WERELD & DENKEN
 
 

Politieke-correctheid, beeldend

Politieke-correctheid is niet direct in beelden te vangen - en dat is maar goed ook want het is heel vies. Maar het onderstaande drukt het wel heel beeldend uit. En dat is al vies genoeg. Het eerste tafereel - doelwit is één van de weinige personen die openlijk en vocaal anti-politiek-correct durft te zijn: Jan Roos (GeenStijl.nl, 03-11-2015, door Pritt Stift uitleg of detail ):


  De Toon van Het Debat - hier zijn we nuGefeliciteerd Thomas von der Dunk, Pechtold, Francisco van Jole, Leo Lucassen, Gerard Driehuis, Dolf Jansen, NPO, Appa, Tofik, Fouad, Zihni, Ibrahim, Youness, Arzu, Het Parool, Volkskrant, Vara, AFA, Internationale Socialisten, Studiemeesters, Sargasso, schoolkrantmannetje & zijn ontelbare nepaccounts, Milena Holdert et al @ Nieuwsuur, Margriet Oostveen en Tom Jan Meeus, Sheila Sinaspril en De Wagendorpjes, Paul de Leeuw, Joshua Livestro, Jeroen de Kreek, Gerard Spong, Peter R. de Vries, Freek de Jonge en de rest van het ANC, Twan Huys, MinPres en overige Open Brief-schrijvers, Hans Laroes, en verder iedereen die we nog vergeten zijn bij de PvdA en Vrij Nederland.


Een opsomming van de meest vocale lieden in het debat rond het referendum over het EU-toetredingsverdrag van Oekraïne, en de haat die ze gezaaid hebben. Tezamen met de algemene verkettering van iedereen die openlijk niet-politiek-correct is. Hier bij nogmaals over dezelfde Jan Roos, want slechts heel weinig mensen zijn bestand tegen het politiek-correcte vitriool:Een zeer geslaagd zelfportret van hemzelf en de hele politiek-correcte elite van Volkskrant-columnist Collignon (De Volkskrant, 20-10-2015). Ook Marten Toonder wist al: journalisten zijn ratten , en de politiek-correcten onder hen zijn ratten met hondsdolheid.

Wat enigszins sneu is voor Collignon, die, dit hem in het gezicht gewreven, zal zeggen dat hij het allemaal niet zo bedoeld heeft, maar des te illustrerender voor het klimaat dat door de hele politiek-correcte elite geschapen is.

Het zijn ratten.

In het tweede tafereel de manier waarop de ratten, pardon: de politieke-correctheid, haar agenda uitkiest (GeenStijl.nl, 19-05-2015, door Van Rossem uitleg of detail):

  De Sylvana Simons Lijst voor Maatschappelijke Afspraken inzake Gewenste Sociale Omgangsnormen in de Inclusieve Nederlandse Samenleving

A. Lijst van mensen die onbestraft mogen worden bespot, beschimpt en nagewezen in Nederland op televisie, in veilig VARA-cabaret, op VARA-websites, in kranten & bladen:
Limburgers. Hooligans. Blanke mensen. Mannen. Facebooktokkies (mits blank). Toppersfans. Provincialen. Studenten. Grachtengordelbewoners. Bakfietsouders. Boeren. Volkszangers. Gehandicapten. Domme pubers. Slimme pubers. Vmbo'ers. Gymnasiasten. Corpsballen. Hockeymeisjes. Songfestifans. Telegraafjournalisten. Helpdeskmedewerkers. Voetballers. VIVA Forum-wijven. BN'ers. CN'ers. Homofiele BN'ers. Acterende BN'ers. Zangers. Bandjes. Rechtse mediamakers. Stewardessen. Rappers. GeenStijl-redacteuren. Nanninga's (allebei). PVV'ers. Socialisten. Krakers. Basisinkomenpleiters. Correspondenten. Linkse mediamakers. Eurofielen. Eurofoben. Baudets. Sywertoïden. Priesters. Dominees. Koorknapen. Katholieken. Protestanten. Gereformeerden. Vinexers. Babyboomers. Jolo's. Toerfietseigenaren. ANWB-leden. Victoria's Secret-modellen. Hobbywielrenners. V'tjes. BOA's. Parkeerwachters. Melkertbanen. Koningen. Koninginnen. Marokkaanse VVD'ers. Prinsesjes. Talentkeukenaars. Turkse PvdA'ers. Ambtenaren. Politici. Kamerleden. Ministers. Staatssecretarissen. Kakkers. Arbeiders. Houseliefhebbers. Boybandbakvissen. Hipsters. Homo's. Potten. Feministen. Goed Volk. Slecht Volk. Stedelingen. Dorpelingen. Bankiers. Domrechtsen. Domlinksen. Kaalkopjes. Bonusgraaiers. Uitkeringstrekkers. Volkswijkers. Villawijkers. Unieke NPO-talenten. Wachtgelders. Hippies. Urkers. Volendammers. Windjacks. Zeiljacks. Tennistsjechen.
B. Lijst van mensen die NIET onbestraft mogen worden bespot, beschimpt en nagewezen in Nederland, op straffe van geseling op televisie, in veilig VARA-cabaret, op VARA-websites, in kranten & bladen en door Sylvana Simons:
Zwartjes "Mensen van kleur". Moslims. Voormalig kolonialen. Niet-westerse allochtonen.    ...


En het derde in het drieluik toont wat ze van zichzelf vinden (GeenStijl.nl, 29-12-2015, door Pritt Stift uitleg of detail):

  GeenStijl-redacteuren kiezen Nieuwsfoto v/h JaarDit is 'm dan. Unaniem verkozen door de GeenStijl-vakjury als Nieuwsfoto van het Jaar 2015. "Dutch celebs pose for a happy selfie at a Turkish refugee beach with drowned toddler" Foto medio september gemaakt door AFP-stringer Yannis Girovijfvijfvijfos op het strand van Bodrum, Turkije. Nee, sorry folks! Hard cynisch grapje. Fatsoenlijke types als Philip Remarque, Jeroen Pauw, Frans Timmermans, Leo Lucassen en Halina de Breij zouden natuurlijk nóóóóóit andermans ellende uitventen voor die extra paar kijkcijfers, stemmen cq oplage. ...


Een walgelijk groepje Gutmenschen of deugmensen die als het erop aankomt om zichzelf en het eigen-groepsbelang te promoten, niet te beroerd is om op de meest weerzinwekkende manier lijken te pikken, en dat dan de andere partij verwijt.

Een toestand die alleen maar zo heeft kunnen groeien door hun volkomen greep op de media.

P.S.
Met uitzondering dus van GeenStijl, een instituut dat ze dan ook tot op de bodem van hun gitzwarte ziel haten ... uitleg of detail uitleg of detail


Meer van dit soort materiaal hier uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail .


Naar Sociologische krachten , of site home .

 

20 jun.2016