WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Sociologische begrippen: zeeschip, Sail

24 aug.2015

Het houten zeeschip is het technologische en culturele breekpount in de geschiedenis, leiden van afzonderlijke continenten naar een cultureel in contact zijnde wereld.
    Daarmee is het ook het symbool van de culturele voorsprong van degenen die die houten zeeschepen bouwden: de Europese cultuur. een voorsprong die sinds die tijd alleen maar verder uitgebouwd is.
    Een van de gevolgen van die vooruitgang is het veel makkelijker worden van vervoer, en daarmee ook migratie. Het heeft geleid tot een massale instroom in de westerse wereld vanuit de niet westerse. Met als doel een vooruitgang in welvaart. Mr tevens een onweertsanbre demonbstratie van de overlegenheid van de westerse cultuur over de eigene. En dat laatste heeft als geleid tot afkeer en haat onder de niet-westerse immigranten uitleg of detail uitleg of detail . Op deze website smanegevat onder de term "culturele nederlaag".
    Hoe universeel en dus hoe diep dat besef van culturele nederlag is, valt het best af te leiden uit gedrag. Je vindt geen moslims of creolen in natuurhistorische musea. En je vindt, nog opvallender, geen moslims of  creolen op de (gratis) manifestatie van zeegaande zeilschepen Sail Amsterdam. Want die zeegaande zeilschepen zijn het symbool van hun culturele nederlaag. Hier de beelden uit 2015 (beelden bij artikelen in De Telegraaf):
 
 

Zo blank als het Nederland van de jaren 1950.

Met dit bijpassende gevolg:


Uit: Telegraaf.nl, 22-08-2015, door Jelmer Geerds

Slechts twee illegale partyboten op de bon

Sail ’gemoedelijk en ordentelijk’


Sail heeft de wind volledig in de zeilen. Het maritieme evenement verloopt volgens politie en organisatie ordentelijk en gemoedelijk.
    Gisteren bezochten opnieuw zo’n vierhonderdduizend bezoekers de tallships en het evenemententerrein rondom het IJ. „Slechts twee illegale partyboten kregen een boete van ruim negenduizend euro, omdat ze zonder accreditatie de Oranjehaven in voeren”, stelt Jan Driessen van de organisatie.    ...


Red.:   Zo rustig is het sinds de massa-immigratie van moslims en creolen niet meer geweest.


Naar Sociologische krachten , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of site
home .