degelijke berichtgeving zelf een mening te vormen. Voor de rest is er dan altijd nog mevrouw Sitalsing (Ten eerste, 13 mei), die werkelijk overal verstand van heeft.


Red.:   Gunst ... Niet dat het natuurlijk ooit iets uit zal maken, zo'n stukje confronterende waarheid. Daar is de strijd voor het goede veel te belangrijk voor.
    Hé, nog eentje:


De Volkskrant, 19-05-2015, ingezonden brief van Jan Heijmans, Utrecht

Jesse, de nieuwe Messias

De Volkskrant introduceerde een nieuwe Messias. We zijn er kennelijk aan toe. Jesse Klaver. Bert Wagendorp is zijn heraut. Wat zal Martin Sommer doen?


Red.:   Maar Jesse Klaver is dan ook iemand met een kwart Nederlands bloed, die de grenzen dus ook dolgraag wagenwijd open zal zetten. En daar offer graag wat kwaliteit aan op ... Of alle ...
    En weer eentje:


De Volkskrant, 10-08-2015, ingezonden brief van TH. v.d. Wiel, Culemborg

Migratie

Het is uitstekend om diverse mensen die een positieve visie op de komst van grote hoeveelheden migranten een platform te geven (Ten Eerste, 8 aug.). Maar om alle inwoners die daar een negatieve kijk op hebben zonder blikken of blozen te koppelen aan Geert Wilders getuigt van een genant gebrek aan inzicht.


Red.:   Maar voor de strijd voor volkomen vrije migratie heb je alles over - ook je reputatie als kwaliteitskrant. Meer rotzooi in dit verband hier uitleg of detail .
    Nog genanter:


Uit: GeenStijl.nl, 29-08-2015, door Pritt Stift uitleg of detail

Zozo. Volkskrant zet Fatima Dakmar tussen haakjesOpmerkelijk. De GoedVolk kwaliteitstabloid Volkskrant plaatst aanhalingstekens bij de naam Fatima Dakmar. In een verder saai kutartikel over het einde van de harde humor in Nederland neemt dus de Volskrant ZELF afstand van Fatima Dakmar. Want haakjes. Wie woorden tussen haakjes zet, neemt afstand van dat woord. (Zie ook de NOS die de dappere mannen in de Thalys 'helden; noemde.) FYI: Fatima Dakmar was de ingezonden brieven-schrijfster van de Volkskrant die Gerard Cox eerder dit jaar tot smerige racist bestempelde. ... Iedereen en zijn moeder tuinde erin, behalve Ebru Umar en dit roze weblog (Stijlloos Dossier: Fatima Dakmar) die dieprode kanttekeningen plaatsten bij de authenticiteit van mevrouw Dakmar. Geheel terecht dus. Fatima Dakmar bestaat niet. De Volkskrant verzint ingezonden brieven-schrijvers om mensen te beschadigen. Dan ben je geen krant meer. Maar een stinkend open riool vol brokken zwerend haatpus. ...


Red.:   En dat doet GeenStijl met enige regelmaat ... De kwaliteit van de Volkskrant te kakken zetten ... Darom heeft de Volkskrant, samen met de rest van de media, ook zo'n hekel aan GeenStijl uitleg of detail .
    Een bericht dat ook is geplaatst onder Koude Oorlog, revisited uitleg of detail , maar ook hier hoort - als voorbeeld van de stiekeme leugens verspreid door de westerse media over alles aangaande buitenlandse politiek. En waaraan de Volkskrant op volle kracht meedoet. Het startte met een artikel op pagina 2 ter introductie van een groter artikel verderop in de krant:

Uit: De Volkskrant, 18-09-2015, van verslaggever Olaf Tempelman

Niet Mladic maar Milosevic direct verantwoordelijk voor executies

Het Joegoslavië Tribunaal had ten tijde van de dood van de Servische oud-president Slobodan Milosevic in 2006 veel hard bewijs voor zijn directe verantwoordelijkheid voor genocide in Bosnië. De massa-executies van Srebrenica vloeiden niet voort uit een eigengereid bevel van generaal Ratko Mladic. Voormalig president Milosevic had wel degelijk contact met generaal Mladic.    ...


Red.:   De bekende Koude-Oorlogs retoriek die alles wat er in de Sovjet-Unie gebeurde toeschreef aan Stalin, en alles wat er in de Joeglslavië-oorlog gebeurde toeschrijft aan Milosevic - het hebben van een symbool is van groot belang in een propaganda-campagne. Dus de geloofwaardigheid van deze stelling is op zijn best 20 procent.
    Even verder lezen:
  Dat blijkt uit het proefschrift dat Nena Tromp-Vrkic, van 2000 tot 2006 werkzaam voor het onderzoeksteam van het Tribunaal in de Milosevic-zaak, vandaag aan de Universiteit van Amsterdam verdedigt.

ALARM! Een Joegoslavische naam. Die streek waar de diverse volken elkaar naar het leven staan. Straks maar eens even opzoeken als er wat tijd over is.
    Even verder de krant doorbladeren. (...) Daar is het grote artikel:

Uit: De Volkskrant, 18-09-2015, door Olaf Tempelman

Interview | Nena Tromp-Vrkic

'Milosevic trok bewust rookgordijn op'

Voormalig president Milosevic had wel degelijk contact met generaal Mladic. De 'slager van Srebrenica' handelde niet op eigen houtje, toont onderzoeker Nena Tromp-Vrkic aan.


Tussenstuk:
CV
Nena Tromp-Vrkic werd in 1962 geboren in Orahovica in het voormalig Joegoslavië. Zij studeerde politicologie aan de universiteit van Zagreb en Slavische talen aan de universiteit van Groningen. Sinds 1992 is zij verbonden aan de afdeling Europese Studies van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2012 geeft zij les over de impact van het Joegoslavië Tribunaal aan masterstudenten Holocaust en Genocidestudies.


Red.:   Dit CV stond boven de pagina en viel dus meteen in het oog. En daarin stond de geboorteplaats van de mevrouw. Nou, was dat niet even makkelijk. Dus meteen even een google-venster geopend en ingetikt Orahovica - hier is het resultaat (Wikipedia.org, opgeslagen 20-09-2015):
  Orahovica

Orahovica is een stad en gemeente in de Kroatische provincie Virovitica-Podravina. Orahovica telt 5792 inwoners.

Brullen van de lach!!! Die mevrouw is Kroatisch. De bloedvijanden van de Serviërs, die de Serviërs bij de honderduizenden hebben uitgemoord in de Tweede Wereldoorlog, tezamen met het minieme detail van collaboratie met de nazi's.
    En nadat het lachen is uitgestorven: die Volkskrant (die deze cruciale informatie omtrent de bron weglaat) is een gore leugenachtige propagandakrant vergeleken waarbij de door de Volkskrant zo gehate De Telegraaf en toppunt van betrouwbaarheid is. Het liegen is de Volkskrant zo ingegeven, dat ze het niet eens meer merken dat ze het doen. En niet geheel toevallig hier gedaan onder de naam van iemand met een oud-testamentische origine, want het onderhouden van een parasiterende nomadistische cultuur temidden van een productieve omgeving uitleg of detail kan natuurlijk alleen werken met een schier oneindige en voortdurend veranderende voorraad van leugens.
    Nog meer brullen van de lach:


Uit: De Volkskrant, 29-10-2015, door Philippe Remarque, hoofdredacteur

Plagiaat in de Volkskrant

Geachte lezer,

De Volkskrant heeft de afgelopen maanden een aantal artikelen gepubliceerd waarvan passages blijken te zijn overgeschreven van andere media in binnen- en buitenland, zoals The Guardian, Vice, het Financieele Dagblad en NRC. Al deze artikelen zijn van de hand van een verslaggever die stage liep bij de krant, Geerlof de Mooij. Hij nam zonder bronvermelding alinea's over en bracht uitspraken van geïnterviewden tegenover andere media alsof ze tegen hem waren uitgesproken.    ...
    Wij slaan ons voor ons hoofd dat we dit hebben laten gebeuren. We nemen het geval hoog op en zullen er alles aan doen om onze betrouwbaarheid nog beter te waarborgen. Dat is het hoogste goed van een krant.

Red.:   Die betrouwbaarheid was al volkomen niets waard, en dat is nu bewezen. Ondanks een uitvoerige waarschuwing:
  Ik en andere leidinggevenden op de krant hebben onvoldoende opgelet toen een jonge stagiair opvallend goed en veel bleek te kunnen schrijven. Eind juli citeerde hij zonder bronvermelding uit een NRC-artikel. Een beginnersfout, dachten we. We wezen hem erop dat hij een journalistieke doodzonde had begaan: eens en nooit weer. We hadden daarna alerter moeten zijn. Zijn ambitie ontspoorde onder onze ogen zonder dat wij het zagen.

Want het is volkomen duidelijk waarom al die mensen niet zagen wat die stagiair deed: al die medewerkers van de Volkskrant doen precies hetzlefd als wat die stagiair doet. Maar dan handiger. Niet letterlijk overnemen, maar met niet te traceren getuigen (Hallo Olaf Koens, Hallo Janny Groen), gesprekken met anonieme zegslieden (Hallo, Marc Peeperkorn) of gewoon maar pure duimzuigerij gepresenteerd als feiten (Hallo, iedereen die over de Koude Oorlog schrijft maar vooral Bert Lanting en Arnout Brouwers).
    De ombudsvrouw van de Volkskrant legt nog even de details van het proces uit:


Uit: De Volkskrant, 31-10-2015, rubriek Ombudsvrouw, door Annieke Kranenberg

Te mooi om waar te zijn
...
Het begin
De stagiair kan zich het moment nog goed herinneren dat de chefs uit de ochtendvergadering kwamen en hem complimenteerden met zijn interview met Drazen Erdemovic, dat op zaterdag 11 juli - twintig jaar na de val van de enclave Srebrenica - in de krant stond. Erdemovic vertelde hoe hij en zijn eenheid van het Bosnisch-Servische leger ongeveer 1.200 mannen en jongens executeerden. 'Vier uur lang schoten we aan één stuk door moslims dood', citeerde de stagiair de oud-soldaat, die hij volgens een kadertje bij het interview telefonisch had gesproken. Erdemovic is opgenomen in een getuigenbeschermingsprogramma, aldus hetzelfde kadertje.    ...


Red.:   Voor een nuchter mens die weinig last heeft van politieke-correctheid al een onwaarschijnlijk verhaal. De politieke-correctheid is dat alle Serviërs oorlogsmisdadigers zijn, en alle Bosniërs, Kroaten, en Kosovaren/Albanezen de schuldloze en weerloze slachtoffers van de Serviërs. Je zou deze vorm van politieke-correctheid ook rabiaat Koude Oorlogsdenken kunnen noemen. De Volkskrant staat er bol van. Dus:
  Indrukwekkend, zei een van de chefs ...

De man was volkomen verblind door zijn politieke-correctheid. Vermoedelijk was de betreffende chef de al genoemde Arnout Brouwers.
    En de overige artikelen van de stagiair waren al even politiek-correct:
  Voor het artikel 'Kaartenmaker van de strijd in Syrië' (17 oktober 2015)

Boodschap van dit soort artikelen: "Assad is de schurk".
  De eerste alinea van het stuk 'Miss Irak is nog niet veilig in Bagdad' (20 oktober 2015)

Idem.
  In het artikel 'De beroemde pianist in de puinhopen is ook gevlucht' (22 september 2015) over Aeham Ahmad (27),

Idem.
    Oftewel: de oorzaak van deze ontsporing van een ambitieus persoon heeft veel gemeen met de ontsporing van die andere zo ambitieuze persoon: Diederik Stapel: je kan je extreme ambitie vervullen door te schrijven wat de media willen horen en zien. Politieke-corrctheid.
    Een collega duidt het ook nog even netjes uit:


De Volkskrant, 31-10-2015, ingezonden brief van Sytze van der Zee, oud-hoofdredacteur van Het Parool, Amstelveen

Plagiaat

Mathijs van Nieuwkerk deed donderdagavond in DWDD zijn uiterste best om Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque vooral geen kritische vragen te stellen. Niet aan de orde kwam dan ook de crux van de hele plagiaatzaak: hoe is het in godsnaam mogelijk dat een stagiair van 19 in een korte periode zeventig artikelen kan schrijven over allerlei uiteenlopende, min of meer belangwekkende onderwerpen?
    Toen ik hoofdredacteur van Het Parool was, hadden we een soort protocol hoe met stagiaires moest worden omgegaan. Stagiaires waren er in eerste instantie voor om berichten te tikken en hand- en spandiensten te verlenen.
    In ieder geval zou een stagiair die op plagiaat was betrapt op staande voet zijn ontslagen en geen nieuwe kans hebben gekregen, zoals dat bij de Volkskrant wel het geval was. Als eindverantwoordelijke heeft Remarque dik boter op zijn hoofd en hij kan die verantwoordelijkheid niet afwentelen op een narcistische jongeman die met zijn opgeblazen ego eerder in de tv-wereld thuishoort dan bij een krant. Door steeds maar te herhalen dat de stagiair zo getalenteerd zou zijn, maakt Remarque de blamage alleen erger.


Red.:   Tja ...
     Nog wat kwaliteits-taalgebruik:


Uit: De Volkskrant, 23-01-2016, column door Sheila Sitalsing

Het is eigenlijk heel simpel

Drammerig

Het citaat van de week kwam van Fred Teeven, VVD-parlementariër. 'Voor mij weegt het belang van de nabestaanden zwaarder dan dat van een drammerige, linkse hoogleraar die zijn gelijk wil halen', zo citeerde het AD Teeven in de kwestie-Maat. ...
    Over de rug van nabestaanden politiek bedrijven: dat is niet drammerig en links, maar ploertig en onbeschoft.
 

Red.:   Een treffende beschrijving van het columnisme en de overige "meningsvorming" in de Elitekrant: 'ploertig en onbeschoft'. Nog veel meer kwaliteits-kwalificaties, grotedeels uit de Elitekrant en de rest uit sterk angehauchte kringen, hier uitleg of detail
    Grapje van het huidige opperhoofd zelf:


De Volkskrant, 11-02-2016,  door Philippe Remarque is hoofdredacteur van de Volkskrant

De krant blijft altijd bestaan

De krant als redactie met gezag, als gids in een ingewikkelde wereld, blijft altijd nodig, betoogt hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant in de Machiavellilezing.

...    Ik sta hier omdat ik leiding geef aan de Volkskrant, de grootste kwaliteitskrant van Nederland. ...


Red.:   Brullen van de lach! De werkelijkheid hier uitleg of detail .
    Grappig: de dader levert meteen zelf het bewijs:


Uit: De Volkskrant, 13-02-2016, rubriek De week van de hoofdredacteur, door Philippe Remarque

Verregende voorpagina's, Correspondents' dinner en een onverbeterlijk gutmensch
...
Verslaggeverscolumn

Tenslotte beveel ik de zaterdaglezers onder u de verslaggeverscolumn aan waarmee we elke doordeweekse dag onze opiniesectie openen. ... Margriet Oostveen bezocht PVV-ster Tamara Wulffelé, die de media wantrouwt en op haar 'Platform De Onderste Steen!' naar buiten brengt wat zij ziet als 'de ware feiten'. Een boeiende gedachtenwisseling, die op niets uitloopt. ...


Red.:   Hier een stukje column gevolgd door het oordeel van de neutraler, niet-politiek-correcte, lezer:

Uit: De Volkskrant, 08-02-2016, column door Margriet Oostveen

De burgerjournalist

Tamara Wulffelé (34) was fan van Pim Fortuyn, werkte nauw samen met Geert Wilders en is nu gegrepen door de journalistiek. Zij vergaart en verspreidt op eigen houtje berichten voor wantrouwend Nederland. Zo houdt ze het vuur brandend. ...


Red.:   'wantrouwend Nederland'... Als Tamara zo wantrouwig zou zijn, zou ze de leugenaars en gifmengers van de Volkskrant nooit te woord hebben gestaan. Kijk maar naar dat 'wantrouwend Nederland', en dat 'houdt ze het vuur brandend' ...Pure neerbuigende ironie:

  Sum - maandag 8 februari 12:43
Wat een negatief, bevooroordeeld, vijandig en querulant stukje. Ik denk dat mevrouw op zijn minst wat waardering verdient voor haar idealisme, betrokken actvisme en moed. Veel Nederlanders zijn namelijk oprecht en terecht bezorgd over immigratie en islamisering, maar worden door politiek correcte struisvogels bestraft met demonisering en uitsluiting. Zo ook hier: niets inhoudelijks , louter karaktermoord.

Dat vindt hoofredacteur "kwaliteit" ...
    Af en toe heb je het.gevoel in een gespiegeld en volledig verwrongen universum te leven. Dit is zo'n moment. Het is ook het zoveelste bewijs dat volgehouden politiek-correctheid leidt tot ernstige vormen van pychopathie: ze verliezen iedere empathie met mensen die niet-politiek-correct zijn. Die kunnen ze zonder dralen de meest weerzinwekkende dingen aandoen.
    Leuk briefje:


De Volkskrant, 12-07-2016, ingezonden brief van Maarten van Gulik, Rotterdam, anglofiel en historicus

Leve de eigenzinnige Britten

Eindelijk! Het heeft drie weken geduurd, maar daar was het dan: een positiever stuk over de Brexit. In een heldere en zakelijke uiteenzetting maakt Hans Wansink (O&D, 9 juli) duidelijk waarop de keuze voor een Brexit is gestoeld en wat de positieve gevolgen (kunnen) zijn voor de Britten en de EU.    ...


Red.:   Dus drie weken lang heeft de Volkskrant volkomen eenzijdig bericht. En ...:
  Het stof is neergedaald en de apocalyptische rampspoed is uitgebleven. Wansink maakt duidelijk dat de Britten die voor de Brexit hebben gestemd dat niet met minder verstand of meer emotie hebben gedaan dan zij die tegen hebben gestemd. Zo wordt het toch anders dan de meeste 'experts' ons hebben doen geloven tot nu toe. Het maakt ook duidelijk dat verstandig zijn geen alleenrecht is van hoogopgeleiden.
    Ik dank de Britten voor hun keuze. Nu is de EU aan zet. Vanuit Brussel moet de verandering komen. Gebeurt dat niet dan zullen de toekomstige geschiedenisboeken ons leren dat de leegloop van de EU begonnen is met die eigenzinnige Britten. Bevrijden ze ons wellicht voor een tweede keer binnen een eeuw!

... dit en verwante visies allemaal weggelaten en gecensureerd.
    Een kwaliteitskrant doet natuurlijk niet aan Koude Oorlogsvoering uitleg of detail :


De Volkskrant, 22-07-2016, rubriek Stekel, door Philippe Remarque

Polonium-woordvoering

... De Volkskrant onderzoekt de verkeersdoden op 130-kilometerwegen in 3 jaar. Minister Schultz: geen conclusie mogelijk op basis van 1 jaar. De krant meldt dat toxicologen waarschuwen voor de stof GenX, die teflonfabriek Chemours uitstoot. De directeur: heel vervelend dat mensen bang worden gemaakt, dit gaat over een stof die we niet meer uitstoten.
    Niet waar, wel een rookgordijn. Aardige verdedigingslinie, maar gisteren liet de Russische minister van Sport Moetko, heer van de vervalste urinemonsters, zien hoe het nog beter kan: hij zei dat Rusland zuiver is en de atletiekfederatie die straf uitdeelt voor het Russische bedrog volstrekt corrupt. Polonium-woordvoering: als je liegt, dan met een volledige omdraaiing.


Red.:   Bewijsvoering: minister Schultz liegt, teflonfabriek Chemours liegt, dus alle Russen liegen. Extra bewijs: POLONIUM!!! 
    Dit is liegen op Joods niveau  : "De Palestijnen bezetten de Westoever, want die behoort historisch en religiieus aan de Joden".
    Oftwel: het liegen van de Volkskrant wordt geïnspireerd vanaf de hoogste rangen.
    Dit is niveau "journalist is rat"  allang ontstegen ... Dit is niveau "kakkerlak"...
    Overigens is het feit dat ze nu over doping staan te liegen, het best mogelijke bewijs dat ze ook over dat polonium hebben gelogen!
    Het is inmiddels beschgreven in Cognitieve demntie: ideologie leidt via domheid tot kwaadaaridgheid. Welbewust liegen is een vorm van kwaadaardigheid, die niet direct fysiek gewelddadig is, maar bij langdurig vohouden wel daartoie leidt. Philippe Remarque heeft al vele stappen op dat pad gezet, en hier is de volgende:


Uit: De Volkskrant, 12-11-2016, rubriek De week van de hoofdredacteur,  door Philippe Remarque

Verdomde peilingen, Michael Persson en 'Creative Press Challenge'

Verdomde Peilingen

We hadden het nog zo tegen onszelf gezegd: peilingen zijn onbetrouwbaar, zeker als waarschijnlijk veel kiezers opkomen die dat doorgaans niet doen. ...


Red.:    Ongetwijfeld een leugen. Want als ze dat zichzelf gezegd hadden, hadden ze anders gedaan. Dan de rabiate anti-Trump-campagne die ze hebben gevoerd wnat dat doe je alleen als je je zeker voelt van de winst van jouw kamp.
  Dat zag je bij de Brexit, bij Trump bleek het niet anders. Uit ons post mortem over de opiniepeilingen, donderdag in de krant, blijkt dat de gangbare technieken tekortschieten.

Een vuile leugen. Wat er aan de hand is, is dat de media in Amerika Trump zo zwarthebben gemaakt, en zijn aanhangers zo ernstig hebben bestempeld als paria's, dat ze niet meer voor hun stem durfden uitkomen. Net als de Volkskrant in Nederland doet met PVV-stemmers. Maar dat laatste wil Remarque natuurlijk vermijden: toegeven dat hij een zwartmaak-campagne voert. Want dat doet een kwaliteitskrant niet.

  En naast onze missers (nieuwjaarsvoorspelling dat Clinton het zou worden, grote kansen toegedicht aan Marco Rubio)

Wat een gore leugen: bijna iedere dag stind in de Volkskrant dat Clinton het zou worden.
  En naast onze missers (nieuwjaarsvoorspelling dat Clinton het zou worden, grote kansen toegedicht aan Marco Rubio) hebben we ook dat experiment van wetenschapsredacteur Maarten Keulemans met evolutionair psychologen gehad. Die wezen een jaar geleden Trump al aan als winnaar.

Wat een gore leugenaar. Dat ene artikel dat iets anders zei als represenatief naar voren halen. En het stond ook niet eens in de redactiekaterns, maar in de wetenschapsbijlage. Je zou die Remarque wel willen slaan. Voor zo veel leugens.
  We waren dus gewaarschuwd. Maar niets menselijks is een krantenredactie vreemd.

Wat een gotspe ... Niets menselijks is een gore Joodse en Joodsistische redactie vreemd. Kijk maar:
  Dus die aanhoudende stroom peilingen uit Amerika ...

Van door Joden gedomineerd peilingsbureaus: Nate Silver enzovoort.
  ... en krankzinnige overwinningskansberekeningen als de 90 procent voor Clinton bij The New York Times

De door Joden gedomineerde The Jew York Times (Brooks, Cohen, Friedman, Krugman, enzovoort)
  ... misten toch hun uitwerking niet ...

Allen op degenen die ervoor bevattelijk waren: Joden en Joodsisten.
  Volgende keer geloven we de peilingen echt niet meer.

En datzelfde geldt voor de inhoud van The Jew York Times, en die van de Volskrant. Volgens ieder zinnig mens. Waarbij The Jew York Times nog het gore lef had voor dit:


Uit: Telegraaf.nl, 12-11-2016. uitleg of detail

New York Times belooft onpartijdige berichten

The New York Times heeft zijn abonnees een opmerkelijke e-mail over de berichtgeving over Donald Trump gestuurd. In het schrijven aan zijn lezers verzekerde de krant voortaan onpartijdig en fair over de aankomende president te zullen berichten.

De grootste krant van de Verenigde Staten toonde zich in de aanloop naar de presidentsverkiezingen een duidelijke fan van de Democratische kandidaat, Hillary Clinton. The New York Times benoemde Clinton al snel tot favoriet voor de overwinning. De antipathie jegens de Republikein Trump werd in de kolommen niet bepaald onder stoelen of banken gestoken. De e-mail aan de lezers was ondertekend door Arthur O. Sulzberger jr., de uitgever van de krant.


Red.:   Waarbij de vraag is: wat is erger: dit hypocriete mea culpa van de Joden van The Jew York Times, of de afwezigheid ervan bij de Joodsist Philippe Remarque.
    "Op het internet wordt zo gescholden ...":


Uit: De Volkskrant, 12-12-2016, column door Arnon Grunberg

Ontoerekeningsvatbaar

Zoals ik eerder betoogde, had Wilders wegens ontoerekeningsvatbaarheid vrijspraak moeten krijgen. ...


Red.:   "Wat een kwaliteieieiet ..."...


(wordt vervolgd)


Naar Sociologische krachten , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of site home .